Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ziet kansen op overwintering in Europa League slinken

27 oktober 2022 23:13
Foto: Pro Shots

Feyenoord ziet kansen op overwintering in Europa League slinken; image source: Pro Shots

In de Merkur Arena is het Feyenoord niet gelukt om punten te pakken tegen SK Sturm Graz. Ondanks een handvol kansen in met name de eerste helft van de wedstrijd, viel het enige doelpunt van de wedstrijd uiteindelijk aan Oostenrijkse zijde.

Danilo mocht in Oostenrijk weer eens in de spits beginnen in de plaats van Santiago Giménez. Met wat schuifwerk (Geertruida op rechtsback en Szymanski op het middenveld) was er ook een basisplaats beschikbaar voor Alireza Jahanbakhsh ten koste van Pedersen. Met de 6-0 van de thuiswedstrijd nog vers in het geheugen, zou het niet de allermoeilijkste avond voor Feyenoord moeten worden.

De puzzelstukjes leken ditmaal echter niet echt lekker op hun plek te vallen. Hoewel Feyenoord duidelijk sterker was in de eerste helft, had de ploeg van Slot het vizier niet op scherp. Eerst was het Szymanski die alle ruimte kreeg om uit te halen, maar hij zag zijn poging langs het doel van Sturm Graz stuiteren. Even later mocht Kökcü het vanuit een vrije trap proberen, maar zijn gekrulde bal spatte tegen de handen van Siebenhandl uiteen. Een vrije trap later stuitte Kökcü wederom op Siebenhandl en lukte het de middenvelder ook in tweede instantie niet om de bal in het net te prikken. Op de lijst van gecreëerde kansen kon ook de naam van Trauner worden bijgeschreven. Een korte corner kwam op de kale knikker van de verdediger terecht, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Ook Dilrosun dribbelde zich in de eerste helft nog naar een kans - waarbij hij twee verdedigers afschudde - maar had niet genoeg kracht en precisie in zijn schotpoging om de Oostenrijkse doelverdediger af te troeven. Ten slotte lukte het óók Danilo niet om de score te openen. In de laatste vijf minuten kreeg de aanvaller twee prima kansen, maar ook hij miste scherpte en vond geen touwen op zijn weg.

De tweede helft begon zoals de eerste helft: met een kans voor Szymanski. Net als in de eerste helft lukte het de Pool echter niet om het doel te vinden. Anders dan in de eerste helft, liet Sturm Graz merken dat het toch ook wel graag zou willen scoren. Een schot op doel van Horvat werd door goed ingrijpen van Bijlow niet tot openingstreffer verheven. Daarna was het Emegha die voor het nodige gevaar zorgde: tot twee keer toe ontsnapte de spits aan Trauner, maar stuitte eenmaal op Bijlow en eenmaal op de buitenkant van de paal. Zo draaide het spelbeeld 180 graden in het voordeel van de Oostenrijkers. Halverwege de tweede helft kwam Feyenoord nog goed weg na een poging van Affengruber, die helemaal vrij een vrije trap richting de verre hoek mocht knikken. Ook na twee opeenvolgende kansen van Emegha (een daarvan gestopt door Bijlow en een andere naast het doel geschoten) kon Feyenoord nog ademhalen. Maar in de extra tijd ging het alsnog mis voor de Rotterdammers. Otar Kiteishvili schoot de winnende goal in de 93e minuut binnen na een dubieus optreden van Geertruida. Daarmee eindigde de wedstrijd in mineur voor Feyenoord, dat met 5 punten en nog één wedstrijd te spelen op een gedeeld derde plek terechtkomt achter SK Sturm Graz (8 punten) en Lazio (8 punten).

Volgende week donderdag 3 november speelt Feyenoord in eigen huis om 18:45 de laatste, beslissende wedstrijd in de poulefase van de Europa League tegen Lazio.




Discussieer mee op de forums


Tags

graz sturm bijlow szymanski danilo emegha geertruida kokcu lazio poging siebenhandl slinken stuitte trauner ademhalen affengruber afschudde alireza allermoeilijkste arena bijgeschreven dilrosun ditmaal doelverdediger dribbelde gecreeerde gekrulde gimenez graden handvol horvat jahanbakhsh kale kiteishvili knikken knikker merkur mineur oostenrijk otar pedersen pool poulefase precisie prikken puzzelstukjes santiago scherpte schotpoging schuifwerk slot slotte spatte spelbeeld stuiteren terechtkomt vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer