Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord komt dramatische start nipt te boven in Deventer

3 september 2022 22:57
Foto: Pro Shots

Feyenoord komt dramatische start nipt te boven in Deventer; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdagavond in het zuidwesten van Overijssel met 3-4 gewonnen van Go Ahead Eagles door doelpunten van Danilo (2x), Dilrosun en Szymanski. Hoewel Feyenoord al vroeg op een 2-0 achterstand kwam, lukte het de ploeg van Arne Slot om binnen een uur spelen het tij te keren. Bij de Rotterdammers was, mede dankzij de afwezigheid van Lutsharel Geertruida, een basisplek weggelegd voor debutant Fredrik Bjorkan. Verder begon Arne Slot met David Hancko centraal achterin, ten koste van Jakob Rasmussen. Zoals eerder deze week bekend werd gemaakt, droeg Orkun Kökcü de aanvoerdersband.

Terwijl de bal het veld van de Adelaarshorst nog nauwelijks had aangeraakt, kwam Feyenoord al op achterstand. Een naar het midden teruggekopte vrije trap van de Eagles belandde voor de voeten van Linthorst, die vrijwel direct uithaalde. Zijn inzet verdween als een flipperkastbal via twee Feyenoorders in de goal van Bijlow, waardoor Walemark zijn naam uiteindelijk aan de verkeerde zijde van het scorebord zag verschijnen. Nog voordat er een kwartier was verstreken, wisten de Deventers de score zelfs te verdubbelen. Een voorzet vanaf de rechterkant van Adekanye werd door de vrijstaande Lidberg fier binnengekopt en strafte daarmee de ontbrekende scherpte bij Feyenoord genadeloos af.

Ondanks de moeilijkheden achterin, verloor Feyenoord de mogelijkheden voorin niet uit het oog.
Halverwege de eerste helft moest Walemark sprinten om de bal binnen te houden en werd zijn inspanning - nadat hij daar nog een puike voorzet uit had gesleept - beloond door Danilo. De Braziliaan schoot de bal zonder aarzelen in het Deventerse doel. Een paar minuten voor rust was het wederom Walemark die Danilo wist te vinden, ditmaal links vanaf de kop van de zestien. De kopbal van Danilo was ongrijpbaar voor keeper De Lange, die een handlengte tekort kwam. Vlak voor het rustsignaal kreeg Feyenoord nog een aantal opeenvolgende kansen uit een vrije trap van Kökcu en meerdere rebounds, maar ditmaal stond De Lange meerdere malen z'n mannetje. Hierdoor werd de ruststand bepaald op 2-2, waar de Eagles ondanks hun goede start het meest blij mee mochten zijn.

Tien minuten na de gebruikelijke halve tijd-hervatting lukte het Feyenoord om de vervelende smaak van de beginfase van de eerste helft weg te poetsen. Met een slim steekballetje bereikte Szymanski de doorgelopen Dilrosun, die zijn ploeg vervolgens met overtuiging voorbij de Eagles schoot. Al in de rust had Slot overigens Mimeirhel Benita gebracht voor Marcus Pedersen en na de 2-3 kwam ook Quilindschy Hartman in de ploeg voor Fredrik Bjorkan.

In de 73e minuut kreeg Danilo een uitgelezen kans om een hattrick te maken, maar van een meter of 10 schoot de spits naast de goal van De Lange. Dit betekende ook meteen het einde van zijn wedstrijd, want hij werd na deze actie vervangen door Oussama Idrissi. Tegelijkertijd kwam Alireza Jahanbakhsh in het veld voor Patrik Walemark. Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Sebastian Szymanski het ineens op de heupen. De huurling van Dinamo Moskou schoot op verwoestende wijze vanaf afstand de 2-4 tegen de touwen. Een prachtige goal waarmee de wedstrijd in het slot werd gegooid. In de slotfase kwam Rasmussen nog voor Hancko. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd maakte Edvardsen nog de 3-4, maar verder kwamen de Eagles niet. Daarmee werd de overwinning na een slecht begin uiteindelijk over de streep getrokken, waardoor Feyenoord naar plek twee op de ranglijst stijgt.

Aanstaande donderdag begint voor Feyenoord een nieuw Europees avontuur. Na het succesvolle seizoen in de Conference League, mag de ploeg van Arne Slot het nu gaan laten zien in de Europa League. Om 21:00 uur wordt er in het Stadio Olimpico afgetrapt tegen Lazio, om vervolgens op zondag om 20:00 uur thuis tegen Sparta aan te treden.




Discussieer mee op de forums


Tags

danilo eagles slot walemark arne szymanski bjorkan deventer dilrosun ditmaal fredrik hancko kokcu nipt rasmussen aangeraakt aarzelen adekanye alireza beginfase benita betekende bijlow binnengekopt braziliaan conference deventers deventerse dinamo doorgelopen edvardsen fier flipperkastbal geertruida gesleept handlengte hartman hattrick heupen idrissi jahanbakhsh jakob lazio lidberg linthorst malen marcus mimeirhel moeilijkheden olimpico ongrijpbaar oussama overijssel patrik pedersen poetsen puike quilindschy rebounds rustsignaal scherpte sebastian sparta sprinten stadio steekballetje strafte teruggekopte uithaalde verstreken verwoestende vrijstaande weggelegd zuidwesten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki