Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Soms wordt onderschat hoe bepalend een bepaalde beslissing is in grote wedstrijden'

8 mei 2022 22:23

In gesprek met ESPN keek Arne Slot terug op een heel moeizame eerste helft. "We begonnen nog wel aardig en kwamen er twee keer goed door, maar daarna werd het eenrichtingsverkeer en ben je blij dat het maar 0-2 staat", aldus Slot. "We hadden nog wel onze momentjes, maar PSV was echt veel beter. Ze hadden een grotere voorsprong kunnen hebben, maar we bleven in leven omdat het nog maar 0-2 stond."

Slot was het niet eens met de opmerking dat het iets mentaals was bij Feyenoord in de eerste helft. "Het heeft vooral met de kwaliteit van PSV te maken", zo gaf hij aan. "Zij speelden echt heel erg goed. Ze hadden veel mensen tussen de linies en daar hadden we heel veel moeite mee om daar druk op te krijgen. Zij hebben ook gewoon echt heel veel goede spelers, maar in de tweede helft hebben we het des te knapper heel goed om weten te draaien."

De strafschop in blessuretijd was veel besproken en Slot had alle begrip dat PSV daar woedend over was. "We hebben dit zelf al zo vaak meegemaakt dat we zelf aan de verkeerde kant van de score stonden", zei hij daarover. "Dit is zo bepalend en dat wordt soms onderschat hoe bepalend een bepaalde beslissing is in grote wedstrijden. Bij 1-2 in Amsterdam met een honderd procent strafschop voor Dessers had je een heel andere stand gehad voorafgaand aan deze wedstrijd."
Tags

slot arne dessers espn knapper mentaals momentjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker, krijg 50x je inleg terug als Feyenoord wint van AS Roma en steun onze site!Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane armoedige arnesen belarbie danilo dessers geertruida geintroduceerd hanegem hassel hulshoff jes jong kampioenswedstrijd kloof kokcu kuijt mafkees malacia marquis middenveldert pedersen senesi sinisterra skogen slot vakkiek voetbalpiramide voetbalpyramide willykment