Transparent
Inloggen
Sluiten

Bryan Linssen: 'Ik wil die prijs winnen'

6 mei 2022 10:17

Een zinderende halve finale - niet in de laatste plaats vanwege de voelbare spanning - bracht Feyenoord donderdagavond naar de finale van de Conference League. In het stadion Vélodrome werd Olympique Marseille met man en macht op de 0 gehouden. Met de 3-2 winst van vorige week was een brillenstand voldoende voor de ploeg van Slot om door te denderen naar de laatste halte op de Road to Tirana. Aletha sprak na afloop met Feyenoords mini-Zilveren Vos, Bryan Linssen, over de ‘hel’ van Marseille:

“Dit was een heet avondje. Misschien staat ons buiten nog wat te wachten, maar zijn er klaar voor. We kregen voor de wedstrijd ook al iets naar de bus gegooid en dat was niet heel prettig. Maar het hoort er misschien ook wel een beetje bij en je weet dat het gaat komen. Zolang je maar veilig bent.”

De sfeer buiten het stadion mocht af en toe wat spanning opleveren, ook in het stadion was de spanning te voelen. Een tifo- en pyro-actie voorafgaand aan de wedstrijd zorgden voor de nodige belevenis. Linssen, die de halve finale begon op de bank, keek zijn ogen uit in de dugout: “Als je niet speelt, krijg je veel meer mee dan wanneer je wel speelt. Het vuurwerk deed pijn aan je neus en je ogen, het was een herrie. Dat is zo vet. En dat je hier dan ook euforisch weggaat…” Uiteindelijk mocht Linssen nog wel invallen en dat deed hij met volle overtuiging en werklust: “Soms moet je proberen je tegenstander te irriteren als je zo invalt. Je weet namelijk: het wordt moeilijk het laatste kwartier, omdat zij risico gaan nemen en alles op alles gaan zetten. Maar goed, ik had al vrij snel het eerste opstootje te pakken dus dat ging goed.”

Over het behalen van de finale en zijn rol daarin, vertelt de 31-jarige aanvaller: “Je wilt je team helpen, ik ben ook de jongste niet. Ik doe alles voor m’n team en ik ben onwijs trots, ja, ik vind het echt super gaaf dat we naar Tirana gaan. Ik voetbal nu al 14 jaar in Nederland en denk niet dat ik ooit nog zoiets mee ga maken.” Gevraagd naar transfergeruchten, vervolgt Linssen: “Er speelt wel wat in Japan. Maar op dit moment heb ik me alleen maar echt gefocust op deze wedstrijd, want dit is echt once in a lifetime. Dit is écht iets anders. Nu heb ik even een paar weken de tijd om een paar mails te beantwoorden. Maar, zodra we richting de finale gaan, telt maar één ding. Ik wil die prijs winnen en daar gaan we alles aan doen.”
Discussieer mee op de forums


Tags

linssen bryan marseille tirana aletha beantwoorden belevenis brillenstand conference denderen dugout euforisch gaaf halte herrie invalt irriteren japan lifetime macht mails mini nederland once onwijs opstootje pyro road slot tifo transfergeruchten velodrome vervolgt vet vos vuurwerk werklust zilveren zinderende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker, krijg 50x je inleg terug als Feyenoord wint van AS Roma en steun onze site!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.150 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane armoedige arnesen belarbie danilo dessers geertruida geintroduceerd hanegem hassel hulshoff jes jong kampioenswedstrijd kloof kokcu kuijt mafkees malacia marquis middenveldert pedersen senesi sinisterra skogen slot vakkiek voetbalpiramide voetbalpyramide willykment