Feyenoord mag nog dromen van de finale na 3-2 winst op Marseille

28 april 2022 23:09

Feyenoord mag nog dromen van de finale na 3-2 winst op Marseille; image source: Pro Shots

Een inspirerende sfeeractie met de woorden ‘Never stop dreaming’ en een resultaat waarmee die boodschap wordt ondersteunt. In een volle Kuip heeft Feyenoord donderdagavond de hoop op een plek in de finale van de Conference League levend gehouden, door met 3-2 te winnen van tegenstander Olympique Marseille.

Feyenoord - dat aftrapte met Guus Til in de basis in plaats van Bryan Linssen - begon aanvallend aan de wedstrijd. Met een enorme drang naar voren wist het team van Slot al snel de eerste twee grote kansen te noteren. De eerste maal was het Dessers die dichtbij de 1-0 kwam met een vrije schietkans in de zestien; even later was het Senesi die net naast het Franse doel van keeper Mandanda kopte. Tegelijkertijd kreeg ook de eigen doelman geen rustige start van de wedstrijd. Ofir Marciano moest al na 8 minuten spelen in actie komen na een gevaarlijke uitbraak van de Fransen, waarbij de keeper een vroegtijdige achterstand wist te voorkomen. Zo ging het - met twee aanvallend spelende ploegen - gelijk op en was het wachten op het eerste doelpunt.

Het was uiteindelijk Feyenoord dat via Cyriel Dessers in de 18e minuut mocht tekenen voor de 1-0. Waar de spits zijn vizier aan het begin van de wedstrijd nog niet op scherp had, wist hij de bal nu wél tegen de touwen aan te krijgen. Een krappe twee minuten later viel de bal wéér goed voor de Rotterdammers. Ditmaal was het de inzet van Sinisterra op aangeven van Nelson waarmee Mandana werd geklopt. Zo gaf het scorebord al na twintig minuten spelen een 2-0 voorsprong aan voor de mannen in het rood en wit. Het aanvallende spel van Feyenoord bracht de ploeg twee goals, maar zorgde ook voor de nodige ruimte achterin waar Marseille van kon profiteren. Bamba Dieng was de eerste die door de Feyenoord-verdediging heen brak en Marseille terug in de wedstrijd schoot. Nog voor rust wisten de Fransen de score weer gelijk te trekken via Gerson, waarbij de defensie vooral lucht dekte. Zo eindigde de eerste helft in een van beide zijden sterk bevochten - en terechte - 2-2.

Dat Dessers zijn vizier weer op scherp had gekregen, bewees hij andermaal na rust. De gedreven huurling zette de Fransen aan de aftrap stevig onder druk, waardoor hij veertien seconden na het startsignaal kon profiteren van een slechte terugspeelbal en zijn ploeg - voor de tweede keer - naar een voorsprong schoot. Dit snelle doelpunt was ook het enige doelpunt van een beduidend minder enerverende, maar niet minder spannende tweede helft. Feyenoord heeft goede zaken gedaan door deze eerste van twee slagen te winnen en houdt zo alle hoop op een plek in Tirana levend.

Feyenoord speelt de return volgende week donderdag 5 mei om 21:00 uur in het Stade Vélodrome te Marseille.