Transparent
Inloggen
Sluiten

Voor het eerst in twintig jaar weer een Europese halve finale in De Kuip

26 april 2022 22:06

Voor Feyenoord staat donderdag een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma. In eigen huis wacht de heenwedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen Olympqiue Marseille. In eigen land staat Marseille als best of the rest op een tweede plaats in de Ligue 1 en is het bijna verzekerd van Champions League voetbal volgend seizoen.

Voor Olympique Marseille begon het Europese seizoen in de groepsfase van de Europa League. In een groep met Galatasaray, Lazio en Lokomotiv Moskou eindigde het op een derde plek. In de Conference League werden achtereenvolgens FK Qarabağ, FC Basel en PAOK FC verslagen.

In Europees verband speelde Feyenoord één keer eerder tegen Olympique Marseille. De Fransen waren in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 1999/2000 een van de tegenstanders. In De Kuip wist Feyenoord met 3-0 te winnen. Julio Ricardo Cruz maakte twee treffers, terwijl ook Paul Bosvelt tot scoren wist te komen.

Voor Feyenoord wordt het de achtste keer in de clubhistorie dat het in de halve finale van een Europees toernooi staat. Drie keer wist het door te stoten naar de finale en in al die keren werd het toernooi bovendien gewonnen.

Olympique Marseile staat voor de zevende keer in de halve finale. In de voorgaande keren wist het viermaal de finale te halen.




Tags

marseille kuip conference basel bosvelt cruz galatasaray heenwedstrijd julio lazio ligue lokomotiv marseile olympqiue paok qarabag stoten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.347 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda