Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Komend weekend begint het feest weer, echter nog zonder publiek

10 januari 2022 12:37
Foto: Pro Shots

COLUMN: Komend weekend begint het feest weer, echter nog zonder publiek; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

De eerste oefenwedstrijd zit er in dit nieuwe jaar alweer op. Helaas niet tegen het gerenommeerde en op de Belgische ranglijst als tweede gepositioneerde Club Brugge, maar een niemendalletje tegen onze rode lantaarndrager PEC Zwolle. In alle stilte, zonder publiek, uiteraard vanwege de lockdown. En met een rondwarende omikron variant.

Het was niet echt een indrukwekkende uitslag, 3-1, maar bij een wedstrijdje om des keizers baard kan je er meestal geen peil op trekken. Soms wel een beetje zoals na de zege op Atletico Madrid als openingswedstrijd van het huidige seizoen. Dat vond de maffe trainer van het andere Madrid niet leuk en die liet zich dan ook goed kennen na afloop door de uitnodigende hand van Arne Slot af én weg te slaan. Maar goed, een 3-1 winst in een oefenpartijtje tegen de Zwolse Blauwvingers, niemand zal het er over een tijdje nog over hebben. Vanaf nu waarschijnlijk al niet meer.

Ondertussen hebben de Zwartrokken uit Eindhoven weer eens een oude gewoonte jegens Feyenoord in ere hersteld door een door Feyenoord begeerde speler (deze keer Joey Veerman) voor de neus van onze club weg te kapen. Een oud en heel lang verhaal, ooit begonnen met Jan van Beveren en nu dus met de Volendammer in Heerenveense dienst. In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Feyenoord kon hij de afgetekende 0-3 nederlaag, die nog veel hoger had kunnen en eigenlijk moeten zijn, niet verhinderen.

Nu zegt dat niet alles maar toch wel iets. Het is vrijwel zeker geen Arjen Robben die onze deur is voorbij gelopen richting het Philips Stadion, waar we dit seizoen een nog ruimere zege behaalden. We hebben in het verleden wel vaker met 0-3 in Eindhoven gewonnen. Op 3 december 1961, op 1 september 1968 (met Ove Kindvall als centrumspits) en op 27 januari 2010 in het bekerduel met Giovanni van Bronckhorst nog in de ploeg (en die schitterend van grote afstand scoorde). Maar met 0-4 wonnen we in het betaalde voetbal van PSV alleen op 2 mei 1965 (een seizoen waarin we de dubbel pakten) in de voormalige Lichtstad, waar al lang geen gloeilampen meer worden geproduceerd.

Terug naar het heden. Veerman kwam dus niet en Vilhena wordt naar verluidt een te moeilijk verhaal. Dus zijn nu de zinnen gezet op Riechedly Bazoer, die bij Vitesse zou moeten worden opgehaald. Maar wel na het onderlinge duel van aanstaande zaterdagavond, zo luidt de wens óf eis vanuit het Gelredome. Als de voormalige jeugdspeler van PSV en oud-Ajacied inderdaad naar De Kuip komt zou het natuurlijk ook leuk zijn indien hij in een duel met Ajax op sportieve wijze Steven Berghuis zou aftroeven. Liever op het veld en op sportieve wijze je oude gram nog eens halen dan met verbaal, of erger, een andere vorm van geweld.

Wat dat betreft is het jammer dat de eerstvolgende ontmoeting uitgerekend weer in Amsterdam plaatsvindt en reken er maar al vast op dat Ajax dan wél het thuisvoordeel met gevulde tribunes heeft. Maar goed, dat is vooralsnog toekomstmuziek en alsdan hopelijk eens geen treurmars.

Overigens kan bij zijn eventuele komst Bazoer zich aansluiten bij het nog zeer bescheiden gilde van spelers die zowel in dienst van PSV, Ajax als Feyenoord hun sportieve kunsten vertoonden, te weten Ruud Geels en Ronald Koeman. Alleen speelden deze twee grote voetballers bij alle drie de clubs in het eerste elftal als gearriveerde sterren en Bazoer was bij PSV nog niet verder doorontwikkeld dan als jeugdspeler.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart




Tags

bazoer column jeugdspeler madrid veerman arjen arne atletico baard begeerde behaalden bekerduel berghuis beveren blauwvingers bronckhorst brugge centrumspits doorontwikkeld gearriveerde geels gelredome gepositioneerde gevulde geweld gewoonte gilde gloeilampen gram heerenveense joey kapen keizers kindvall koeman kuip kunsten lantaarndrager lichtstad lockdown maffe niemendalletje omikron ontmoeting openingswedstrijd ove pec peil plaatsvindt riechedly robben rondwarende ruimere slot stilte toekomstmuziek treurmars uitnodigende verbaal verhinderen vertoonden vilhena vitesse volendammer zwolse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg