Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Arnesen: 'Hoe beter Guus Til het doet, hoe kleiner de kans dat hij blijft'

27 september 2021 19:09 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

Frank Arnesen: "Hoe beter Guus Til het doet, hoe kleiner de kans dat hij blijft"; image source: Pro Shots

De kans is zeer klein dat Guus Til ook na dit seizoen nog actief is bij Feyenoord. Dat geeft technisch directeur Frank Arnesen aan tegenover RTV Rijnmond. "Hoe beter hij het doet, hoe kleiner die kans wordt", aldus Arnesen."Hij gaat uiteindelijk terug naar Moskou, zo is dat afgesproken tussen de drie betrokken partijen. Dat zijn Spartak, Til zelf en Feyenoord."

Arnesen gaat verder: "Daar doen we ook niet moeilijk over, we zijn heel blij met de deal zoals die er nu is, dat wij hem hebben kunnen halen, in onze parameter van geld. Hij heeft in Moskou een salaris waar Feyenoord niet in de buurt van kan komen. Dat heeft hij ook verdiend nadat hij het zo goed heeft gedaan bij AZ."

Spartak Moskou zou ook een clausule hebben om Til eerder terug te kunnen halen. De angst dat dit daadwerkelijk gebeurd is niet gegrond. Dit zou alleen kunnen als hij amper aan speeltijd toe zou komen bij Feyenoord.

Meer op RTV Rijnmond
Discussieer mee op de forums


Tags

arnesen til spartak gegrond parameter rijnmond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Een ingecalculeerd risico van huren lijkt mij zo, wel een gebrek aan visie als je als club zo een deel van jeselectie aan het invullen bent.
+1/-0

 
4 weken geleden
Daar ben ik het slechts gedeeltelijk mee eens.

Ik vind de huur van spelers zonder eenzijdige optie tot koop in veel gevallen ook geen goed idee. Je investeert in een speler waarvan je weet dat hij niets gaat opleveren, in die zin kost hij alleen maar geld. En hij neemt ook nog ruimte in je elftal en je budget in, die je anderzijds kan besteden aan een andere speler of een talent uit de jeugdopleiding.

Je zou kunnen suggereren dat de aanwezigheid van Til 'eigen' spelers als Antonucci en Milambo in de weg zit.

In die zin is het inderdaad een 'oplossing' die ten koste gaat van de langere termijn.

Er zijn echter gevallen waarin het wel te rechtvaardigen is. Wanneer je wil dat je team presteert, is het mijn inziens van belang dat er op bepaalde sleutelposities spelers beschikbaar zijn die het elftal naar een hoger niveau tillen. Een centrumspits, een keeper, een speler achterin die de verdediging coacht; zonder zulke spelers kan de rest ook niet presteren en zich ontwikkelen.

Ik denk dat dankzij de aanwezigheid van Til spelers als Kokcu, Sinesterra en anderen beter worden dit seizoen.

Ik begrijp niet alle huurspelers die dit jaar gekomen zijn (Dessers en Nelson), en had liever gezien dat de club erin geslaagd was spelers aan te trekken die voor de langere termijn aan de club verbonden hadden kunnen blijven. Ik denk ook dat dit de voorkeur had gehad bij Arnesen. En ga ervan uit dat dit 'last minute' oplossingen zijn geweest...
+1/-0

 
4 weken geleden
Mij gaat het er vooral om dat huren zonder koopoptie of als bekend is dat je de betreffende speler toch niet kan betalen, vooral de betreffende speler en verhurende club helpt.
Stel je haalt met de 3 nu gehuurde spelers een goed resultaat dit seizoen, 3e of wellicht zelfs de 2e plaats, dan moet je volgend seizoen weer overnieuw je selectie op orde brengen.

Dus alleen huren als er een reële,betaalbare, koopoptie is.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik begrijp wat je zegt; ik kan me alleen voorstellen dat de afweging om Til te huren (ondanks het ontbreken op perspectief voor een langer dienstverband) toch positief is geweest. In sportieve zin (zijn doelpunten, zijn rol in het spel wat Feyenoord nu speelt) en financieel. Omdat je verwacht beter te presteren (meer inkomsten) en andere spelers om Til heen beter worden (transferwaarde stijgt).

En ja, dat betekent dat je komend seizoen weer moet kijken hoe je dit 'gat' moet opvullen.

Maar stel dat we mede door de prestaties van Til een zodanig goed seizoen draaien dat een Kokcu of Sinesterra voor veel geld verkocht kan worden; dan kan dat een gedeelte van die transfersom geinvesteerd worden in een goede vervanger voor zowel de vertrokken speler als Til.

Ik denk/hoop dat Feyenoord komend seizoen Joey Veerman kan vastleggen. Goeie speler.
+1/-0

 
4 weken geleden
Deels eens hoor, het huren van met name Til heeft vooral voordelen opgeleverd tot nu toe. Op termijn zou de verkoop van Sinisterra en Kocku, mede door het goed draaiende team inclusief Til, voordelig kunnen uitpakken.

Echter in geval van verkoop Sinisterra, Kocku, wellicht Senesi en daarnaast het niet kunnen contracteren van Til en Dessers dan verlies je volgend seizoen 5 spelers waarvan 4 basis spelers.
Vang dat maar eens op.

Joey Veerman is zonder meer een versterking, hier de kanttekening waarom hem niet opgehaald bij Volendam toentertijd, zo ook Micky van der Ven.
Al met al dus een redelijk visie arm beleid dat gevoerd wordt, kan het niet anders constateren.
+1/-0

 
3 weken geleden
We zullen moeten afwachten welke wijzigingen er in de spelersgroep komend seizoen zullen voordoen. Hopelijk blijven er een aantal spelers die jij noemt, maar je ontkomt er denk ik niet aan afscheid te nemen van de huurlingen en 1/2 sterkhouders te verkopen.

Dan is het zaak om goede vervangers te halen, of te laten doorstromen vanaf Varkenoord. Beide is makkelijker gezegd dan gedaan, maar lijken minder moeilijk en onhaalbaar dan voorgaande seizoenen. Spelers zijn gemakkelijker in te passen in een elftal dat 'draait' en waar iedereen weet wat er verwacht wordt. Dat heeft Slot voor elkaar. En heel eerlijk; ook in het werk van Arnesen begin ik vertrouwen te krijgen.
+1/-0

 
4 weken geleden
Milambo is pas 16, daarnaast is huren voor Feyenoord de oplossing, met de verkoop van een aantal volgende zomer ben je er wellicht van verlost, dan is er flink geld in kas hopelijk. Nadeel is dan weer dat je de hoofdprijs zal moeten betalen, met eigen jeugd alleen red je het niet.

En voor een contract moeten meerdere partijen het eens zijn met elkaar, dus ook over de inhoud.
+1/-0

 
4 weken geleden
En wat moet Arnesen dan doen met weinig centjes? Aanvallers zijn veruit het duurst. Zelf opleiden ja, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
+1/-0

reactie verwijderd

4 weken geleden
Nou ja, dat opleiden en geld in kas verhaal kennen we nu zo langzamerhand wel. Daar is de laatste jaren niet veel van gekomen. Dan maar huren en in ieder geval 1 goed seizoen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Wanneer heeft 020 voor het laatst een topspits opgeleid? Dan moeten we terug naar de vorige eeuw.
+1/-0

 
3 weken geleden
Om op te leiden en dan nog eens zodanig dat het (uiteindelijk) significante transferbedragen op gaat leveren, zal er nog een hoop moeten gebeuren. En zal er ook tijd overheen gaan.

Het allerbelangrijkste is mijn inziens nog steeds dat Jong Feyenoord tot de voetbalpyramide toetreedt. Alleen daarmee kan de kloof tussen de jeudgopleiding en het vlaggenschip op gebied en voetballend gebied worden gedicht.

Om Til als voorbeeld te nemen; die heeft 14 wedstrijden bij Jong AZ gespeeld in seizoen 2016/2017. Toen speelde Jong AZ weliswaar in de 2de divisie, maar reken maar dat jonge spelers zelfs daar meer weerstand ervaren dan de beloftencompetitie waar Feyenoord talenten rondhobbelen.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne arnesen aursnes cognitieve coolen dessers disney docu documentaire hedendaagse hulshoff jeugdtrainers jong kaders koevermans kuijt kuip malacia molde noud our post slot spelintenties spelprincipes stam vakkiek willykment wolf