Feyenoord verliest tweede oefenduel van PAOK Saloniki

25 juli 2021 16:33

Feyenoord verliest tweede oefenduel van PAOK Saloniki; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag in een zonovergoten Kuip de tweede oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki met 1-2 verloren. Het enige doelpunt aan Rotterdamse zijde werd verzorgd door Wouter Burger; aan Griekse zijde waren het Christos Tzolis en Georgios Koutsias die hun namen mochten laten bijtekenen op het scorebord.

De Rotterdammers verschenen ten tonele met een verwachte opstelling: na het vertrek van spelers als Jørgensen, Van Beek, Spajic en Botteghin was er naast de reeds bekende namen als Malacia, Toornstra en Kökcü plaats op het veld voor Til, Bannis, Pedersen en Burger. Op het oefenmenu troffen zij de Griekse tegenstander PAOK Saloniki: de nummer twee van de Griekse competitie (met een straatlengte achterstand van 26 punten op kampioen Olympiakos).

Feyenoord begon - onder luid support van de aanwezige toeschouwers - voortvarend aan de wedstrijd en kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Een ingestudeerde kort genomen corner stelde Linssen op rechts in de gelegenheid om de bal hard en hoog voor te geven. Na wat gepingpong in het strafschopgebied belandde de bal via het achterhoofd van Burger uiteindelijk over de doellijn van keeper Zivko Zivkovic.

Een slechte terugspeelbal van Marcos Senesi bleek de inleiding voor een tegentreffer in de 14e minuut. Keeper Justin Bijlow voelde zich genoodzaakt tot uitkomen en leek daarbij, zo zag althans scheidsrechter Jochem Kamphuis, een Griekse aanvaller te vloeren. Bij gebrek aan een VAR om dit moment nog eens nader onder de loep te nemen, besloot Kamphuis de bezoekers een penalty te geven. De 19-jarige aanvaller Christos Tzolis maakte van dit arbiterscadeautje gretig gebruik en schoot voor zijn team de gelijkmaker op het bord.

De resterende dertig minuten van de eerste helft waren evenwichtig maar weinig indrukwekkend. Kökcü wist in de 21e minuut een schotkans te creëren op de rand van het zestienmetergebied, maar zag zijn bal hard over het doel vliegen. Een kwartier later antwoordde oud-Benifcaspeler Andrija Zivkovic met een aardig schot, maar ook hij wist het doel niet te vinden. Vlak voor rust wist ook Linssen het net niet te vinden: nadat de spits recht door de Griekse defensie denderde, stuitte zijn snoeiharde schot met een flinke knal op de lat.

De tweede helft veranderden beide ploegen hun opstelling aanzienlijk. Voor Feyenoord betekende het dat eigenlijk alleen Burger bleef staan én dat het aanwezige publiek mocht gaan genieten van de komst van nieuwkomers als Alireza Jahanbakhsh en Marciano. Het werd een typische oefenhelft, met weinig noemenswaardige momenten. In de 52e minuut wist PAOK Saloniki via Georgios Koutsias op voorsprong te komen, die de bal na een defensieve misser achter doelman Marciano kon tikken. Deze voorsprong zouden de Grieken niet meer uit handen geven, waarna Kamphuis na 88 minuten spelen de wedstrijd eindigde wegens naderend onweer.

Aanstaande donderdag speelt de ploeg van Arne Slot om 20:00 uur in eigen Kuip de belangrijke return tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League. Wint Feyenoord, dan treft het in de derde voorronde het Zwitserse FC Luzern.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow, Pedersen, Burger, Senesi, Malacia, Kökcü, Til, Toornstra, Linssen, Bannis, Sinisterra

Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano, Skogen, El Bouchataoui, Burger, Hendriks, Milambo, Diemers, Hartjes, Antonucci, Bozeník, Jahanbakhsh