Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord treedt toe tot Eredivisie Vrouwen

31 maart 2021 08:20 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord treedt toe tot Eredivisie Vrouwen; image source: Pro Shots

Via de officiële website heeft Feyenoord bekend gemaakt dat de club vanaf komend seizoen gaat deelnemen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Sinds 2017 was Feyenoord met twee teams al ingeschreven voor competities van de KNVB en daar kwam in 2019 nog een beloftenelftal bij. Vanaf komende zomer treedt Feyenoord dan ook toe tot de hoogste competitie voor vrouwen.

Technisch directeur Frank Arnesen noemt het een logische vervolgstap van vier jaar hard werken. "Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken", aldus Arnesen. "Daarbij beginnen we bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen. Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord Vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen om de prijzen."

Cöordinator vrouwenvoetbal Manon Melis geeft aan uit te kijken naar spelen op het hoogste niveau. "In 2019 wilden we binnen twee jaar naar de Eredivisie Vrouwen, dus het is mooi dat we die belofte waar hebben kunnen maken", zegt ze daarover. "Jongens kunnen al sinds jaar en dag dromen van een optreden in Feyenoord 1 en vanaf volgend seizoen is diezelfde droom reëel voor duizenden meiden. Dat is ook wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren."

Meer op Feyenoord.nl




Tags

eredivisie arnesen knvb belofte beloftenelftal duizenden identificeren manon meiden melis thuishoort vrouwenvoetbal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Mooi welkom Jackie Groenen en Vivianne Miedema, allebei echte Feyenoorders.....en zaten hier op te wachten
+1/-0

3 jaar geleden
Zeker Willem verwacht er wel veel van met Manon Melis aan het roer.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik verwacht niets. Lekker meedoen, met Rotterdamse talentvolle meiden bouwen aan een mooi, representatief team.

Het werd tijd dat Feyenoord serieus met een dames afdeling aan de slag ging. Het is niet meer van deze tijd dat een BVO zich enkel richt op mannen. Vanuit maatschappelijk perspectief kan dat niet, en ik denk dat Feyenoord met een juiste aanpak financieel er alleen maar wijzer van kan worden op termijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Prachtig bericht. En ook een heel goede gekozen strategie, om met jonge meiden te beginnen, en zo langzaam door te groeien, en pas toe te treden als deze eerste zelf opgeleide lichting oud genoeg is.
Dit in tegenstelling tot niet bij name genoemde andere clubs, die ook eerst even de kat uit de boom keken, maar vervolgens, zoals bij hen te doen gebruikelijk het hele zaakje bij elkaar kopen. Dit ondanks dat ze zo in de media niet bekend staan.

Ook in de eredivisie zelf zal het een kwestie van groeien moeten worden. Het eerste jaar maar eens meedoen en ervaring opdoen.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda