Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Ik heb toch wel het idee dat er wat dwars zit in het team'

20 maart 2021 22:29

In gesprek met ESPN baalde Dick Advocaat van het resultaat tegen FC Emmen. "De eerste helft was redelijk voldoende. Genoeg kansen en eigenlijk geen kans weggegeven. We hadden geen grote kansen, maar wel genoeg mogelijkheden. We geven het eigenlijk uit handen uit niks en dat begrijp ik niet", aldus Advocaat. "We bleven maar druk zetten. Dat kost zo veel kracht. Ik vind dan dat je bij elkaar moet zakken en moet wachten op de momenten. Dat ging in de eerste helft alleen goed en dan gaan ze er toch door mee. Het is moeilijk om het dan om te draaien. We hebben zo veel mogelijkheden gehad om het duel te beslissen. We moeten naar onszelf kijken en niet te veel naar de tegenstander."

Advocaat zag in de tweede helft uiteindelijk een paar spelers die niet meer meededen aan het tactisch plan wat was afgesproken. Namen wilde hij echter niet noemen. "Ik zal dat volgende week tegen die spelers zelf zeggen", zo gaf hij aan. Desgevraagd bevestigde de trainer wel dat Luis Sinisterra en Steven Berghuis twee van die spelers waren. "Ik zou wel eens willen weten wat daar de reden van is. Onwil zit er niet in het team, maar ze moeten toch eens wat gaan zeggen wat er dwars zit. Ik heb toch wel het idee dat er wat dwars zit in het team. Je hebt het als team gewoon niet goed gedaan als je zo'n wedstrijd gelijk speelt."

De trainer kreeg vervolgens de vraag of zijn ploeg in staat is om te herkennen wanneer ze moeten terugzakken of wanneer ze juist de druk moeten opvoeren. "Waarschijnlijk dus niet. Waarschijnlijk herkennen ze dat niet", reageerde hij daarop. "Als je zelf al voelt dat niet iedereen mee doet, kan je sowieso niet vast gaan zetten. Je moet dan sowieso terug. We hebben dat wel geroepen, maar dat gebeurde niet. Ik wil wel eens weten wat daar de reden van is."
Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat dwars herkennen baalde berghuis emmen espn meededen onwil opvoeren sinisterra terugzakken weggegeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat asielzoekers bedrijfsleven belastingdruk bestlander bewuster bezuinigingen bozenik danall gedachtengoed hanegem kabinet kamerlid middelmaat nederland nederlanders omtzigd pvda regeren regering rutte tegenmacht utrecht verkiezingen verminderd vvd willykment wyniasweek ziektekosten