Transparent
Inloggen
Sluiten

Bryan Linssen: 'Ik maak hier veel meer meters en dat kan ten koste gaan van een stukje scherpte'

19 december 2020 10:06 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Bryan Linssen: "Ik maak hier veel meer meters en dat kan ten koste gaan van een stukje scherpte"; image source: Pro Shots

De start van Bryan Linssen bij Feyenoord was tot nu toe geen succes. Dat erkent de aanvaller zelf ook in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dat het iets te maken heeft met Kuipvrees gelooft hij echter niet. "Dat bestaat niet. Maar niet scoren doet iets met je zelfvertrouwen", aldus Linssen. "Dat jongens uit de subtop het nooit redden, kun je ook weerleggen. Jens Toornstra heeft hier alles gewonnen. En Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ook. Ruben Schaken werd international via Feyenoord."

Linssen merkt wel een verschil tussen de top en de subtop. "Wij hebben net als Vitesse nu 26 punten. Hier is er kritiek, in Arnhem is het bijna carnaval. Dat is zó anders", zo geeft hij aan. "Toen ik bij Groningen speelde, maakte ik er voor de winterstop ééntje. Maar je hoorde er bijna niemand over. Hier wel. Je moet je als speler van Feyenoord veel meer afsluiten voor alle meningen dan bij Vitesse of Groningen."

Ook qua speelstijl ziet hij duidelijke verschillen. "Bij Vitesse speelde ik voorin met Tim Matavz. Wij werden echt ontzien in defensief opzicht, konden ons sparen voor de aanvallende acties. Hier maak ik veel meer meters, zo'n twaalf kilometer per wedstrijd. Dat kan wel ten koste gaan van een stukje scherpte", zegt hij daarover. "Bij Vitesse gokte ik ook weleens. Even die verdediger laten lopen en hopen dat we de bal zouden veroveren en ik meteen vrij zou staan. Bij Feyenoord begin ik daar niet aan, haha."
Discussieer mee op de forums


Tags

linssen vitesse bryan scherpte groningen arnhem botteghin carnaval gokte heijden kilometer kuipvrees matavz ruben schaken sparen speelstijl tim toornstra weerleggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Slecht verhaal. Dat gebrek aan scherpte komt niet alleen door de vele kilometers die Linssen moet maken, het is ook gebrek aan kwaliteit. Hij slaagt er tot nu toe gewoon niet in de stap te maken die andere spelers uit de subtop wel gemaakt hebben toen ze bij Feyenoord terechtkwamen.

Hij noemt Botteghin en van der Heijden; slechte voorbeelden. Schaken idem dito. Toornstra heeft die stap wel gemaakt, maar die was een stuk jonger.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.202 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arne arnesen berghuis bestlander bozenik burgerking danall diemers eredivisie fer flashbacks galatasaray godskolere hanegem haps hassel jorgensen linksbuiten linssen mishuur noud pratto ramesoe senesi slot spajic toornstra topper