Transparent
Inloggen
Sluiten

Amateurclubs uit TOTO KNVB Beker, mogelijk vrijstelling voor Feyenoord in volgende ronde

18 november 2020 11:36 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Amateurclubs uit TOTO KNVB Beker, mogelijk vrijstelling voor Feyenoord in volgende ronde; image source: Pro Shots

De KNVB heeft officieel bekend gemaakt dat de TOTO KNVB Beker hervat zal worden zonder amateurclubs. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus mogen zij tot tenminste halverwege december niet in actie komen en daarom heeft de voetbalbond besloten met alleen clubs uit het betaald voetbal verder te gaan. De speelrondes in het bekertoernooi nog verder doorschuiven was vanwege de krappe speeldagenkalender niet mogelijk. De 26 clubs uit het amateurvoetbal die nog in het toernooi zaten zullen financieel gecompenseerd worden en worden toegelaten tot het toernooi volgend seizoen.

Voor Feyenoord kan het mogelijk ook meer gevolgen hebben. Vanwege de Europese verplichtingen zou de club komende maand pas instromen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Omdat er nu nog 23 clubs over zijn, zullen 9 clubs tijdens de loting een vrijstelling krijgen en direct door gaan naar de achtste finales die in januari gespeeld zullen worden. De overige 14 clubs strijden halverwege december om de overige zeven plekken voor de achtste finales.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb vrijstelling amateurvoetbal coronavirus gecompenseerd toegelaten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.070 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado advocaat arnesen bane bijzijn blindelings bozenik burger diemers galatasaray heerenveen hendriks kokcu linssen midtjylland ramesoe slot socrates spelersmateriaal til toornstra trauner vakkiek vente volendam voorelkaar willykment wonder zaakjes