Transparent
Inloggen
Sluiten

Na ruim een half jaar weer Eredivisie-voetbal in De Kuip

18 september 2020 11:05

Feyenoord neemt het zondag in eigen huis op tegen FC Twente, de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie in meer dan een half jaar tijd. FC Twente stond afgelopen seizoen op een veertiende plaats toen de competitie werd afgebroken en begonnen met een 2-0 thuiszege tegen Fortuna Sittard aan de competitie. Met liefst negen inkomende transfers en dertien uitgaande waren de Tukkers op de transfermarkt een van de meest actieve Nederlandse clubs.

Zondag wordt het alweer de 54ste keer dat beide ploegen elkaar in De Kuip treffen voor de competitie. Met 32 zeges, 12 gelijke spelen en 9 nederlagen kan Feyenoord daarin uitstekende cijfers overleggen. Regelmatig wist Feyenoord ook met grote cijfers te winnen, maar voor de grootste zege moeten we wel terug naar het seizoen 1967/1968. Feyenoord was toen met 6-0 veel te sterk voor FC Twente.

Ook vorig seizoen wist Feyenoord met grote cijfers te winnen. Uiteindelijk eindigde het duel in een 5-1 overwinning. Sam Larsson maakte twee doelpunten, terwijl ook Steven Berghuis en Luis Sinisterra tot scoren kwamen. Verdediger Peet Bijen maakte bovendien een eigen doelpunt. In de voorbereiding op dit seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar in De Kuip. Toen eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Voor Steven Berghuis wordt het een weerzien met zijn oude club, aangezien de aanvoerder van Feyenoord zijn jeugdopleiding deels doorliep bij de Tukkers en ook daar zijn profdebuut maakte. Ook Leroy Fer droeg enkele seizoenen het shirt van FC Twente, net zoals reservedoelman Nick Marsman.




Discussieer mee op de forums


Tags

kuip twente eredivisie berghuis bijen fer fortuna larsson marsman peet profdebuut reservedoelman sinisterra thuiszege weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.417 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki