Transparent
Inloggen
Sluiten

Emile Schelvis: 'Die Amerikaanse investeerders bestaan helemaal niet'

29 juni 2020 12:33 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Emile Schelvis: "Die Amerikaanse investeerders bestaan helemaal niet"; image source: Pro Shots

Er blijkt helemaal geen Amerikaanse investeerder te zijn die wil investeren in Feyenoord. Dat claimde Emile Schelvis zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport. "Toon van Bodegom is deze week door mensen binnen Feyenoord teruggefloten dat hij op moet houden met dit soort berichten via De Telegraaf te verspreiden", aldus Schelvis. "Die Amerikaanse investeerders bestaan helemaal niet. Ze zijn niet geïnteresseerd in Feyenoord."

Volgens Schelvis zijn er binnen Feyenoord heel andere dingen aan de orde. "Heel bot gesteld moet Feyenoord in de komende drie weken gaan bepalen of ze een historische fout maken of de toekomst zeer rooskleurig gaat worden. Ze moeten een beslissing maken over de business-case van het nieuwe stadion", zo gaf hij aan. "Dat midden in de corona-tijd. Het stadion is technisch failliet. Het wordt door de gemeente in samenwerking met Goldman Sachs overeind gehouden."

De Kuip zou bovendien zeer slecht onderhouden zijn. "Drie weken geleden hebben er rattenvangers rond gelopen vertelde Jan Boskamp mij", zei Schelvis daarover. "Het doet mijn Rotterdamse hart en ik denk van iedere voetballiefhebber pijn. De BVO heeft ook geen cent te makken. Ze onderhandelen niet voor niets met spelers van het niveau Diemers en Linssen. Er is geen geld en op dat moment moet Feyenoord nu 'ja' zeggen tegen een stadion van 444 miljoen euro, waarbij je niet eens gegarandeerd 25 miljoen euro krijgt op je spelersbudget over 5 jaar."

Schelvis gaf aan dat hij zich afgelopen tijd had verdiept in de materie rondom het stadion. "Er blijkt een fantastisch alternatief plan te zijn met het verbouwen van De Kuip", aldus de journalist. "Het is niet van een stel romantici, maar daar zitten echt grote jongens achter. Dat is een plan van DMK, De Moderne Kuip. Het is een stadion met 63.000 plaatsen, er komt een derde ring op het stadion. Het stadion wordt met Rotterdamse financiën betaald en kost maar 200 miljoen. Alles zit er in en er is ook gedacht aan gebiedsontwikkeling. Op dit moment is Feyenoord ondergeschikt aan de woningen die ze willen bouwen. Dat is de bottleneck en dat wil de gemeente Rotterdam."
Tags

schelvis kuip gemeente bodegom boskamp bot bottleneck business bvo cent claimde corona diemers dmk failliet gebiedsontwikkeling goldman linssen makken materie rattenvangers ring romantici rondo rooskleurig sachs telegraaf teruggefloten verdiept verspreiden voetballiefhebber woningen ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
200 miljoen euro uitgeven voor krappe stoeltjes op de 1e en 2e ring,en dan die amateuristische luifel. Dat is je reinste diefstal.
Laten ze doen zoals Real Madrid en Barcelona : het oude stadion compleet afbreken en weer geheel nieuw opbouwen. Waarom komt deze optie niet meer in het nieuws ?
Dan maar 3 jaar in een bouwput voetballen.
Prutswerk van 200 miljoen euro of ver buiten je bereik aan de Maas voor 440 miljoen euro. Allebei moeten ze van tafel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik dacht dat jij het voetbal vanaf de zitbank volgde met een modern scherm. Dan maken die krappe stoeltjes niet uit. Als je het scherm draait worden de stoeltjes vanzelf groter. Ik zou zeggen maak er rail seats van. Scheelt in de kosten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan heb jij een erg vreemd scherm jongen , zeker van Koreaanse makelij ? Die moet je ook niet hebben..
Buiten dat : Ik denk vanuit het beste voor Feyenoord. En dat is geen prutswerk van 200 miljoen euro dat eigenlijk bij de bouw ervan al vervangen moet worden omdat het achterhaald is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja een leuke Koreaanse meid , precies wat ik al dacht. Het had ook Samsung kunnen zijn , allemaal dezelfde goedkope makelij uit landen die even goedkoop zijn. Voor een paar dubbeltjes koop je het hele land.

Ik ga voor kwaliteit , betaal liever een paar honderd méér.
+1/-0

1 jaar geleden
President Commissaris van het Feyenoord Stadion Ceen de Bruin is een week geleden overleden.

Hij was één van de grote drijvers achter het nieuwe stadion en het Feyenoord City plan. Hij heeft ook de constructie opgetuigd waarin een overbruggingskrediet van Goldman Sachs is geleend met als onderpand de huidige Kuip.

Ik vraag me af welk effect dát heeft op de beslissing die moet vallen.

Men zal een afweging moeten maken van de (financiele) risico's die genomen moeten worden, en in hoeverre die te dragen en te verantwoorden zijn tegenover datgene wat het gaat opleveren. Dat is de rationele beslissing.

De emotionele beslissing is dat Feyenoord de mooiste club van Nederland is, en nu in het allermooiste stadion ter wereld speelt. Dat stadion heeft wellicht zijn beste tijd gehad in bepaalde opzichten, maar is dan nog steeds een parel die je niet zomaar wil opgeven voor een willekeurige verbouwing of een betonnen bak ergens aan het water.

Ga er maar aan staan...
+1/-0

 
1 jaar geleden
"het allermooiste stadion ter wereld " ?

Die verkrachting van 1994 was niet bepaald fraai met die half afgemaakte overkapping , en nu willen ze voor 200 miljoen euro verder borduren op die verkrachting.Ook nog met dezelfde lapmiddelen..

Stadion Feyenoord loopt met Feyenoord City geen risico , dat is allemaal geld van investeerders. Op zijn slechts krijgen die investeerders geen aandeel in de winst als het slecht draait.

De BVO Feyenoord loopt daarentegen wel grote risico's. Ze moeten 225 miljoen euro lenen. Rente + aflossingen zijn makkelijk 30 miljoen euro / jaar. Een coronajaartje zoals nu zou de nekslag geweest zijn in dit geval.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.074 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat alireza arne arnesen bane berghuis bozenik diemers hanegem hartjes hassel jansen koolwijk kuijt marciano north onzichtbaar pratto ramesoe senesi slot sporar teixeira til toornstra topverdediger trauner vakkiek willykment