Emile Schelvis: 'Die Amerikaanse investeerders bestaan helemaal niet'
29 juni 2020 12:33 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots
Er blijkt helemaal geen Amerikaanse investeerder te zijn die wil investeren in Feyenoord. Dat claimde Emile Schelvis zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport. "Toon van Bodegom is deze week door mensen binnen Feyenoord teruggefloten dat hij op moet houden met dit soort berichten via De Telegraaf te verspreiden", aldus Schelvis. "Die Amerikaanse investeerders bestaan helemaal niet. Ze zijn niet geïnteresseerd in Feyenoord."
Volgens Schelvis zijn er binnen Feyenoord heel andere dingen aan de orde. "Heel bot gesteld moet Feyenoord in de komende drie weken gaan bepalen of ze een historische fout maken of de toekomst zeer rooskleurig gaat worden. Ze moeten een beslissing maken over de business-case van het nieuwe stadion", zo gaf hij aan. "Dat midden in de corona-tijd. Het stadion is technisch failliet. Het wordt door de gemeente in samenwerking met Goldman Sachs overeind gehouden."
De Kuip zou bovendien zeer slecht onderhouden zijn. "Drie weken geleden hebben er rattenvangers rond gelopen vertelde Jan Boskamp mij", zei Schelvis daarover. "Het doet mijn Rotterdamse hart en ik denk van iedere voetballiefhebber pijn. De BVO heeft ook geen cent te makken. Ze onderhandelen niet voor niets met spelers van het niveau Diemers en Linssen. Er is geen geld en op dat moment moet Feyenoord nu 'ja' zeggen tegen een stadion van 444 miljoen euro, waarbij je niet eens gegarandeerd 25 miljoen euro krijgt op je spelersbudget over 5 jaar."
Schelvis gaf aan dat hij zich afgelopen tijd had verdiept in de materie rondom het stadion. "Er blijkt een fantastisch alternatief plan te zijn met het verbouwen van De Kuip", aldus de journalist. "Het is niet van een stel romantici, maar daar zitten echt grote jongens achter. Dat is een plan van DMK, De Moderne Kuip. Het is een stadion met 63.000 plaatsen, er komt een derde ring op het stadion. Het stadion wordt met Rotterdamse financiën betaald en kost maar 200 miljoen. Alles zit er in en er is ook gedacht aan gebiedsontwikkeling. Op dit moment is Feyenoord ondergeschikt aan de woningen die ze willen bouwen. Dat is de bottleneck en dat wil de gemeente Rotterdam."