Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Feyenoord bereikt akkoord met Rini Coolen'

9 juni 2020 12:42 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Feyenoord bereikt akkoord met Rini Coolen"; image source: Pro Shots

Feyenoord is in gesprek met Rini Coolen om de trainer te worden van Feyenoord onder 21. Dat weet De Telegraaf te melden. Coolen is nu nog actief als hoofd jeugdopleiding van het Noorse Rosenborg BK. In Nederland was hij eerder actief als hoofdtrainer van FC Twente, AGOVV en RBC Roosendaal en was hij voor twee wedstrijden bondscoach van Aruba. Sinds 2018 werkt hij in Noorwegen voor Rosenborg. Een jaar geleden was hij voor een korte periode interim-trainer en bezorgde Rosenborg toen zowel de landstitel als de beker.

Update 13:59: Tegenover het Algemeen Dagblad heeft Rini Coolen bevestigd dat hij in gesprek is met Feyenoord om de nieuwe trainer van het Onder 21-team te worden. Coolen zit inmiddels zonder club omdat zijn contract bij Rosenborg BK niet verlengd zou worden. "De club en ik een paar maanden eerder echter afscheid van elkaar genomen. Ik ben dus beschikbaar voor een nieuwe uitdaging", zo geeft hij aan.

Dirk Kuyt was in eerste instantie in beeld om de trainer van het nieuwe elftal te worden, maar bedankte. Ook Alfons Groenendijk had geen interesse voor die functie. Hoofd opleidingen Stanley Brard wilde René van Eck als nieuwe trainer, maar dat zag technisch directeur Frank Arnesen niet zitten.

Update 09-06 12:42: Het Algemeen Dagblad meldt dat Feyenoord een akkoord heeft bereikt met Rini Coolen om als hoofdtrainer van Feyenoord onder 21 aan de slag te gaan. Coolen was voor Feyenoord de topkandidaat nadat Dirk Kuyt en Alfons Groenendijk geen interesse hadden. Hij werkte tot voor kort bij het Noorse Rosenborg als hoofd opleidingen. Voor Feyenoord onder 21 zal komend seizoen alles in het teken staan van kampioen worden in de nieuwe competitie. Een titel in de Onder 21-competitie betekent dat de ploeg alsnog in de voetbalpiramide terecht kan komen.

Meer op AD.nl


Tags

coolen rini rosenborg alfons groenendijk kuyt agovv arnesen aruba bezorgde brard landstitel nederland noorwegen rbc roosendaal telegraaf titel topkandidaat twente voetbalpiramide

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Alles beter dan Petro. Heeft met jeugd gewerkt in Noorwegen en bij FC Twente + kent de Noorse markt...
+1/-0

2 maanden geleden
Mooi! Welkom!
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat arnesen bacuna bazoer beek berghuis bestlander botteghin diepgang donald elia feyenoordopnummer fosu hanegem hecke jong karsdorp kongolo leemans linssen mbuyamba mensah narsingh post ramesoe rcv senesi sinisterra socrates ulligan