Transparent
Inloggen
Sluiten

Bonden krijgen tot 3 augustus om competitie uit te spelen

1 april 2020 17:11 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Bonden krijgen tot 3 augustus om competitie uit te spelen; image source: Pro Shots

De UEFA dringt aan op het uitspelen van alle competities. Dat geeft de KNVB aan in een persbericht op de officiële website. Alle voetbalbonden krijgen tot 3 augustus de ruimte om de eigen competitie af te kunnen ronden. Volgens de KNVB betekent dit dat halverwege juni moet worden gestart met de hervatting van de competities.

De voetbalbond geeft daarbij aan dat er pas gevoetbald gaat worden als het volgens het RIVM veilig is. De KNVB kan na het overleg met de UEFA nu samen met de ECV en CED invulling gegeven aan het scenario de competitie eventueel hervat gaat worden. Hierover zal breed overleg worden gevoerd met alle betrokkenen. Ook worden alle consequenties in beeld gebracht als de competities toch definitief gaan stoppen.

Bij de UEFA en FIFA liggen nog veel vragen, met name over de aflopende spelerscontracten en transfers. De UEFA komt hier volgens de KNVB later op terug.

Update 20:04: De KNVB heeft het statement aangepast. Het is het streven om voor 3 augustus klaar te zijn. Het is geen harde eis zoals eerst werd aangegeven.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb uefa ced dringt ecv fifa persbericht rivm spelerscontracten statement

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Een heel erg dom bericht van de UEFA , dat moet doen voorkomen alsof er deze zomer misschien nog gevoetbald wordt. Dan krijgen mensen weer valse hoop. Lulletjes. In Engeland is Wimbledon net afgelast , dat zou gehouden worden van 29 juni tot 12 juli. Er gaat een streep door alles , het nieuwe seizoen zal op zijn vroegst eind augustus beginnen. Uit voorzorg dan misschien ook nog zonder publiek.
+1/-0

3 jaar geleden
3-8 is nooit genoemd door de UEFA, dat heeft Gudde gedaan, gaarne corrigeren.
+1/-0

3 jaar geleden
Blijven nitwits de voetbalbestuurders, deze crisis en dit virus laat zich niet sturen door een datum.
Wees als UEFA-FiFa en KNVB open en eerlijk en accepteer dat deze competitie niet dit kalenderjaar afgemaakt kan worden door de omstandigheden.
Maak plannen om de clubs die in geldnood gaan komen hierdoor financieel te ondersteunen, meer kan er echt niet gedaan worden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
De UEFA als buikspreekpop van de grote clubs als Bayern , Real Madrid, Liverpool en Juventus. De clubs die het hardst blaten als makke schapen , maar inspraak zullen ze er nooit door krijgen. De regering beslist wanneer er weer gevoetbald gaat worden. En als Wimbledon in Engeland als maatstaf mag dienen dat nu al afgelast wordt , zie dat dan maar als een schot voor de boeg wat nog allemaal gaat komen.

Dit seizoen is klaar. Tis ook maar goed dat deze zeepbel van het extreem grote tv geld in het voetbal eens goed knapt. Laat er dan ook maar extreme schade zijn , dat dwingt de belanghebbenden tot nadenken. Ook de kleine clubs die nu geen tv geld ontvangen. Ik zou zeggen ' beroepsrisico ' , en als de regering toch nog 10% aan schade vergoedt dan ga maar op je knieeen om te danken.

Natuurlijk is het allemaal makkelijk lullen , maar ik heb echt geen medelijden met al die financiële ellende.
+1/-0

3 jaar geleden
Het wordt tijd dat de voetbalwereld, zoals altijd gehinderd door narcisme en hebzucht, als allerlaatste sport of bedrijfstak gaat inzien dat er sprake is van een nieuwe werkelijkheid waarin geld van ondergeschikt belang is. Misselijkmakend om te zien hoe krampachtig dat wereldje zichzelf belangrijker acht dan de kapper op de hoek, de hele horeca sector, tienduizenden ZZP-ers en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen van de echte slachtoffers van deze crisis, naar verwachting enkele miljoenen medemensen. Maar het voetbal moet door, want anders lopen ze volgend jaar euro's mis... Als de gemiddelde kroegeigenaar, die wellicht zijn levenswerk en pensioen nu ziet verdampen nou tegenstribbelde dan begreep ik dat nog, maar zelfs die zien stuk voor stuk hun eigen verantwoordelijkheid in en nemen die ten koste van zichzelf. Deze competitie jaargang is voorbij. Geen kampioen, geen bekerwinnaar. Plaatsing voor Europees voetbal? Niet nodig, stel nu dat de volgende competitie pas in oktober begint, we kunnen wel een jaartje zonder Europees voetbal. En ja, dat zal financieel pijn doen, en clubs die op te grote voet leven zullen zullen er wellicht aan ten onder gaan, maar dat is dan maar zo, net als voor " normale mensen" die hun baan of onderneming verliezen, om nog maar niet te spreken over al die nieuwe helden (zorgmedewerkers) die al consequent onderbetaald worden. Is toch gewoon misselijkmakend als je leest dat de Spaanse overheid €400.000.000,- vrij maakt om de voetbalclubs overeind te helpen terwijl er dagelijks 700 mensen sterven en heel Zuid Europa boos is op Nederland omdat we niet klakkeloos geld willen gaan overmaken naar landen die zulke beslissingen nemen?? De wereld is letterlijk behoorlijk ziek op dit moment, maar nog niet half zo ziek als de voetbalwereld.
Sorry voor het lange verhaal, moest het even kwijt.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Een lang verhaal maar met voor mij vooral waarheden er in. Chapeau.

Moet overigens nog zien dat er überhaupt dit kalenderjaar nog gevoetbald gaat worden.
+1/-0

3 jaar geleden
Het is een pleuristijd waarin we leven.
Dat vinden ze bij de UEFA en KNVB ook, vast.

Gelukkig is mijn nieuwe blog er nog.

Kom jij 'pleuristijd' lezen?

https://redlov82.wordpress.com/2020/04/02/pleuristijd/link
+1/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat dit seizoen gewoon beeindigd moet worden, op dit moment is er nog geen termijn aan te geven waarop alles weer enigszins 'normaal' wordt en je kunt dus gewoonweg nog niets plannen.

Nu een streep eronder betekent in ieder geval dat er duidelijkheid is, en (hopelijk) voldoende tijd voor iedereen om zich op komend seizoen te richten. Iedere andere mogelijkheid om het seizoen toch nog uit te spelen zorgt voor verschuivingen van speelschema's, Europese competities, transferperiodes, etc. En dan? Volgend jaar zomer EK, dus dan kom je weer in de knel.

Nu duidelijkheid, oplossingen voor eventuele financiele problemen die dat veroorzaakt, en iedereen weer de focus op een nieuw seizoen. Hopelijk zijn we dan eind augustus écht van deze ellende af.
+1/-0

3 jaar geleden
Dit gaat nog lang duren. Het lijkt mij verstandig
de competitie niet meer uit te spelen.Dan is er geen kampioen.
Maar wie gaat er rechtstreeks de CL in?
Ajax en Az een wedstrijd (zonder publiek?) laten spelen.
De winnaar gaat dan direct de CL in en de verliezer de voorronde in.
Lijkt mij wel zo eerlijk.
De vraag is alleen of dit of de UEFA dit goed vindt.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.714 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico bbb cda doodlopende excelsior geertruida gimenez ivanusec kabinet madrid minteh nederland nieuwkoop nsc paixao polarisatie pvda pvv read sauer slot stengs timber timmermans trauner ueda vvd wilders willykment