Transparent
Inloggen
Sluiten

Kans op uitspelen Eredivisie voor 30 juni lijkt kleiner na verlenging coronamaatregelen

31 maart 2020 18:59
Foto: Pro Shots

Kans op uitspelen Eredivisie voor 30 juni lijkt kleiner na verlenging coronamaatregelen; image source: Pro Shots

De kans is kleiner geworden dat de Eredivisie voor 30 juni uitgespeeld kan worden. Dinsdagavond maakte het kabinet bekend dat de maatregelen die momenteel gelden vanwege het coronavirus worden verlengd tot en met 28 april. Dit zou aanvankelijk 6 april zijn. De KNVB maakte eerder al bekend bij het eventueel doorgaan van de competitie rekening te houden met het feit dat de clubs nog enkele weken nodig hebben om alle spelers weer wedstrijdfit te kunnen krijgen.

Een week voor 28 april zal het kabinet besluiten of de nu geldende regels nog verder verlengd gaan worden. Wel werd al aangegeven dat na 28 april sowieso nog niet direct alles weer opgestart kan worden.

Desgevraagd gaf minister-president Mark Rutte bovendien aan dat het betaald voetbal tenminste tot 1 juni stil zal liggen. Tot die datum mogen er ook geen wedstrijden zonder publiek gespeeld worden.
Tags

eredivisie coronamaatregelen kabinet verlenging coronavirus geldende knvb minister opgestart rutte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Was te verwachten en ik vrees dat het nog wel langer gaat duren alvorens er weer gevoetbald kan worden.
Vreselijk eigenlijk dat zo een virus zulke grote gevolgen heeft, vooral voor de gezondheid maar ook economisch en voor de sport.
Hopelijk wordt er snel een vaccin gevonden, blijft akelig stil op dat vlak eigenlijk.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Aan een vaccin wordt echt keihard gewerkt, maar de verwachting is wel dat dit op zijn snelst ergens begin volgend jaar pas beschikbaar komt. En dan nog alleen om de hoogste nood te ledigen, want dan zijn er allemaal goedkeurings processen overgeslagen.

Uit deze verwachting komt bijvoorbeeld ook het scenario voort waar men in het Verenigd Koninkrijk rekening mee houdt, namelijk dat er beperkende maatregelen van kracht blijven voor een duur van misschien wel 18 maanden.

We mogen blij zijn als we komende maand zodanig doorkomen dat we als NL zijnde daarna ons leven weer iets normaler op kunnen pakken, maar zou ook zomaar nog langer kunnen duren. Maakt in die zin niet uit, dat we dat toch slecht kunnen overzien en een voorstelling van kunnen maken. Eind april klinkt in die zin bijna niet minder ver dan 1 juni...

On Topic: een passend antwoord voor het uitspelen van de huidige competitie, of in ieder geval het bepalen van een eindstand, is er niet. Nog niet. Natuurlijk gaat de clubs het water nu wel aan de lippen staan, zonder inkomsten en duidelijkheid. Maar dat geldt voor zoveel andere sectoren net zo goed. Het is even niet anders.

Van de KNVB hoeven we in ieder geval geen geweldige leiding te verwachten, daar delen tegenwoordig enkel nog beroepsbestuurders de lakens uit. Die beslissen niets, totdat de realiteit voor hen besloten heeft.
+2/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki