Transparent
Inloggen
Sluiten

Vandaag overleg clubs over situatie

24 maart 2020 09:12
Foto: Pro Shots

Vandaag overleg clubs over situatie; image source: Pro Shots

Vandaag overleggen de KNVB, de Eredivisie CV en de clubs over de ontstane situatie na het kabinetsbesluit van gisteren om alle wedstrijden tot tenminste 1 juni te verbieden, in verband met de Corona crisis. Door de maatregel is het uiterst onzeker of het nog mogelijk zal zijn dit seizoen überhaupt nog wedstrijden te spelen, omdat op 30 juni het seizoen afgerond dient te zijn. Na die datum lopen immers contracten van spelers af.

Het is onwaarschijnlijk dat er bij het overleg definitief knopen doorgehakt zullen worden, omdat men mede afhankelijk is van externe partijen bij het vinden van oplossingen. Zo moet ook de UEFA nog een standpunt innemen over de tickets voor de Europese toernooien van komend seizoen. Het is ook mogelijk dat de clubs de autoriteiten nodig hebben bij het realiseren van een gewenst scenario.

Het eerder geschetste scenario van een einde zonder kampioen en een Eredivisie volgend jaar met meer clubs ligt enigszins voor de hand, mogelijk om televisiezender FOX Sports te compenseren voor de schade.


Tags

eredivisie corona doorgehakt fox geschetste kabinetsbesluit knopen knvb onwaarschijnlijk televisiezender uefa verbieden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Er komt alleen maar goed nieuws binnen vanuit het buitenland omtrent de corona. In China was de kern van de besmetting , daar worden na 3 maanden alle maatregelen zo goed als opgeheven.
Wanneer we die lijn doortrekken naar Nederland , waar eind februari de 1e maatregelen werden getroffen dan kom je rond 1 juni uit dat er bij ons weer drastische versoepeling komt. En er weer wedstrijden zonder publiek kunnen plaatsvinden.
Dan moeten het aantal nieuwe besmettingen tussen nu en 1 mei wel naar 0 gereduceerd worden.

En wat betreft die compensatie voor FOX , dat is ook al een drogreden ( = schijnargument).Want het kabinet compenseert alle bedrijven , dus ook FOX Sports. Echt een extreem dom verzinsel om dan maar 20 clubs te laten spelen en de agenda nog meer uit te laten puilen en blessures door overbelasting in de hand te werken.

Als de eindstand geldt voor de bovenste regionen , dan al helemaal voor de lelijke eendjes onderaan.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat assaidi azarkan bacuna berghuis bestlander blaak botteghin bozenik bruikbaar conthe diemers fer feyenoordopnummer geertruida hanegem jorgensen kokcu linker linssen narsingh nieuwkoop renderen sinisterra texeira toornstra troost twente vleugel