Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Sinds ik selectie heb ingekrompen, is het niveau zienderogen omhooggegaan'

29 februari 2020 10:05 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "Sinds ik selectie heb ingekrompen, is het niveau zienderogen omhooggegaan"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad gaat Dick Advocaat onder meer in op de kritiek dat hij weinig doet met de jeugdspelers van Feyenoord. "Ik ben daar heel duidelijk in. Wie het niveau al aankan, komt erbij", aldus Advocaat. "Dat blijkt toch ook? Maar je komt niet bij de eerste selectie omdat je een talent bent. Dat moet je afdwingen. Ik moest zelf ooit ook door een muur heen om bij het eerste te komen. Zo werkt het. En voor de spelers die zijn teruggezet of zijn verhuurd: als ze over een jaar wel goed genoeg zijn, kunnen ze er zomaar weer bij zitten."

Advocaat gaat verder: "Sinds ik de selectie heb ingekrompen, is het niveau zienderogen omhooggegaan. Het ging zaterdag na Fortuna weer over Naoufal Bannis. Die jonge spits had ik op de bank moeten nemen, klonk het. Niets ten nadele van die jongen, maar ik ga bij het tweede elftal kijken en daar moet hij echt meer doen."

De trainer vindt het juist leuk dat Feyenoord bepaald geen gearriveerde ploeg heeft. "Vier jongens zijn 20 jaar of jonger. Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia hebben zoveel minuten gemaakt. We verloren geen wedstrijd met die gasten", zo geeft hij aan. "Maar kijk ook eens naar Justin Bijlow. Orkun Kökçü is iemand die Feyenoord in de toekomst moet gaan dragen."
Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat ingekrompen omhooggegaan zienderogen bannis bijlow fortuna gearriveerde geertruida jonger klonk kokcu malacia muur nadele naoufal teruggezet tyrell

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Het laatste zinnetje over Orkun Kokcu , daar slaat Dickie de plank toch flink mis vind ik. Tis maar een overschatte voetballer die veel te egoistisch is. Als hij nou eens leert samenspelen en niet altijd voor de eigen glorie gaat dan werd het mss nog wat.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik heb toch stiekem het idee dat Dickie er iets meer kijk op heeft... Ook de Kromme vond 'm heel goed, dus...
+1/-0

4 jaar geleden
Het is toch simpel als je goed genoeg bent komt je erbij of je 4 bent of 40 maakt toch niets uit. De jeugd inpassen vindt dat zo onzin. Ze moeten voor de jeugd gewoon een betere omgeving vinden dan maandagavond drie hoog achter voetballen. Als je goed genoeg bent ben je ook oud genoeg
+2/-0

4 jaar geleden
Malacia en Geertruida hebben niet het niveau wat Feyenoord moet nastreven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Eens, maar zo zie je eens te meer dat dit niet tot onoverkomelijke problemen leidt want Feyenoord heeft met hen als backs een prima serie neergezet.

Dat onderschrijft mijn stelling dat backs (afhankelijk van de speelwijze) geen sleutelpositie hebben in het team, en je aan die posities geen transferbudget moet spenderen. Backs moet je op kunnen leiden, desnoods zet je er centrale verdedigers, en/of verdedigende middenvelders neer, of je kan een buitenspeler 'omturnen'.

De Vrij is begonnen als back, Kongolo kreeg op de flank een kans, Karsdorp was in de jeugd een nummer 10; spelers die Feyenoord een hoop opgeleverd hebben en als back voldeden.

Geertruida vind ik ook echt niet goed genoeg. En Karsdorp is behoorlijk blessuregevoelig. Maar ik denk dat Nieuwkoop zich in dit team ook prima staande had gehouden. Gewoon terughalen na dit seizoen wat mij betreft.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.672 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane azzouzi backje biden bologna carranza containers eredivisie excelsior fight gijs groen hadj hancko kraaij mls moussa nadje priske smal socrates timber trump twente ueda vance wieffer willykment zerrouki