Transparent
Inloggen
Sluiten

Ahmed Aboutaleb: 'Supporters van beide clubs welkom bij Klassieker in bekerfinale'

17 februari 2020 20:51 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

Ahmed Aboutaleb: "Supporters van beide clubs welkom bij Klassieker in bekerfinale"; image source: Pro Shots

Tegenover RTV Rijnmond geeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam aan dat er supporters van Feyenoord én Ajax welkom zijn als beide teams elkaar in de finale van de TOTO KNVB Beker treffen. "Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie en niet voor de beker", aldus Aboutaleb. "Het gevolg daarvan is dat als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams komen in de finale, dan zijn Ajax-supporters welkom in De Kuip voor de beker.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

aboutaleb ahmed bekerfinale klassieker gekke knvb kuip rijnmond uitsupporters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wat een dom verhaal, als het voor de beker wel kan, dan moet het voor de competitie toch ook kunnen? Maar er zullen wel weer een aantal randdebielen zijn die er voor gaan zorgen dat het nooit meer zal mogen. Laten we maar hopen dat we tegen utrecht moeten in de finale.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hoop ook dat we tegen Utrecht moeten moet die 020 niet
+1/-0

4 jaar geleden
Gaat ook gebeuren voor de competitie hoor wilden ze al eerder maar ging niet door nadat de Feyenoorders werden belaagd bij die jeugdwedstrijd.
+1/-0

4 jaar geleden
Laten ze eerst maar eens van NAC winnen , en Ajax heeft ook een zeer lastige tegenstander. Ik vind dat je voor altijd geen uitsupporters van Feyenoord en Ajax meer moet toelaten , je hebt er niets aan : het voegt niets toe , extra kosten voor politie inzet , Ajax wint toch bijna altijd uit of thuis , een hoop extra kosten door alle vernielingen , spreekkoren waardoor men weer een uitzending aan het racisme kan besteden ...

Gewoon tot het jaar 2100 houden zoals het nu is . En daarna verlengen tot het jaar 2200.
+1/-0

4 jaar geleden
Aboutaleb heeft kennelijk geen idee hoe de onderlinge verhoudingen liggen tussen de supporters van beide clubs. Hoop voor hem dat het niet zijn aftreden tot gevolg zal hebben.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dit had hij natuurlijk nooit toegezegd zonder overlegd te hebben met de Rotterdamse politie. Het is spannend en een testcase maar het wordt dan gewoon een vesting waar de twee groepen hooligans echt niet bijelkaar kunnen komen is sowieso al moeilijk tegenwoordig.
+1/-0

4 jaar geleden
Ajax supporters mogen weer naar de Kuip, en dan? Dan gaat het wellicht een wedstrijd of twee goed, waarna een stel psychopaten weer iets flikken en we weer van voren af aan kunnen beginnen.

Sinds deze maatregel heeft de Klassieker in het stadion wellicht niet meer de dynamiek die het ooit had, maar ik ben daar persoonlijk minder rouwig om dan alle ellende die er was toen die figuren wel uit de hoofdstad afreisde.

Daarnaast vind ik deze hele discussie niet gaan over gedragingen van supportersgrepen (van beide kanten), maar meer nog over beeldvorming. Ajax speelt dat een stuk slimmer en hebben 'de media mee', ze suggereren een soort slachtofferrol want 'zij' mogen niet meer naar de Kuip en die beslissing ligt niet aan hun. Maar we moeten niet vergeten dat als we de afgelopen jaren de incidenten op een rij zetten, Ajax-supporters er een stuk slechter af komen dan het Legioen.

En dat niet alleen, Ajax-supporters deinzen er niet voor terug alle ongeschreven regels binnen die groepen aan hun laars te lappen. Zoals ik in een reactie op een ander nieuwsbericht al stelde; zij vallen kinderen, moeders, familie van (jeugd)spelers en zelfs spelers aan, en gaan zelfs zo ver dat ze de veiligheid van hun eigen team in gevaar brengen. Ze slaan hun eigen stad kort en klein, hebben in 2014 de mat in de Kuip naar de klote geprobeerd te helpen.

Sorry, maar zulk volk heb ik liever niet in onze Kuip. Er zitten vanuit Feyenoord al genoeg randdebielen op de tribune, laat dat Amsterdamse tuig maar lekker daar blijven.

Dan maar een bekerfinale met alleen neutrale supporters ofzo...
+2/-0

4 jaar geleden
Hmm laat het CIDI maar dit bericht niet zien, die foto ligt bij hun erg gevoelig.
+1/-0

4 jaar geleden
Bij de bekerfinale heb je meer dan bij een normale wedstrijd zogenaamde neutrale vakken. Relatief veel genodigden. Speelt een van de traditionele topclubs die finale, dan zijn die vakken oververtegenwoordigd door die club - dat is nou eenmaal de werking van de grootste supportersschare hebben.

Bij een Ajax-Feyenoord houd ik mijn hart vast.

In die zin is het voorstel van Aboutaleb niet goed te begrijpen.
Dus een vast quotum fans in een vak met combi-regeling, en de rest 95% Feyenoord want seizoenskaart e.d. durven ze niet aan, maar een open finale met kaartjes via winacties, sponsoren e.d. wel?
Er is in Nederland geen neutrale toeschouwer als het om Ajax-Feyenoord gaat.
Zelfs fans van andere clubs hebben een voorkeur.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Supporters van andere clubs zijn in die zin 'neutraal' dat het niet de amokmakers zijn die het voor de rest en voor altijd kunnen verkloten.

En wat je altijd kan doen als KNVB, is wat er ooit in Italie gebeurde. Ik geloof dat zij na een hoop narigheid tijdens een bepaalde wedstrijd het stadion slechts toegankelijk maakten voor kinderen en ouders.

Stuur zoals bij de Supercup gewoon jeugdteams met begeleiding naar binnen. Prima.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Op het neutrale vak zitten ook de meest neutralen van allen: scheidsrechters knvb worden vaak uitgenodigd voor een eenmalig presentje. In die hoedanigheid zat ik er ook, of beter stond want parterre, maar ik was wel zo ongeveer de enige scheidsrechter zo om mij heen, dat was gemakkelijk te zien.
En vrijwel alleen Feyenoord-supporters om mij heen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Als ik naar een uitwedstrijd ga, sta ik altijd in een vak waar ik niet 'thuishoor'. Maar ik ga op die vakken altijd mogelijke problemen uit de weg en ik probeer vooral niet op te vallen. Ik ben dan ook weer blij/opgelucht als ik zie dat wanneer het toch uit de hand loopt bij uitwedstrijden met Feyenoord supporters buiten het uitvak (zoals Heerenveen-uit) ik ergens anders of thuis zit.

Feyenoord supporters lijken altijd wel een manier te vinden om hun cluppie te zien, wat iedereen in Kerkrade, Arnhem of Heerenveen ook probeert. Zal voor de bekerfinale straks niet anders zijn. In dat opzicht heb je gelijk, en is het gewoon vragen om (grote)problemen als deze bekerfinale straks tegen Ajax is.

Maar ik vind het dan ook geen goed idee als er straks weer Ajax supporters mee mogen. Ik weet gewoonweg geen andere oplossing, ik snap dat het niet zo kan zijn dat bij de bekerfinale alleen Feyenoord supporters worden toegelaten. En een dubbele wedstrijd is het slechtste scenario wat ooit bedacht is.

Dus dan nog liever helemaal geen supporters. Alleen jeugdteams ofzo.
+1/-0

4 jaar geleden
Niet meer aan beginnen. Je ziet het vanavond weer bij onze vrienden van Getafe hoe schandalig zij zich weer gedragen. Zijn straks nergens meer welkom en Abou zal ze weer toelaten zeker. Gekkenwerk.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.172 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave