Transparent
Inloggen
Sluiten

Jorien van de Herik: 'Ze laten de zaak nu bewust verloederen'

13 september 2019 18:44 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Jorien van de Herik: "Ze laten de zaak nu bewust verloederen"; image source: Pro Shots

In een reactie aan het Algemeen Dagblad laat Jorien van de Herik weten fel tegenstander te zijn van de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord. "Als ik nog voorzitter zou zijn geweest van Feyenoord, dan zou ik eisen dat aantoonbaar wordt gemaakt dat de club er flink op vooruitgaat in een nieuw stadion. En dat is geen 8 miljoen euro extra voor het spelersbudget", aldus Van de Herik. "Als dat alles is, dan zou ik helemaal niet naar een nieuw stadion gaan. En zou ik zeggen: ik wil een goede accommodatie, die aan de eisen voldoet. Renoveer de Kuip maar."

Kuipdirecteur Jan van Merwijk gaf eerder aan dat er geen alternatief is, omdat er 20 miljoen euro verbrand is als de plannen niet doorgaan. "Dat is toch geen argument om voor een nieuw stadion te zijn? Omdat je anders die miljoenen kwijt bent? Dan komen ze er wel achter dat Feyenoord veel meer geld kwijt is als ze deze plannen doorvoeren", zo geeft de oud-voorzitter aan. "Kijk, begrotingen en Excelsheets kun je heel makkelijk kloppend maken. Maar hoe meer feiten er boven water komen, hoe kritischer ik word. Men rekent alleen maar naar een nieuw stadion toe. Het is goed dat mensen in de gemeenteraad daar ook kritisch naar kijken. Er is tenslotte ook heel veel publiek geld in het spel."

Van de Herik is inmiddels al dertien jaar weg bij de club. "Maar als Feyenoord mijn mening wil horen en ze nodigen me uit, dan kom ik", zegt hij daarover. "Het eerste wat ik dan zou zeggen is: ga eens zorgen dat die Kuip fatsoenlijk wordt onderhouden. Want je laat de zaak nu bewust verloederen."

Meer op AD.nl
Tags

herik jorien kuip excelsheets kuipdirecteur merwijk water

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
Bewijst maar dat het goed is dat we afscheid van hem genomen hebben...
+6/-2

4 jaar geleden
Ongelooflijk, wat een megalomane narcist deze man!!

Definitie van megalomaan: 'Wie megalomaan is, ziet zichzelf als belangrijker of machtiger dan zijn omgeving of schrijft zichzelf bijzondere talenten toe. Soms is megalomanie een uiting van een sterk gevoel van eigenwaarde. Vaak kan iemand met grootheidswaan in eerste instantie innemend en charmant zijn en de aandacht van zijn omgeving krijgen, maar later ebt de bewondering weg en maakt plaats voor irritatie' ..

I rest my case
+5/-3

4 jaar geleden
Die man leeft in het verleden en van vernieuwen heeft hij schijnbaar nog nooit gehoord.
+5/-1

4 jaar geleden
Blijft een verstandige man met ook in deze kwestie een duidelijke mening waarin ik me 100% kan vinden.
+3/-3

 
Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
Daarom hadden we ook op een gegeven moment 48 miljoen schuld...
+2/-1

 
4 jaar geleden
Dit is echt een extreem domme reactie. Want die schuld had Feyenoord in 2010 , toen zaten de nieuwe leiders er en was Jorien allang weg. Van den Herik zou de club nooit bewust opzadelen met een molensteen om de nek. Echt te absurd voor woorden deze hersenspinsels Dirkje..
+2/-1

 
4 jaar geleden
Is vooral ontstaan na het vertrek van van de Herik, wel bij de feiten blijven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Na het vertrek van Herik trok de nieuwe leiding spelers aan tegen torenhoge salarissen en premies en er werd CL begroot . Er werd jarenlang niets gepresteerd terwijl de salarissen gewoon doorbetaald moesten worden.

Dat zijn toch de feiten die iedereen kent ?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Kuyt ken je feiten!!! Met Jorien aan het roer was het stadion al lang verbouwd naar de nieuwe maatstaven. Hadden we al meer titels gewonnen en meer geld gegenereerd.
+2/-0

4 jaar geleden
Net als o.a. Willem van Hanegem is Jorien een clubheld & icoon , en niet toevallig slaan ze allebei de spijker op zijn kop als ze weer iets van zich laten horen. Ik ben misschien een fossiel ,maar in de tijden dat die mannen aan het roer stonden was er toch een ander Feyenoord. Een beter Feyenoord in mijn ogen.

Dat de sukkeltjes van de redactie de naam van Jorien niet eens meer goed weten te spellen duidt maar op 1 ding : 4 - 0 verlies bij 020 dit seizoen ! ( hahaha )
+4/-3

 
4 jaar geleden
Die sukkeltjes maken gelukkig niet de opstelling tegen Ajax uit en nog beter nieuws: ze maken ook geen deel uit van onze selectie. ;-)
+2/-0

4 jaar geleden
Jorien vd Herik is beste voorzitter ooit van Feyenoord. Eentje met lef en zonder minderwaardigheid complex. Zijn uitspraken, beslissingen, uitstraling alles straalde uit dat WIJ de grootste club van Nederland zijn. Zodra hij weg was, was dat imago ook weg. Alleen ben ik het nu niet eens met hem. Zit ook meer rancune in, geloof ik. Je kan vooruitgang niet eeuwig blokkeren. Met financiële vooruitgang of zonder. Maar dat nieuwe huis, met nieuwer comfortabeler interieur is voor iedereen prettig.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk niet dat rancune het juiste woord is als Herik over de Kuip en nieuwbouw / renovatie praat. Hier ligt iets heel anders aan ten grondslag.

In 2005 is er in opdracht van van den Herik door TNO onderzoek gedaan naar de constructie van de Kuip. TNO concludeerde dat de constructie in goede staat was en nog minimaal 50 jaar mee kon...

Nadat van den Herik vrijwillig terug trad eind 2006 kwamen er nieuwe leiders bij Feyenoord , een stelletje wanhopige amateurs . Deze mensen beweerden nog geen 5 jaar later 'ineens ' dat de huidige Kuip op was. Er was absoluut nieuwbouw nodig want de huidige Kuip stond op instorten.

Dus werd er volop ingezet op nieuwbouw op Varkenoord.Er kon ook volledige nieuwbouw op de plaats van de huidige Kuip , maar die optie was duurder. Later beweerden dezelfde mensen ook 'ineens 'dat nieuwbouw op de plaats van de huidige Kuip niet kon , en zo werd de leugen alsmaar groter en groter. Dit was allemaal rond 2013..

Dat de optie renovatie naar nieuwbouw van de huidige Kuip zogenaamd niet kan volgens Feyenoord , dat is de reden waarom Herik kritisch is op de nieuwbouw plannen. Want het kan wel.

Vooralsnog lijkt Feyenoord City terrein te winnen , maar ik zou er niet van op kijken als de gemeenteraad straks alsnog een streep door de plannen zet.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal van den Herik zag het toen goed en nu eigenlijk nog steeds.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Herik zag in 2005 dat de Kuip toe was aan een grondige verbouwing , daarom werd TNO ingeschakeld voor innovatieve vernieuwingen. En die vernieuwingen moesten uiteraard wel op de plaats van de huidige Kuip gebeuren.

Als Jorien nog een aantal jaartjes was aangebleven stond er allang een nieuw gerenoveerd stadion voldoend aan alle eisen op de plaats van de huidige Kuip.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Feyenoord heeft een aantal zeer markante en bepalende bestuurders gekend, Jorien van den Herik is er daar één van. Hem kwalificeren als de beste voorzitter ooit, is wellicht iets teveel van het goede en daarmee ga je voorbij aan van Zandvliet, Kieboom en Couwenberg. Hun rol is ook niet gering geweest.

Van den Herik is al een tijd weg en in die tijd is er het één en ander verandert. Neemt niet weg dat hij nog steeds verstand van zaken heeft en zeker met betrekking tot het stadion-dossier een bepaalde opinie vertegenwoordigd die de voorstanders van Feyenoord City en de andere plannen voor een nieuw onderkomen die de revue al gepasseerd zijn liever niet horen.

Heeft hij gelijk? Waarschijnlijk deels. Dat hij zich geroepen voelt hier wat over te zeggen geeft in ieder geval aan dat door de club en alle facties die gebaat zijn bij de komst van het nieuwe stadion ALLES omtrent het nieuwe stadion ontzettend slecht gecommuniceerd is. Vanaf het begin. Er wordt zodoende geen enkel draagvlak gecreeerd, waardoor iedereen op zoek blijft naar alternatieven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je vergeet Guus Brox ! De voetbalmanager ten tijden van het Gouden Feyenoord uit 1970. Die past ook in het rijtje lijkt me..

Tsjah MiddenvelderT , ik ben zowel voor als tegenstander van een nieuw stadion geweest. En als ik er nu goed over nadenk interesseert het me geen bal meer. Ik heb toch geen seizoenskaart , ben Foxsport supporter. Daar gaat het om. Ik zal ook niet meer fanatiek reageren zoals eerder op mensen met wel een duidelijke voorkeur. Het maakt me echt niet meer uit.

Dat ze de Kuip een jaar of 6 - 8 geleden als zijnde bouwvallig weg hebben gezet , terwijl TNO iets heel anders beweerde, is extreem dom en sukkelig te noemen. Net als alle mensen die dat standpunt op dit forum gesteund hebben. Die hebben het forum indertijd ook verziekt met hun bijdragen..

Nieuwbouw of de huidige Kuip nieuwbouwen , ze zien maar wat ze doen !
+1/-0

4 jaar geleden
De tijd van Jorien van de Herik meegemaakt - niet van dichtbij maar kan mij discussies nog goed herinneren... geen goed teken dus. Daarbij vindt ik het een principe kwestie dat men niets zegt over de plekken waarbij je hebt gewerkt en waar je niet meer bij bent. Dat het regeren over je graf heen moet je niet doen Jorien.
+3/-0

4 jaar geleden
Jorien als nieuwe voorzitter... Helaas diskwalificeert hij zich want nieuwbouw gaat er sowieso komen.
+3/-1

4 jaar geleden
Van de Herik was een voorzitter die tenminste ballen toonde,daarna is er geen betere gekomen.Had immer zijn woordje klaar,ook voor de KNVB was hij een schrikbeeld getuige zijn optredens.Mag wat mij betreft weer de voorzittershamer hanteren.Maar een eigen mening wordt zo langzamerhand een kwalijk iets in dit land.Welcome back Jorien!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Was dit niet de man van een 12% lening aan Feyenoord?


En nu vinden we de VVF met 3% geldwolven
+1/-0

4 jaar geleden
Hoe kan je nou zeggen dat hij de beste voorzitter ooit is geweest? Hij heeft de club met een miljoenenschuld opgezadeld. Dat is onder zijn leiding gebeurd. Dan kan je zo’n man toch niet meer serieus nemen.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Gelukkig zijn er daarna geen fouten meer gemaakt door een volgende voorzitter/bestuur.Meen me nog een bijna faililsement te herinneren,op sterven na dood,en door Vrienden geholpen te zijn geworden.Het huidige ''bestuur'' lijkt me niet goed genoeg voor onze mooie club,en toch houd ik zo van mijn cluppie......
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Bijna faillissement, door van de Herik veroorzaakt. Tevens een lening verschaffen aan "zijn" club en daar 12% rente rekenen aan "zijn" club. Kom op we zijn dit hopelijk toch niet vergeten? Zelfs in het jaar dat Feyenoord de Europacup won, draaide ze verlies. Dat is na dat van de Herik weg was gelukkig snel veranderd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hoe kan van den Herik in godsnaam het bijna faillissement in 2010 hebben veroorzaakt , hij was toen al ruim 4 jaar weg bij Feyenoord ?

Kijk , de nieuwe leiding had er belang bij een zondebok te vinden voor de schuld van 35 miljoen euro die er was opgebouwd door hun eigen mismanagement. Maar in plaats daarvan noemen we Herik toch ! Een gedeelte van het legioen heeft een hekel aan hem en dus worden we wel geloofd moet de redenatie geweest zijn..

Ik beweer niet dat Jorien geen financiele boobytraps heeft achtergelaten als dank voor de nieuwe leiding,maar deze heeft wel de naam Herik gebruikt voor het verbloemen van de eigen onkunde.

Dat Eric Gudde akkoord ging met het begroten van CL en hoge salarissen aan spelers die 'overjarig' waren wou betalen zegt alles... Het was een rare tijd waarin het nieuwe bestuur alles kon.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Van den Herik is verantwoordelijk geweest voor het aantrekken van Peter Bosz als TD. Samen met Bosz, Rob Jansen en Bert van Marwijk hebben ze meerdere grootverdieners binnengehaald die Feyenoord tot bijna de financiële afgrond heeft gebracht. Men ging ervan uit dat men cl zou halen. Dat heeft Gudde niet op zijn geweten gehad. Dat er hier velen zijn die denken dat 45 miljoen schuld in een paar jaar ontstaat?!? Gudde is pas in december 2007 aan het roer gekomen. In het seizoen 2007/2008 heeft hij geen financieel invloed op kunnen uitoefenen omdat de begroting toen al was gemaakt. Kortom in 2 jaar tijd heeft Gudde de club naar de klote weten te helpen??? Zeer bedenkelijke gedachte...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind het moeilijk om exact te beoordelen wie voor hoeveel % schuld is aan de 45 miljoen euro debet als we die schuldvraag moeten verdelen over het nieuwe bestuur enerzijds en van den Herik anderzijds.

Tijdens het seizoen 2005/2006 verdween Herik naar de achtergrond,en het nieuwe bestuur ( de namen die jij noemde) zette vanaf die tijd alle handtekeningen onder de nieuwe contracten. Die wilden uiteraard zo snel mogelijk succes boeken met de "grote namen" die ook sloten tekengeld op slurpten.

Gudde wil ik absoluut niet alle schuld geven , maar wel een deel. Ja hij kwam wel later , maar ook hij maakte foutjes die hij met zijn achtergrond niet had hoeven te maken. En dan de lijken van Jorien die in 2010 pas uit de kast kwamen vallen , verdacht laat , maar hij zal vast wel wat verrassingen voor Feyenoord hebben bewaard toen.

Zeg het maar , ik denk dat de klassieke 50% om 50% verdeling wel ongeveer klopt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Van den Herik heeft Bosz aangetrokken als TD, maar van Marwijk en al die grootverdieners in zijn kielzog kwamen toen van den Herik al was 'kaltgestellt' en ene Peter Vogelzang op tijdelijke basis schoon schip moest maken. Die heeft op zijn beurt goedgekeurd dat het plan van Bosz waarin werd "gegokt" op permanente CL-deelname mocht worden verwezenlijkt.

Rob Jansen beweert dat van den Herik wel degelijk een grote rol gespeeld heeft bij de totstandkoming van de transfers van onder andere Makaay en van Bronckhorst. Maar ik kan dat chronologisch niet rijmen, toen de spelers vastgelegd werden (medio 2017) was van den Herik al vertrokken (dec. 2016).

Hij heeft wellicht veel voorbereidend werk gedaan in zijn laatste maanden, maar hij heeft niet zijn handtekening gezet onder de transfers en getekend voor salarissen die alleen betaald konden worden als Feyenoord de groepsfase van de CL zou halen...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jouw verhaal klopt tot in details. Ik zie de schuldvraag verdeling ook ineens naar 90% voor nieuw bestuur met Eric Gudde stijgen en Jorien van den Herik krijgt slechts 10% schuld.

Dat Peter Bosz een imbeciel plan bedenkt,misschien deels ingefluisterd door Herik ,dat is 1 ding. Maar dat de uiteindelijke supervisor het extreem domme plan goedkeurt is nog veel debieler. Dan praat je over georganiseerd mismanagement.

En het lijkje in de kast van Herik ? De claim van de belastingdienst was 13 miljoen euro , maar in 2008 werd er voor 5 miljoen euro geschikt met de belastingdienst. Dit ging over niet betaalde loonbelasting over de jaren 1995 - 1998. En was dus daadwerkelijk op het conto van Herik toe te schrijven.

Het leugenaartje Eric Gudde heeft dus bewust de Zwarte Piet aan Jorien van den herik proberen te geven. Om de eigen onkunde en klunzigheid van zijn team te verbloemen. Misselijkmakend.

Van de 45 miljoen euro schuld in 2010 hebben ze er dus 40 miljoen zelf gemaakt.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hier moet ik toch even opkomen voor Gudde, die pas eind 2017 begon bij Feyenoord.

Toen lagen de meeste 'teveelverdieners' al vast want dat was in de zomermaanden gebeurt. De man die als tussenpaus Bosz geen stroobreed in de weg heeft gelegd is Peter Vogelzang geweest, die ik al eerder noemde. Hij en Onno Jacobs (Financieel Directeur) hebben de miljoenensalarissen van de Cler, Hofland, Makaay en van Bronckhorst toendertijd geaccordeerd.

Toen later ook nog onder andere El Ahmadi en Landzaat werden aangetrokken, heeft Gudde dat wel toegestaan. En er is nog steeds dat 'dingetje' met de Guzman voor wie meer dan 10 miljoen zou zijn geboden door Manchester City in 2008. Met dat geld had Feyenoord het even uit kunnen houden, en hadden de rampjaren uitgesteld kunnen worden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Een krachtige leugen is bijna altijd sterker dan de waarheid ! Als de leugen overtuigend gebracht wordt tenminste , en die techniek beheerste Eric Gudde zeer goed.

Als we het lijk opgraven,blijkt dat Jorien van den Herik het niet eens gedaan kan hebben. Het nieuwe bestuur trad namelijk aan begin 2006 , vanaf toen hadden ze alle bevoegdheden en begon de ellende. Vogelzang , Jacobs , Jansen en Bosz ik was de namen van de Muppetshow alweer bijna vergeten.

Ja , ik had in die tijd ook graag een fohn bij de jongens in bad gegooid die met spandoekjes "Jorien rot op " stonden te zwaaien in het stadion. Maar ik begrijp ze nu wel,want ze waren vakkundig opgehitst , vermoedelijk door Gerard Kerkum van de commissie Kerkum. Niemand anders had daar blijkbaar zoveel belang bij als hij,want hij bracht ook het nieuws van de 12% lening naar buiten.

De 12% lening, waarom leende Herik geld aan Feyenoord? Wat was er dan precies gebeurd dat het nodig was? Een man die tot 3x toe een rechtszaak wint van de FIOD maakt niet zomaar zo'n opzichtelijke en kinderlijke 'fout' Dat paste niet bij van den Herik , maar niemand die er ooit een kritische vraag over heeft gesteld.

Dat Gudde door sommigen hier nog steeds gelooft wordt blijkt wel , moet je voorgaande reacties eens lezen. Hoe groter de leugen , des te meer mensen geloven het. Nou je het zegt , ik had toen niet eens een fohn...
+3/-0

4 jaar geleden
Het nieuwe stadion staat niet op zich. Maar is een onderdeel van het project Feijenoord City. Daarbij wordt de leefomgeving, infrastructuur etc van Rotterdam-Zuid aangepakt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat koopt Feyenoord daarvoor? Het is louter een middel om de Rotterdamse politiek achter het plan te krijgen. En het maakt het gehele project nodeloos ingewikkeld, aangezien er nog veel meer belanghebbenden hun zegje moeten doen.

Feyenoord moet meer inkomsten genereren door betere faciliteiten in en rondom het stadion, dan wel door het huidige onderkomen te verbouwen/renoveren of een geheel nieuw stadion uit de grond te stampen. Dat is wat telt, dat er verder complete woonwijken een upgrade krijgen daar koopt de club niets voor.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik hoop maar dat het nieuwe stadion onderdeel is gemaakt van het grote Feyenoord city plan om ervoor te zorgen dat het stadion gefinancierd kan worden en niet als een molensteen om de nek van de club komt te hangen. Het stadion gaat sowieso na een paar jaar failliet en dan is het zaak om er als club niet teveel in meegesleurd te worden. Voor zo'n failliet stadion van een paar jaar oud bestaat geen andere bestemming dan het faciliteren van betaald voetbal en zo kunnen we hopelijk vanaf dat moment gaan profiteren van een nieuw stadion met maar een deel van de daarbij behorende lasten, want onderhandelen met Sparta of Excelsior heeft voor een curator niet veel zin.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.601 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment