Transparent
Inloggen
Sluiten

'Marcos Senesi op weg naar Nederland, tekent maandag contract bij Feyenoord'

1 september 2019 11:45 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Marcos Senesi op weg naar Nederland, tekent maandag contract bij Feyenoord"; image source: Pro Shots

Voetbal International weet te melden dat Marcos Senesi op weg is naar Feyenoord. De Argentijnse verdediger zal op zondag al in Nederland arriveren om een dag later in De Kuip een contract voor meerdere jaren te gaan tekenen. Senesi is inmiddels ook opgeroepen voor de nationale selectie van Argentinië.

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

senesi nederland argentinie kuip

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Een contract voor meerdere dagen nog wel!
+1/-1

10 maanden geleden
Als het klopt is dat heel goed nieuws en haalt Feyenoord een talent binnen, waar het nog lang plezier van kan hebben. Minimaal dit seizoen ( of langer ) als vervanger van Botteghin en daarna als interessante speler om door te verkopen.
+1/-0

10 maanden geleden
De contouren van het nieuwe Feyenoord worden zichtbaar (als hij écht komt). Defensieve zekerheid is een must voor een topclub als Feyenoord. Te lang lopen aanmodderen met middelmaat. Ja, het is een risico, maar alleen maar inzetten op middel- en ondermaats is jezelf niet serieus nemen. Laat m dus maar snel tekenen!
+1/-0

10 maanden geleden
Wederom weer een uitstekend nieuwsbericht! Een contract voor meedere dagen zelfs!
+1/-1

 
10 maanden geleden
had gehoord een week
+1/-0

10 maanden geleden
Lol een cntract voor een paar dagen?
Mss krijg je dat met een onervare interim td troost. Las de voorwaarde van het ondertekende contract niet goed en betaalt 7 miljoen voor een contract voor meerdere 'dagen' in plaats van meerdere jaren xD
+1/-3

10 maanden geleden
Nu maar hoopen dat er iets van een spits bijkomt . Het systeem wat ze nu spelen. Ondanks de europacup wedstrijden.......nee dank u .. lijkt wel of ze met 10 man spelen
+2/-2

10 maanden geleden
Ik denk vaker Bannis proberen. Iedere wedstrijd min. 3o minuten .
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee bannis komt ook te kort. Ik zou hoe gek het ook klinkt met zijn lengte burger in de spits positie testen. Maakte zijn kans koel bloedig af en kan mss dat aanspeelpunt zijn in de spits wat feyenoord vaak nodig heeft. Kan met berghuis die dan vanuit het middenveld komt mss in de wedstrijd van positie wisselen.

Kritiek van berghuis in de spits was dat hij te veel zwierf. Als hij naar het middenveld zwerft neemt burger zijn spits positie over en omgekeed. Is dat probleem ook opgelost.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Burger heeft wellicht wel de techniek voor een spits maar mist handelingssnelheid.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ow helemaal mee eens blaak. Dat klopt maar zo mist iedere speler in de selectie wel iets om niet in de spits te spelen. Ik zoek enkel naar een optie in de huidige feyenoord selectie die mss nog het beste kan renderen in de spits positie bij gebrek aan een 2de spits.

Narsingh maakt de kansen niet af, bannis komt nog te kort ook qua fysiek, larsson komt niet op tijd voor de goal, berghuis is te vaak uit de spits positie weg... Dus ja er is altijd wel wat.

Mijn enige hoop nu nog is dat Burger ondanks zijn trage handelings snelheid de kansen er mss wel in prikt want hij bleek wel koelbloedig in de afronding als 1 van de weinige feyenoord spelers in de selectie. Met zijn neusje voor de goal als aanvallende middenvelder leert hij mss op de juiste plek te staan wanneer nodig. Zo in de spits duelleren voor de bal en snel moeten reageren is ook goed voor burger zijn ontwikkeling. Daar leert hij enkel van en in deze positie mag hij fouten maken want andere feyenoorders falen er opzichtig in de spits. Als hij al een beetje rendeert is het meegenomen. Met zijn lengte kan burger een aanspeelpunt zijn. Kijk een luuc de jong had ook een trage handelings snelheid maar rendeerde wel in de eredivisie. Mss rendeert burger in de spits ook als nood oplossing.

We probeerde iedereen al in de spits, vente, berghuis, narsingh, bannis waarom proberen we burger niet?
+1/-0

 
10 maanden geleden
In Burger zie ik echt geen spits.

Die jongen komt net kijken, jonge talenten die een kans krijgen moet je niet door het elftal heen gooien en op een voor hen onnatuurlijke positie uitproberen. Zeker niet op een sleutelpositie als centrale spits. Je kunt centrale verdedigers een kans geven als back, (offensieve) middenvelders en aanvallers als flankspeler; maar een middenvelder vanuit de jeugd op de spitspositie laten opboksen tegen twee volgroeide en ervaren mandekkers is vragen om problemen. Sterker; je zou er meer kapot mee kunnen maken dan dat je er mee opbouwt.

Feyenoord moet gewoon met een 'halve' spits spelen als Jorgensen niet fit is. Dat doen ze nu met Narsingh, maar dat werkt niet. Ik denk dat het met Berghuis als 'valse 9' beter zou werken, ik begrijp niet waarom daar vanaf gestapt is. En anders Larsson wellicht.
+1/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ow in principe heb je volkomen gelijk.

Maar ja... Nood breekt wet.
Karsdorp was onder rutte ook een aanvallende middenvelder maar is nu rechts back.
Burger zou met zijn techniek lengte en koelbloedigheid voor de goal wel eens onze beste valse spits optie kunnen zijn in de hudge selectie als jorgensen is geblesseed. Burger hoeft niet echt op te boksen tegen 2 mandekkers je laat hem meer naar de 10 positie uitzakken daar ballen vasthouden en op hem door voetballen en de 2 buiten spelers naar binnen laten trekken. Dat je soms van 4-3-3 in een 4-4-2 komt te staan. En burger weg loopt uit de spits positie naar een 10 positie. Zo hebben onze aanvallende backs ook meer mogelijkheden om op te komen en voorzetten te geven.

Kan je kijken hoe het gaat en mss kan hij 2 evaren mandekkers na een tijdje wel aan.

Als burger kan je dan uit de 10 richting de box rennen mochten de buiten spelers wel buiten om gaan en een voorzet geven of allert zijn dat een back ook die voorzet kan geven. Dat is veel lastiger te dekken voor het centrum van de tegenstander als burger van de 10 richting het doel in komt rennen. Ook als burger weg loopt uit het centrum en er dus niet statisch in de spits blijft staan dan moeten de centrale verdedigers te ver met hem mee het middenveld in (en eredivisie centrale verdedigers doen dat niet graag want zijn enorm traag dus kwetsbaar in de rug met ruimte of snel en dan klein dus kan burger ze wel aan als ze mee gaan). Burger komt dus eigenlijk vanuit zijn vertrouwde iets aanvallendere 10 rol te spelen. En moet oog houden om op het juiste moment voor de goal te komen en kop duels winnen en ballen zien vast zien te houden zodat de rest kan aansluiten.

Mijn eerste keuzes zijn ook berghuis en larsson testen als spits bij absentie van een spits. Maar tja stam zet ze niet in op die positie... Waarom niet geen idee?
Van wat ik hoor is berghuis dan te veel uit de spits positie weg aan het zwerven en larsson komt nog niet goed genoeg voor de goal. Maar beide hebben wel meer zwaktes in de spits rol.
Dan zou ik berghuis in de spits zetten en Larsson op 10 of omgekeerd en elkaars positie over laten nemen mocht berghuis gaan zwerven.
Vind larsson vanuit het midden trouwens ook veel gevaarlijker. Op de vleugel vind ik hem niet goed genoeg.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Karsdorp was niet alleen onder Rutte een offensieve middenvelder, daar heeft hij zijn gehele jeugd ook gespeeld. Maar met zijn snelheid, duelkracht/felheid en inzicht bleek hij na een stroef begin ook de positie van rechtsback in te kunnen vullen.

Het kan ook prima dat je uiteindelijk in het profvoetbal doorbreekt op een positie waar je tijdens je opleiding nooit gespeeld hebt, maar je gaat eerder vanuit de as (waar ook in de jeugd je beste talenten spelen over het algemeen) naar de flank en linies terug (van middenveld naar verdediging) dan andersom. En van middenvelder naar centrumspits heb ik nog nooit zien slagen.

De positie van centrumspits is het allermoeilijkst in ieder elftal. Fysiek het zwaarste, want je directe tegenstander hoeft in feite alleen jou uit te schakelen en hij heeft het goed gedaan. Voetballend gezien moeilijk, want de ruimtes zijn het allerkleinst en je staat vaak tegen meerdere tegenstanders. De druk is het hoogst, want jij moet voor de goals zorgen; anders heb je het niet goed gedaan.

Als échte spits vanuit de jeugd doorbreken in het eerste is al het meest moeilijke van alle posities, je hebt zo verschrikkelijk veel talent nodig om alles wat je (nog) tekortkomt (fysiek, inzicht,'gogme', handelingssnelheid) te compenseren en je kunt je geen enkel moment verschuilen. Een buitenspeler kan z'n momentje pakken, een spits moet er altijd staan.

Dat kun je een onervaren talent wiens positie het niet is, niet aandoen.
+3/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dat van karsdorp bedoelde ik ook.speelde de hele jeugd als aanvallende middenvelder.

Je ziet soms dat een speler bepaalde kwaliteiten heeft die op een andee positie dan waar ze nu spelen ook kunnen renderen.

Bij burger dus net zo. Waar moet een spits bij feyenoord aan voldoen? Welke spitsen rendeerde bij feyenoord? Zie pelle en jorgensen. Groot zijn techniek hebben sterk zijn en een bal vast weten te houden en de kop duels te winnen.

Burger is best sterk, technisch, 2 benig, goed schot koel in de afwerking en groot dus kop duels winnen zal wel lukken. Enkel in duel kracht op de grond is hij wat minder door zijn tragere handelingssnelheid. Dus kan daar in die positie maximaal aan werken. Hij hoeft ook niet te slagen als spits burger moet enkel die posite beter invullen dan de ventes en narsinghs van deze wereld. Hij hoeft ook niet in de spits te staan maar net als berghuis als valse 9.

Trouwens berghuis ook een middenvelder of vleugelspeler werd ook gewoon in de spits geposteerd door gebrek aan beter.
Je hebt gelijk hoe je he beste jeugd kunt gebruiken op hun posities of laten spelen op minder essentiele posities in het elftal. Maar wat ik al zei... Nood breekt wet. We hebben teveel niet renderende spelers getest in de spits positie. Niemand kwam er tot nog toe uit de verf. Burger daar posteren is dan mss nog de beste optie die je voor handen hebt.

Je moet burger in die positie geen druk op leggen. Hij moet alleen voetballen zoals hij in de jeugd deed als 10 maar dan meer in de spits lopen en voor de goal komen en opletten op voorzet mogelijkheden en dan voor de goal zijn. Je verwacht er niks van en geeft hem taken mee om uit te voeren en kijkt of hij daar in slaagt. Maar weet al dat vente en narsingh er zeker niet rendeerde dus doet burger het al iets beter dan is het meegenomen.

Wat je aan geeft is waar.

Maar als je burger de juiste odrachten mee geeft en hij kan een bal in de lucht winnen of door daar een bal vast te houden en weet voor de goal te komen op de juiste momenten zou hij al slagen.

Ik zou burger door gebrek aan beter echt testen in de trainingen als valse 9. Kijken of hij botteghin en ie enig zins aan kan. En die eerder beschreven taken aan kan en goed uit voert. Zo ja gewoon opstellen.

Nu senesi er is heb je hopelijk ook geen blok tapia fer op het middenveld nodig en kan je zelfs fer in de spits positie testen om dezelfde redenen waarom burger er mss een minst slechte optie is zonder spits. Fer speelde vroeger ook wel eens als spits in de jeugd. Is sterk aan de bal en dodelijk effectief met het hoofd.
+1/-0

reactie verwijderd


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

arnesen beek berghuis bestlander bijtekenen botje doorhakken fer feyenoordtransfermarkt geertruida genereren gio hanegem haps johnston karsdorp kelly knopen knvb kokcu kristensen kuip kuyt narsingh ouwelullen ramesoe transferlijst turkije utrecht verdraaid