Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in groepsfase Europa League bij Porto, Young Boys en Rangers

30 augustus 2019 13:40
Foto: Pro Shots

Feyenoord in groepsfase Europa League bij Porto, Young Boys en Rangers; image source: Pro Shots

Feyenoord is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan FC Porto, BSC Young Boys en Rangers FC. Dat kwam naar voren tijdens de loting van vrijdagmiddag. Op donderdag 19 september zal de eerste wedstrijd in de groep gespeeld gaan worden. Later wordt pas duidelijk wanneer Feyenoord tegen welke ploeg zal spelen.

FC Porto werd één keer eerder getroffen in Europees verband. In het seizoen 1993/1994 speelden beide clubs tegen elkaar in de Europa Cup 1. Feyenoord verloor in Portugal met 1-0 en kwam in Rotterdam niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor uitschakeling volgde. Ook speelde het in Rotterdam twee keer vriendschappelijk tegen de Portugezen. Eenmaal werd gewonnen, terwijl het ook een keer in een gelijkspel eindigde.

De Portugezen eindigden afgelopen seizoen op de tweede plek in de nationale competitie en kwamen daardoor uit in de voorrondes van de Champions League. Daarin liet het zich in eigen huis verrassen door FC Krasnodar en stond het met rust met 0-3 achter. De ploeg kwam nog terug tot 2-3, maar dat was niet voldoende omdat het in Rusland met 0-1 had gewonnen en daardoor werd uitgeschakeld op basis van uitdoelpunten. Tonny Vilhena opende in Portugal nog de score.

Feyenoord speelde in officieel verband nog nooit tegen Young Boys. Wel was de Zwitserse ploeg een jaar geleden een van de tegenstanders van Feyenoord in de voorbereiding. Onder leiding van Giovanni van Bronckhorst werd toen met 3-0 verloren. Young Boys werd met enorme voorsprong afgelopen seizoen kampioen van Zwitserland, maar werd op basis van uitdoelpunten uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Champions League. Momenteel staan ze ook alweer aan kop van de Zwitserse competitie.

Rangers FC was wel al eens de tegenstander van Feyenoord, in de UEFA Cup in het seizoen 2001/2002. Feyenoord speelde in Schotland met 1-1 gelijk, maar wist in Rotterdam uiteindelijk met 3-2 te winnen. Na vervolgens ook nog PSV en Internazionale uitgeschakeld te hebben, werd ook de finale in De Kuip gewonnen. Borussia Dortmund werd met 3-2 verslagen, waardoor Feyenoord nog altijd de laatste ploeg in Nederland is die een Europese beker aan de prijzenkast kon toevoegen.

Volledige loting

Groep A:
Sevilla
APOEL Nicosia
Qarabag FK
F91 Dudelange

Groep B:
Dynamo Kiev
FC Kopenhagen
Malmö FF
FC Lugano

Groep C:
FC Basel
FC Krasnodar
Getafe
Trabzonspor

Groep D:
Sporting Portugal
PSV
Rosenborg BK
LASK Linz

Groep E:
Lazio Roma
Celtic
Stade Rennais
CFR Cluj

Groep F:
Arsenal
Eintracht Frankfurt
Standard Luik
Vitoria SC

Groep G:
FC Porto
BSC Young Boys
Feyenoord
Rangers FC

Groep H:
CSKA Moskou
PFC Ludogorets
Espanyol
Ferencvaros

Groep I:
VfL Wolfsburg
KAA Gent
AS Saint-Étienne
FC Oleksandriya

Groep J:
AS Roma
Borussia Mönchengladbach
Istanbul Basaksehir
Wolfsburger AC

Groep K:
Besiktas
SC Braga
Wolverhampton Wanderers
Slovan Bratislava

Groep L:
Manchester United
FC Astana
Partizan Belgrado
AZ




Tags

porto rangers portugal krasnodar roma uitdoelpunten apoel arsenal astana basaksehir basel besiktas braga bratislava bronckhorst celtic cfr cluj cska dortmund dudelange dynamo eintracht espanyol etienne ferencvaros frankfurt gent getafe internazionale kaa kiev kopenhagen kuip lask lazio ludogorets lugano luik malmo monchengladbach nederland nicosia oleksandriya partizan pfc prijzenkast qarabag rennais rosenborg rusland schotland sevilla slovan sporting stade standard trabzonspor uefa vilhena vitoria voorronde wanderers wolfsburg wolfsburger wolverhampton zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Heel pittig. Ipv. Glasgow Rangers had je een makkelijkere tegenstander kunnen loten, dan had de poule er een stuk eenvoudiger uitgezien. Maar je zult het ermee moeten doen.

Het zijn twee aansprekende affiches tegen traditionele mooie clubs, en Young Boys (Zwi) mag je niet onderschatten. Je hoeft in ieder geval geen lange reis naar één of andere Europese uithoek waar faciteiten, sfeer en omstandigheden matig tot onvoldoende zijn.

Porto wordt de lastigste tegenstander, Glasgow Rangers en Young Boys vind ik lastiger inschatten. Eerstgenoemde is niet meer wat het ooit was, maar je kunt ook zeggen dat Feyenoord in die zin afgelopen seizoen(en) er minder goed op is komen te staan. En Young Boys is gewoon kampioen geworden afgelopen seizoenen. Op een goede dag kan je als Feyenoord zijnde daarvan winnen, maar je kunt er ook vreselijk af gaan.

Ik zie kansen, maar vooral mooie affiches. Na 6 wedstrijden kan het afgelopen zijn, maar als het team een aantal prachtige wedstrijden heeft gespeeld zou het zomaar kunnen dat daarmee te leven valt...
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ongeveer even zware loting als ajakkes op rangers misschien na ongelofelijk. Wel veel zin in! Passe Partoetje kom er maar in :-).
+1/-0

Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
Heke mooie loting, met prachtige potjes in De Kuip. Ik zie zeker kans op overwintering.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Aller eest komt dat blije nummer bij me op " we zijn er weerbijen dat is priimaaa. Vi va... " je kent het wel ;)

Mooie tegenstanders en goeie test case voor feyenoord om te zien hoe het team waar nu druk aan word gesleuteld ervoor staat.

We gaan het meemaken.
+1/-0

4 jaar geleden
Weer lekker 3 wedstrijden erbij en de club weer wat centjes.
De 2e plek moet mogelijk zijn .
Ook als er niks meer bij komt (liever wel natuurlijk)
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda