Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'We hadden er meer uit moeten halen in de eerste helft'

18 augustus 2019 19:14

Jaap Stam gaf in gesprek met Fox Sports aan ontevreden te zijn over het spel in de eerste helft. "Er lag genoeg ruimte om te voetballen, maar je moet dan wel de goede oplossingen vinden en nauwkeurig zijn in de passing", aldus Stam. "Als je dan de ballen weggeeft, wat ook gebeurde bij de eerste goal, zie je dat de tegenstander in de omschakeling heel gevaarlijk kan zijn. Dat weet je ook. We hadden er meer uit moeten halen. In de tweede helft waren we daar veel dreigender en adequater in."

Het centrum van de verdediging had het erg lastig tegen FC Utrecht. "Die jongens proberen allemaal het maximale eruit te halen", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk zien we allemaal dat dingen af en toe niet lekker lopen, sommige keuzes verkeerd zijn of er niet hard genoeg wordt ingegrepen. Dat moet ook beter. Bij die goal doen we het niet goed genoeg. Dat is iets waar we ook mee bezig zijn."

Stam was het niet eens met de opmerking dat hij met Rick Karsdorp te veel risico nam. "We zijn hier bezig met het opbouwen en het ritme krijgen van spelers", zei hij daarover. "Deze jongens hebben de afgelopen jaren geen twee of drie wedstrijden gespeeld. Ze moeten allemaal in een bepaald ritme komen, zodat ze weer gaan wennen aan drie keer in de week wedstrijden voetballen."


Discussieer mee op de forums


Tags

stam adequater dreigender fox karsdorp nauwkeurig omschakeling opbouwen passing utrecht weggeeft

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat akzekup arkazan assaidi azarkan beek berghuis botteghin bozenik bryan eredivisie fer feyenoordminded feyenoordopnummer geheid guzzie hanegem haps jong karsdorp kokcu kuytebijter larsson linssen narsingh realist sinisterra socrates toornstra