Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord zondag in De Kuip voor 50ste keer in competitieverband tegen FC Utrecht

17 augustus 2019 02:57

Voor Feyenoord staat zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Onder leiding van John van den Brom werden ze Europees al uitgeschakeld door het Bosnische Zrinjski Mostar, maar met twee zeges in de eerste twee competitiewedstrijden werd de Eredivisie wel uitstekend begonnen.

Het duel van aanstaande zondag zal de 50ste keer worden dat beide ploegen in De Kuip tegenover elkaar staan. Feyenoord wist tot nu toe 33 keer te winnen, speelde 12 keer gelijk en verloor slechts 4 keer. Ondanks dat de cijfers zwaar in het voordeel spreken van Feyenoord heeft het vooral de laatste jaren veel problemen met de Utrechters. De wedstrijden eindigden de afgelopen jaren meestal in een nipte overwinning.

Afgelopen seizoen werd al vroeg in het seizoen nog met 1-0 gewonnen door een treffer van Robin van Persie vlak voor tijd. In december troffen beide ploegen elkaar opnieuw in Rotterdam, dit keer voor de beker. Door een treffer van Tonny Vilhena eindigde ook dit duel in 1-0. Voor de grootste zege moeten we terug naar 22 september 1974. Feyenoord was toen met 5-0 veel te sterk.

De selectie van FC Utrecht kent één speler met een verleden bij Feyenoord. Simon Gustafson stond van 2015 tot en met 2018 drie seizoenen onder contract in Rotterdam. Hij wist echter nooit door te breken en speelde in zijn laatste seizoen dan ook op huurbasis voor Roda JC. Een jaar geleden werd hij door FC Utrecht gekocht van Feyenoord. Doelman Nick Marsman maakte afgelopen zomer juist transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. Yassin Ayoub deed een jaar geleden exact hetzelfde, terwijl Jens Toornstra in 2014 door Feyenoord van FC Utrecht werd gekocht.




Tags

utrecht kuip ayoub bosnische brom eredivisie gustafson marsman mostar persie roda simon toornstra utrechters vilhena zrinjski

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg