Transparent
Inloggen
Sluiten

Wouter Burger: 'Ik wil uiteindelijk herinnerd worden als een goede speler, niet als een fan'

31 juli 2019 19:15 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Wouter Burger: "Ik wil uiteindelijk herinnerd worden als een goede speler, niet als een fan"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Wouter Burger aan in de voorbereiding gedacht te hebben aan een verhuur aan een andere club. "Ik stond ik er heel simpel in: ik wil graag gaan spelen in de Eredivisie en als dat niet kan bij Feyenoord, dan maar ergens anders", aldus Burger. "Zoiets verzin je niet alleen zelf. Ik had ook al wat gesprekjes gehad met de club en met de trainer. Het gevoel was: Misschien niet nú een-twee-drie bij Feyenoord. Ook prima, als ik maar gewoon kan voetballen, dat is belangrijk op mijn leeftijd."

Burger gaat verder: "Maar nú denk ik dat ik echt goed de concurrentiestrijd kan aangaan met de spelers die normaal in aanmerking komen voor een plek op het middenveld. Ik moet gewoon laten zien dat ik het kan. Volgens mij heb ik dat in fases wel gedaan tegen Southampton. Mooi allemaal, maar nu begint het pas. Ik ga keihard werken voor mijn plek, die andere spelers concurrentie geven. Jens Toornstra stuurde me voor de wedstrijd nog een appje: Succes, vriend. Dat tekent hem, hij is altijd bezig met de jonge jongens in de selectie, maar straks als-ie terug is, gaan we het wel uitvechten voor een plek op dat middenveld. Dat is goed voor hem, goed voor mij en uiteindelijk dus vooral goed voor de ploeg."

De middenvelder kreeg afgelopen weekend een basisplaats in het oefenduel tegen Southampton. "Voor de wedstrijd tegen Southampton ben ik een rekensommetje gaan maken. Ik zie natuurlijk ook wat er gebeurt", zo geeft hij aan. "Yassine Ayoub en Jens Toornstra zijn geblesseerd en vallen weg, Luciano Narsingh mag nog geen hele wedstrijd spelen, dus dan staat Steven Berghuis op die plek... Ja, dan denk je toch: Mijn naam zou weleens uit de bus kunnen komen. En als die kans er dan is, wil ik er staan en laten zien hoe goed ik kan voetballen. Dat ik meer kan dan alleen een liedje zingen, dat ik gewoon een goede speler ben voor Feyenoord 1."

Burger raakte al snel populair onder de supporters van Feyenoord toen hij als speler van Feyenoord onder 19 bij overwinningen hard mee zing met de vele Feyenoord-songs. "Het begon een beetje aan me te kleven, dat zingen", zegt hij daarover. "Ik vind het fantastisch hoor, die aandacht van de supporters, want ik ben er zelf een, maar uiteindelijk wil ik herinnerd worden als een goede speler, niet als een fan. Kijk, als dat er allemaal bij komt, prima, het moet alleen wel in de juiste volgorde: eerst voetballen, dan misschien een keer na een succes samen met de supporters een liedje zingen."

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

burger southampton liedje toornstra appje ayoub berghuis eredivisie gesprekjes kleven narsingh rekensommetje songs uitvechten verzin yassine zing

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Top. Mooie woorden, burgert.
+1/-0

11 maanden geleden
Ik kan 't niet goed uitleggen maar toen ik Burger zag spelen dacht ik " Verdomd dat is dè middenvelder voor onze toekomst ! ". Uitstraling, eigen speelwijze, net dat beetje méér, ... Nu doorzetten !
+1/-0

11 maanden geleden
Deze jongen straalt wat uit en is een vechter hopen op een tweede Paul Bosvelt.
+1/-0

11 maanden geleden
Wordt een zeer goede speler voor Feyenoord, hopen dat hij komend seizoen voldoende kansen krijgt van Stam.
+1/-0

11 maanden geleden
Kan uitgroeien tot een zeer goede speler voor ons. Afentoe het krachthonk induiken kan ook geen kwaad ;)
+1/-0

11 maanden geleden
Ben het helemaal eens met arrow1 , wordt een speler met een goede potentie.
Kan wel eens de verrassing van de Eredivisie worden! Regelmatig blijven opstellen en vertrouwen geven!
+1/-0

11 maanden geleden
Je moet hem gewoon minuten laten maken als linker centrale verdediger. Hebben daar een probleem. Komt hij veel aan voetballen toe. Kan van achteruit opbouwen is lang, snel genoeg. Burger zou daar prima het eerste in kunnen stromen. Van de duels word hij steker en dwing je hem ook meteen het kracht honk in te gaan om dat niveau aan te kunnen.

Frenkie de jong stroomde zo ook het eerste elftal in.
+1/-4

 
11 maanden geleden
Ik denk fer in de spits is lekker lang .
Berghuis rechts back ,st juste als keeper ,en larsson als cvm.
Man man lul niet zo stom joh!
+2/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Lol dat zij je ook over mijn suggestie st juste die gehaald werd als cv. Waarvan ik zei zet hem rechts back is daar onze beste optie. Jij had het over nieuwkoop en amrabat daar xD en dat gio het beter wist xD Je vergeet snel. En waar speelt st. Juste nu jawel als rechts back.

Je hebt er 0 kijk op.
+1/-2

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom zoekt feyenoord een rb dan!.
Omdat st juste zo goed is toch op die plek!.
Verder denk ik dat je heel veel mensen door elkaar heen haalt.
Maar goed heel belangerijk dat je voor jou wereldtje gelijk krijgt .
Prima
+2/-0

11 maanden geleden
Maakte een uistekende indruk tegen Southampton. Staat vaak op de goede plek voor een afvallende bal en speelt veel naar voren. Straal idd ook wat uit, leek of hij al jaren mee doet in het 1e elftal
+3/-0

10 maanden geleden
Nu al bezig met zijn memoires, terwijl hij het allemaal nog moet laten zien.
+1/-2


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.351 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony beek benig bestlander brandon chobyong corona dribbel elia fer feyenoordtransfermarkt filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip linssen lulring paspoort ramesoe