Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland onderuit tegen Portugal zonder Feyenoorders

9 juni 2019 22:33
Foto: Pro Shots

Nederland onderuit tegen Portugal zonder Feyenoorders; image source: Pro Shots

Oranje heeft de finale van de Nations League verloren. In Porto bleek Portugal uiteindelijk met 1-0 te sterk. Bondscoach Ronald Koeman had opnieuw geen speeltijd voor de beide Feyenoorders in de selectie. Tonny Vilhena en Kenneth Vermeer bleven de hele wedstrijd op de bank. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na een uur spelen.
Tags

portugal nederland koeman nations oranje porto vermeer vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Graag alleen Feyenoord nieuws!
+4/-0

5 jaar geleden
Sorry hoor maar Feyenoord heeft momenteel ook geen speler die het niveau van het Nederlands elftal omhoog kan halen, helaas het is niet anders.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Tonny is niet minder dan de Rhoon.
+1/-0

 
5 jaar geleden
De Roon is onbetwist basisspeler bij de nummer 3 van de Serie A. Een ploeg die beide ploegen uit Milaan en Rome onder zich heeft gehouden afgelopen competitie.

Nu is de Serie A niet meer de competitie van een aantal decennia terug, en ik vind de Roon ook zeker niet 'beter' dan Vilhena. Maar ik begrijp wel dat Koeman voor de Roon kiest, hij speelt veel meer in dienst van de ploeg en controlerend/verdedigend dan Vilhena.

Voor Koeman zijn Wijnaldum en de Jong onomstreden op het middenveld, en voor de derde plek op het middenveld zoekt hij naar een speler die de andere twee aanvult en de balans in zijn team nite omver gooit. De Roon bewaakt deze balans beter dan Vilhena. Beter ook dan van de Beek, die ook niet in de basis staat.

De kracht van Vilhena is zijn (duel)kracht, zijn loopvermogen, diepgang en dynamiek. Maar hij 'vergeet' zijn taken dikwijls, en loopt zichzelf voorbij in zijn ijver en drang naar voren. Dat zal de Roon niet zo snel overkomen.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
En daarom is koeman dus geen topcoach. Hij kan zijn team niet fine tunen naar een optimaal functionered geheel. Oranje heeft teveel zwakke plekken en koeman kan niet goed genoeg beoordelen welke spelers beter zijn om die zwaktes te verbeteren en kan niet eens alle zwaktes goed beoordelen.

Frenkie de Jong is namelijk de speler die de de taak van de Roon al doet op het mddenveld. Wat het mddenveld in oranje mist is creativiteit en diepgang en scorend vermogen. Met 2 nooit scorende middenvelders zonder drijging kun je het in de top vergeten.

Ga maar na welke wedstrijd speelde oranje nu echt goed? En speelde de Roon toen ook? Veelal speelde hij bij oranjes beste wedstrijden namelijk niet en speelde propper wel. Koeman blundert propper is al beter dan de Roon.

Je beste oranje mddenveld zou wel eens frenkie, propper/blind en van de beek kunnen zijn.

Wijnaldum rendeert ook niet altijd. Met meer vrijheid als aanvaller bekoort hij me meer. Zie invalbeurt bij liverpool tegen barca. Blind is te traag als links back en dumfries moet echt aan zijn techniek werken voor hij weer mag worden opgesteld. Aanvallend heb je er uit vorm niks aan en loopt hij enkel in de weg. Babel lijkt ook te oud te worden om zijn lopende arbeid te verrichten en dan is het een stuk minder.

Probeer in oranje Vilhena maar als links back. Zijn kwaliteiten die hier werden genoemd komen daar prima tot zijn recht en deed het prima in de 3-0 tegen portugal in die positie. Rechts back ook geen back meer zetten maar een goed voetballende speler met snelheid, kracht, en voetballende kwaliteiten. Bergwijn, lens, bazoer, fosu-mensah, babel, fer, karsdorp, promes. Zou je er nog kunnen testen. En als koeman roept dat zijn aanvallers niet goed genoeg zijn probeer dan andere formaties voorin. Waarom Wijnaldum niet eens in de tadic rol bij 020 zetten in de spits. Memphis op links en stengs/berghuis in de 020 Ziyech rol op rechts.

Mijn te proberen opstelling word deze:
verdediging: cilissen/vermeer, bergwijn, de ligt, van dijk, vilhena
Middenveld: van de beek, frenkie de jong, propper/blind
Aanval: stengs/berghuis, wijnaldum, Memphis
+1/-0

5 jaar geleden
Graag attendeer ik iedereen op: https://www.feyenoordcommunity.nl/forums/forum/feyenoord-forums/link

Voor de mensen die weer toe zijn aan een normaal functionerend forum én voor de FN-ers van weleer.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola black blind carranza danall enz figuren geertruida gimenez hamberg jong julian kloese kraaij kuip middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates stengs timber wieffer yoda