Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Het was mijn doel om in ere te eindigen, voetbal is mijn passie'

11 mei 2019 11:02 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Robin van Persie: "Het was mijn doel om in ere te eindigen, voetbal is mijn passie"; image source: Pro Shots

Robin van Persie geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad uit te kijken naar zijn laatste duel als voetballer in het betaald voetbal. "Pas na het duel met AZ op 20 april, waarin we de derde plek zo goed als zeker veiligstelden, is het besef echt gaan leven dat mijn carrière als voetballer bijna klaar is", aldus Van Persie. "Dat voelde ik de afgelopen weken een beetje in mijn buik. De voorbereiding op de wedstrijd tegen ADO was daardoor iets anders dan een normale wedstrijdvoorbereiding."

De aanvaller twijfelde een jaar geleden al of hij door moest gaan. "Toen heb ik vrij duidelijk aangegeven dat het plan was om nog één jaar te spelen en dan te stoppen. Ik ben blij dat ik de keuze vorige zomer al heb gemaakt, omdat ik daardoor een heel jaar de tijd had om me mentaal voor te bereiden op het afscheid", zo geeft hij aan. "Als ik die beslissing pas een paar weken geleden zou hebben genomen, was het waarschijnlijk best heftig geweest om dat in zo'n korte tijd te verwerken. Nu heb ik een jaar de tijd gehad om me voor te bereiden op het afscheid en dat is me goed afgegaan."

Van Persie is ook klaar om te stoppen als voetballer. "Ik heb het echte besef alleen steeds voor me uitgeschoven, tot de afgelopen twee weken. Toen voelde ik opeens dat het einde echt naderde. Het was voor mij heel belangrijk dat ik niet in de vergetelheid zou eindigen, maar eervol als voetballer die een bijdrage levert aan het team", zegt hij daarover. "Daarom ben ik heel blij dat ik ben teruggekomen naar Feyenoord. Natuurlijk is het lekker dat we de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal hebben meegepakt, maar die prijzen waren voor mij geen doel op zich. Voor mij persoonlijk was het doel om in ere te eindigen, omdat voetbal mijn passie is."

Voorlopig zal hij afstand nemen van het voetbal en zeker niet als trainer aan de slag gaan. "Trainer worden, dat betekent stress. Als je het doet als Pep Guardiola, ben je dag en nacht bezig. En bij drie nederlagen ben je de kop van Jut. Als speler heb je direct invloed op het resultaat, als trainer indirect. Dan ben je overgeleverd aan de grillen van je spelers", aldus de aanvoerder van Feyenoord. "Kijk hoe Marco van Basten werd behandeld als trainer. De magie verdween. Opeens was hij te pakken. Het is een keiharde business. Ik neem eerst afstand. Ik wilde mijn loopbaan in ere eindigen. Dat is volgens mij wel gelukt."


Tags

persie passie ado afgegaan basten behandeld buik business grillen guardiola jut keiharde knvb magie meegepakt naderde overgeleverd pep stress teruggekomen uitgeschoven veiligstelden vergetelheid wedstrijdvoorbereiding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
En gio, genoten vandaag bokkelul. Je gaat af via de achterdeur. Meeste prijzen, minste inzicht.
+2/-0

1 jaar geleden
Alle respect en lof voor zijn talent en prestaties. Bedankt RVP voor de waardige wijze hoe je het shirt hebt gedragen. Als voetballer ben je wel te lang door gegaan. Twee jaar geleden was het al op. Jouw dank naar Feyenoord is in dat opzicht terecht.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.352 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony arsenaal arsenal beek benig bestlander brandon chobyong dribbel elia fer filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip lulring nac paspoort ramesoe