Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Je kan alleen echt goed presteren met elkaar als het rustig is'

29 maart 2019 17:38 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: "Je kan alleen echt goed presteren met elkaar als het rustig is"; image source: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst gaf op de persconferentie van vrijdagmiddag aan te begrijpen dat Martin van Geel is opgestapt. "De negativiteit die heerste doet wat met een mens, ook met Martin", aldus Van Bronckhorst, opgetekend door Feyenoord.nl. "Ik heb vaak met Martin over de situatie gesproken. "Ik merkte wel dat hij het er moeilijk mee had en ik begrijp zijn gevoel. Voor mij is hij de man die mij de kans heeft gegeven: vier jaar als assistent en vier jaar als hoofdcoach. Daar zal ik hem, maar ook Eric Gudde, altijd dankbaar voor blijven."

De trainer van Feyenoord merkt ook dat er veel negativiteit rondom de club is. "Maar ik heb er al een aantal jaar mee te maken, er zijn meerdere moeilijke fases geweest. Je moet ook kunnen presteren onder die omstandigheden, maar ik denk wel dat het invloed heeft", zo gaf hij aan. "Het is wel heel helder dat je alleen echt goed kunt presteren met elkaar als het rustig is. Het kampioensjaar was daar een mooi voorbeeld van."

Meer op Feyenoord.nl
Tags

bronckhorst gudde kampioensjaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Alles valt of staat met de resultaten wat weer direct afhankelijk is van de kwaliteit van de spelers en de uitvoering op het veld.
Wellicht dat zowel Gio als MvG zich af moeten vragen waar het onderweg, vanaf het kampioenschap, mis is gegaan.

Resultaat met goed spel geeft rust, de onrust nu is dus goed verklaarbaar.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waar het mis is gegaan? We hebben gewoon te weinig kwaliteit in het elftal om een tegenstander kapot te spelen. Tegen een topploeg gaat het nog wel, dan hebben ze de ruimte om aan te vallen.
We hebben ook geen spelers die echt snel zijn, dan heb je het erg lastig tegen de kleinere tegenstanders.

Dat goede spel heb ik voor het laatst gezien onder Fred Rutten en dat is al even geleden...
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt.

Goed spel en goeie prestaties creëert van zelf rust.
Maar ik vind belangrijker hoe je dat gaat oplossen.

Hoe creëer je die betere prestaties?

Stam heeft heel wat werk aan de winkel om het eerste goed te laten voetballen.
Ik geloof niet dat een nieuwe td nodig is. Je hebt er niks aan. Neem enkel een goeie onderhandelaar aan met een voetbal netwerk voor aan en verkopen en contract onderhandelingen als enige taak. En beoordeel die op resultaat.

Td's hebben met hun zogenaamde lange termijn visies feyenoord enkel teruggeworpen.
Je gaat ook echt nauwelijks goeie spelers die echt een versterking zijn in het buitenland vinden die we kunnen betalen. En een td gaat vooral voor aankopen wat ten koste gaat van eigen jeugd. Denk je met al die scouts over de wereld met hun miljoenen dat ze een top talent over het hoofd zien? Of die toppers in nl willen voetballen? Tuurlijk niet.

De eigen jeugd gaat enkel redding brengen en het geen geld beleid van van geel met niet meer uitgeven dan je begroting het halen van transfervrije spelers met een krasje samen met toppers die willen inleveren als elia en toppers die terug komen naar de club als kuyt en van persie.

De eigen jeugd opleiding zou het aller belangrijkste moeten zijn en prioriteit op behoud top talenten kosten wat kost. Daar moet dus gern td boven staan.

Daarom is instroom van jong feyenoord in de voetbal pyramide belangrijk. En de betere aansluiting van jeugd opleiding naar het eerste.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je kunt wel merken dat jij nooit gevoetbald hebt of ooit in een stadion bent geweest .
Feyenoord heeft de 3e begroting /selectie van nederland .
Iets meer en beter dan az etc
Als je dan zo'n media offensief/hetze maandelang tegen je krijgt dan is er geen houden meer aan .
Dan breek je uiteindelijk.
Voetbal is niet alleen voetbal maar ook mentaal.
Tegen psv en ajax hebben we gezien wat wel kan .
Met een nieuwe coach en wat nieuwe spelers zou het volgend seizoen zo maar wel kunnen lukken om dichter bij de top 2 te staan .
De stap naar plek 1 kan alleen met een zak geld en een nieuw stadion.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Kom dan met begrotings cijfers. Kunnen we checken hoeveel het uiteen loopt.

Nogmaals waarom komt er druk? als de prestaties tegen vallen. En mensen in de kuip zijn echt niet dom. Gaven van geel al veel te veel kansen en je ziet nu het resultaat een spelers groep met nauwelijks restwaarde. Zodra van geel geld te besteden krijgt gaat het mis. Geen jong feyenoord in de voetbal pyramide en een jeugdopleiding die matig presteerd. Geen wonder dat er kritiek volgt.

Waar wou je die nieuwe goeie spelers vandaan halen? er is geen geld dankzij van geel zijn beleid.
En volgend jaar zijn je speles nog weer ouder... Wie wil ze dan nog?

Het gaat niet zomaar lopen helaas... ramesoe gaf haar fijn aan waar het aan ligt.

Je hebt minimaal creatieviteit extra op je middenveld nodig. Nieuwe centrale verdedigers en snelle buiten spelers. En kijken wat er met de spits positie gebeurt als van persie mss stopt en jorgensen mss niet door wil of verkocht word.

Het is maar de vraag of het lukt met een nieuw stadion nummer 1 worden... Je organisatie moet verder ook top zijn en een topsport cultuur hebben en daar is men bij feyenoord nog erg ver van verwijderd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zit er geen uitknop op jou .
Cijfers heb jij ook niet dus lul niet zo joh .
Jij weet net als de rest ook geen in en outs dus doe niet zo wijs .
+1/-0

 
4 jaar geleden
" De stap naar plek 1 kan alleen met een zak geld en een nieuw stadion "

Dit is echt een heel erg dom inzicht. Want blijkbaar heb je geen flauw benul van AJAX , dat met een Eigen Vermogen van bijna 200 miljoen euro en een uitpuilende geldbuidel al bijna 5 jaar wacht op een kampioenschap.

Het is extreem dom te denken dat geld Feyenoord wel zal helpen aan meer kampioenschappen of zelfs dichter in de buurt te komen van AJAX en PSV. Want volgens jouw theorie zou AJAX al 5 jaar achtereen kampioen moeten zijn. Maar dat zijn ze niet. Waar blijft het argument geld dan ?

En al zou Feyenoord wel de nieuwe financiele nummer 1 zijn met een nieuw stadion. Dan nog zullen vele betere spelers voor AJAX of PSV kiezen om de doodsimpele redenen dat deze clubs vrijwel altijd de kampioenschappen verdelen en de zaakjes beter op orde hebben !
+3/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Volkomen eens. Zo zit het helaas...

Het zou wel interessant zijn als feyenoord de nieuwe financiele nummer 1 zou worden. Want dan kan bij feyenoord niemand zich meer veschuilen achter het excuus dat feyenoord door een minder budget geen kampioen word. Mss komt dan eindelijk echt de waarheid boven tafel.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Feyenoordgazza omdat je blijkbaar te beroerd bent je eigen geklets te onderbouwen met feiten en cijfers heb ik de besteedbare begrotingen opgezocht. Geen idee of je hier links mag plaatsen maar zoek het op is een artikel in de vi het heet het geldklassement.

Begrotingen:
020 90 miljoen
Psv 73 miljoen (met nog extra 4 miljoen door verwachte hogere sponsor inkomsten dus komt de teller op 77 miljoen)
Feyenoord 67 miljoen
Az 24 miljoen

Het gat met psv valt dus reuze mee.
We zouden ons eigenlijk dood moeten schamen dat een az met bijna een 3 keer zo kleine begroting nu gelijk staat met ons in de competitie. Dat is de huidige realiteit.
+2/-0

4 jaar geleden
Gio je praat jezelf weer eens schoon. Het voetbal ziet er al maanden zo niet jaren niet uit. Positiespel wordt nooit op getraind....althans ik zie het niet terug.
+1/-0

4 jaar geleden
Je kan alleen goed presteren als je de spelers kun motiveren en ze inzet tonen. Zelfs als je er klaarblijkelijk geen systeem in kunt krijgen in al die jaren, of gewoon kwaliteit in de selectie mist, had je met tomeloze inzet veel meer punten gehaald. En dan was het wel rustig geweest binnen de club. Dus nu niet je gaan verschuilen achter die onrust. Die wordt namelijk voor 90% veroorzaakt door de slappe houding van de spelers en daarvoor is de coach toch ook mede verantwoordelijk, hoeveel prijzen we de afgelopen 4 jaar ook hebben gewonnen.
+1/-0

4 jaar geleden
Ondanks alle prijzen die hij heeft gepakt, toch één van de meest grijze, saaie, voorspelbare, naïeve en conservatieve Feyenoord coaches ooit...
+1/-0

4 jaar geleden
Waarom moeten "feyenoordsupporters" zo vaak mensen bedreigen?
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alhoewel balverlies bosz danall drukzetten geertruida grappig hancko hartman ivanusec kraaij kuijt lingr linr middenveldert milambo minteh opbouw overlopen prijskaartje santi slot sobat socrates timber vriendjespolitiek wieffer willykment yoda zerrouki