Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan-Arie van der Heijden: Jaap Stam is voor ons een grote naam'

9 maart 2019 08:39 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Jan-Arie van der Heijden: Jaap Stam is voor ons een grote naam"; image source: Pro Shots

Jan-Arie van der Heijden geeft in gesprek met De Telegraaf aan uit te kijken naar de komst van Jaap Stam als trainer van Feyenoord. "Ik ben 31 jaar en je bent nooit te oud om te leren", aldus de verdediger. "Ik denk dat zelfs Sergio Ramos nog dingen meemaakt waarvan hij iets kan opsteken. Kijk maar naar de afgelopen Champions League-ronde van zijn club tegen Ajax."

Van der Heijden gaat verder: "Iedereen is volgens mij positief bij ons. Het is voor ons een grote naam. Toen ik jong was, zag ik hem in het Nederlands elftal spelen en vond ik hem een geweldige verdediger. Hij heeft in de top gespeeld en met mensen als Sir Alex Ferguson gewerkt bij Manchester United."

De verdediger is het niet eens met de kritiek dat Stam te weinig ervaring zou hebben. "Als je bij zulke clubs hebt gezeten en met dergelijke trainers te maken hebt gehad, zal je daar ook wat van opgestoken hebben en neem je dat mee", zo geeft hij aan. "Bovendien wist niemand bij ons wat Giovanni als trainer zou brengen, toen hij vier jaar terug de leiding kreeg bij Feyenoord. Toen was het ook geen probleem en ik denk dat het nu weer geen probleem wordt."

Van der Heijden verwacht dat Stam hem ook nog beter kan maken. "Dat denk ik zeker. Het is geen toeval dat de nieuwe trainer weer een centrale verdediger is. Als speler was Stam ook al een leider. En het maakt volgens mij veel verschil of zo’n type trainer wordt of een linksbuiten", zegt hij daarover. "Er zijn wel vleugelspitsen die trainer worden, maar toch heel wat meer centrale verdedigers. Die hebben altijd het spel voor zich en het zijn over het algemeen rustige gasten. Stam heeft alle situaties in zijn loopbaan meegemaakt. Ik hoop straks net die tips van hem te krijgen, waardoor ik nog een beetje beter kan worden."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik hoop toch dat we deze speler kunnen verkopen. Veel te traag geworden.
3 maanden geleden
Tis te hopen dat Japie drastisch het mes gaat zetten in de hele verdedigingslinie van Feyenoord. Botteghin , van Beek , Malacia ,Nieuwkoop…. Allemaal bagger die vervangen dient te worden.

Nu was Stam zelf een verdediger die boven de middelmaat uitstak ,dus van hem mag verwacht worden dattie kan beoordelen wie er bij het grofvuil gezet kan worden. Ik denk dat hij dat ook wel gaat doen , want bij de achterste linie begint het hele spelletje uiteraard.
3 maanden geleden
Hopelijk maak jij Jaap Stam niet mee prutser.

Laatste nieuws