Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Na rust heb ik echt een tijdje naar het snooker zitten kijken'

18 februari 2019 07:18 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Na rust heb ik echt een tijdje naar het snooker zitten kijken"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat er iets fundamenteels moet gaan veranderen bij Feyenoord. "Kijk eens naar pakweg Betis Sevilla in Spanje of Atalanta Bergamo in Italië. Die ploegen zie ik zo leuk voetballen, zonder dat ze daar met zakken geld de markt op zijn gegaan", aldus Van Hanegem. "Maar bij Feyenoord zie ik helemaal niks. Na rust heb ik echt een tijdje naar het snooker zitten kijken, want ik kon het gewoon niet meer aanzien. En dan niet alleen dat hemeltergend zwakke voetbal, waarbij de ploeg wel dertig keer terugspeelde op keeper Kenneth Vermeer."

Van Hanegem gaat verder: "Iemand zei me dat als Feyenoord deze maand ook van PSV en Ajax verliest, de ogen in de Kuip misschien echt opengaan. Dat dan écht duidelijk is dat het zo niet langer kan. Maar ik geloof daar niet in. Want je maakt mij niet wijs dat die mensen daar dit niet al lang weten. Dat het tijd is voor veranderingen. Alleen hakt niemand een knoop door, zo'n club is Feyenoord geworden."

Deze week wordt het clubicoon van Feyenoord 75 jaar. Iets waar hijzelf heel weinig mee heeft. "Eerlijk gezegd zie ik een beetje tegen komende week op. Al is het nog niet zo erg als naar het huidige Feyenoord kijken", zo geeft hij aan.
Tags

hanegem snooker atalanta bergamo betis column fundamenteels hakt hemeltergend kuip opengaan sevilla terugspeelde vermeer wijs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Willem heeft gewoon gelijk. Bij Feyenoord hebben op de sleutelposities mensen het voor het zeggen die geen visie hebben en daar dus zitten voor zichzelf. Gio is de grootste tactische onbenul die er in eredivisie en eerste divisie onder de trainers rondloopt; van Geel heeft geen enkele visie als het gaat om het technische beleid, alles is hap snap en ad hoc; de Jong is de ceremoniemeester die blij loopt te zijn terwijl de bruiloftsgasten allang naar huis zijn omdat het zo'n slecht feestje was. En de vrienden van Feyenoord en rvc... tja... geen idee wat die doen, maar als er iemand in zit met enig hart voor de club en de fans, dan zorgt ie dat vandaag de bom barst in Rotterdam.
+5/-0

5 jaar geleden
Groot gelijk Willem. Ik denk er sterk over, om maar naar onze plaatselijke amateur club te kijken. Spelen straks 4e klasse KNVB West 2. Daar valt meer te beleven dan bij Feyenoord. Thuiswedstrijden daar gelaten. Wie helpt ze in hemelsnaam van het uitwedstrijden syndroom af? Jammer voor de fans, die kosten nog moeite sparen om met Feyenoord mee te reizen naar uitwedstrijden. Ik zou zeggen doe het niet meer. Misschien worden ze dan wakker. Ik denk van niet. Straks uit tegen PSV. Ik houd mijn hart vast.
+5/-0

aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Voetballend is t al niet veel maar metaal zijn het gewoon een stel kleuters...en wie is daar voor verantwoordelijk?

Dat woekerende gezwel die luisterd naar de naam vGeel.
+1/-1

5 jaar geleden
Feyenoord is wel vaker ziek geweest, maar dan trok iemand de kar recht.
Ik zie momenteel echt niemand de kar recht trekken.
1) Martin van Geel moet echt weggejaagd worden, de man is een woekerend gezwel dat er louter nog voor eigen eer zit
2) Gio is doodgewoon volledig de weg kwijt, als Feyenoord nog maar een béétje lef had dan hadden ze lang en breed een opvolger
3) In deze selectie zitten echt wel goede spelers : Berghuis, van Persie, Larsson, Toornstra, De Vilhena, Verdonk, St.Juste, Ayoub, Botteghin, van der Heijden, maar ook bagger ( respect laat ik de namen maar voor wat ze zijn ), de opstellingen van Gio reflecteren dit nooit of te nimmer.
En het Legioen ? Dat slikt en vreet alles maar.
+3/-0

5 jaar geleden
Ach Gio is en blijft hardleers. De opstelling had al eerder uitgewezen dat die zo niet werkt. Het middenveld is niet voor niets overlopen. En dan noga van Beek BLIJVEN opstellen. Na zijn gepruts tegen 020 ( één brok onzekerheid, midden door uit verdedigen) mag hij nooit meer worden opgesteld.

Na afloop uiteraard geen enkele journalist die vraagt waarom Gio toch weer die opstelling van stal haalt ( omdat Nicolai loopt te mekkeren dat hij niet wilt banken?????)
+1/-0

5 jaar geleden
Zou het nu eens mogelijk zijn dat van Hanegem met zijn kleinkinderen gaat spelen. Wat een oude zeur is dat. Willem je wordt te oud voor dit werk
+1/-1

 
5 jaar geleden
Reacties van Willem zijn anders altijd zeer opbouwend kritisch, een grotere supporter van Feyenoord zal moeilijk te vinden zijn.
Ik heb veel respect voor zijn voetbalverleden en zijn kijk op het voetbal.
In deze column heeft hij wat mij betreft weer volkomen gelijk.
+5/-0

 
5 jaar geleden
Rocobi jij vind het goed zoals het nu gaat?
Haal die blinddoek voor je ogen weg en luister naar Willem van Hanegem.
+2/-0

5 jaar geleden
Heeft die man niks anders te doen dan naar snooker kijken?
+1/-0

5 jaar geleden
In de tweede helft heb ik mezelf overgeschakeld naar kanaal 422, ofwel Excelsior - Emmen.
+1/-1


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.816 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nederland nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal sobat socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki