Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Misschien is het moment voor een frisse wind wel aangebroken'

21 januari 2019 04:42

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat hij weinig vertrouwen heeft in een goed resultaat tijdens de Klassieker volgende week. "Ik denk niet dat Feyenoord de lef zal durven tonen die het tegen PSV eerder wel toonde", aldus Van Hanegem. "Neem alleen nou de slotfase tegen PEC. Toen Feyenoord verdediger Jan-Arie van der Heijden moest wisselen, kwam Eric Botteghin binnen de lijnen. Dat was wat mij betreft alleszeggend. Een verdediger voor een verdediger."

Van Hanegem gaat verder: "Het stond 3-1 voor PEC en die ploeg gaf, hoewel Feyenoord er een bende van maakte, toch nog veel kansen weg. Het leek alsof Giovanni van Bronckhorst vreesde voor 4-1 of 5-1. En niet eens dacht aan 3-2 en 3-3. Tegen PEC Zwolle-uit. Ja, ik had ook verwacht dat PEC onder leiding van Jaap Stam volle bak zou gaan. En dat het publiek er vol achter zou gaan staan. Dan moet je dus zorgen dat je de bal hebt, dat je PEC laat uitrazen en dan toeslaat. Dat heet positiespel, dat is te trainen en dat beheerst deze ploeg totaal niet."

Verdedigend ging er ook een hoop mis bij Feyenoord. "Die derde goal van PEC, onvoorstelbaar slecht gewoon. Bij Feyenoord weet de ene speler niet wat de ander doet en andersom", zo geeft hij aan. "Dat betekent dat er op het trainingsveld te weinig gebeurt, want zelfs als je niet zo goed bent, kun je duidelijke afspraken maken bij bijvoorbeeld uittrappen van de keeper van de tegenpartij."

Volgens De Kromme ziet iedereen die hij spreekt maar één oplossing. "Een frisse wind, andere mensen aan het bewind die de koers gaan uitzetten. En misschien is dat moment wel aangebroken", zegt hij daarover. "Volgens mij zeggen de beleidsbepalers in de Kuip zelf dat deze club financieel gezond is. De begroting is ook niet die van een simpele subtopper. Dan moet het toch mogelijk zijn om een ploeg samen te stellen met talentvolle spelers, die zich dagelijks ontwikkelen op het trainingsveld? Een ploeg die enthousiasme en passie van mindere tegenstanders te lijf gaat met verzorgd voetbal? Ik zie het helaas zelden."
Tags

pec hanegem wind alleszeggend beheerst bende bewind botteghin bronckhorst column heijden klassieker koers kuip lijf onvoorstelbaar passie simpele stam subtopper tegenpartij toeslaat uitrazen uitzetten vreesde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Willem ziet het allemaal haarscherp en legt moeiteloos de vinger op de zere plek. Ik zei al eerder dat Gio wat mij betreft voor bewezen diensten en prijzen best nog 1 jaar mag krijgen MAAR MAAR MAAR het beste zou zijn als Henk Fraser volgend jaar voor de groep staat.

Oke , geen absolute toptrainer , maar wel een die boven de middelmaat uitsteekt. En dat is voldoende voor deze spelersgroep.

Verder denk ik dat GvB aan het eind van dit seizoen uit zichzelf vertrekt / het hazenpad kiest.
+2/-0

2 jaar geleden
Volgens mij is De Kromme ook eens bij Feyenoord weggestuurd.
+2/-0

2 jaar geleden
Het is zeker hoog tijd voor een frisse wind. Het verblijf van Gio en van Geel begint te stinken (om in de beeldspraak te blijven), en dan moet je doortrekken, handen wassen en weer verder. Wilde je na de winterstop nog serieus meedoen dan moet je gewoon 15x winnen en maximaal 2x gelijkspelen en zeker niet onnodig verliezen. Die 15x winnen moet kunnen met deze selectie. Die twee andere resultaten moeten komen uit de potjes tegen Ajax en PSV en dan kun je daarop het succes verspelen; dat zou acceptabel zijn. Maar tegen PEC zó spelen, dan sta je als ploeg gewoon niet op scherp en ontbreekt dus kennelijk de chemie tussen spelers en trainers. Dan is het altijd hoog tijd (eigenlijk al te laat!!) om afscheid van elkaar te nemen.
+2/-0

2 jaar geleden
Wat mij betreft Martin van Geel weg. Hij heeft ons destijds uit de stront geholpen maar toen er ineens geld over was, gebeurden er allemaal foute dingen.
Als een trainer 2 jaar succesvol is en het derde jaar niet, dan vliegt hij er ook uit.
Dus Martin van Geel, per direct stoppen en waag het niet om geld te vragen als afkoopsom, want je hebt je zakken al vol Feyenoordgeld maar niks meer gepresteerd.
Asjeblieft, wegwezen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad Van Geel weg. En het liefst goed doorselecteren met een nieuwe td en Gio behouden en anders Ricardo Moniz aanstellen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Moniz? Op basis dat hij met een bierelftal van een heel slecht Feyenoord heeft gewonnen? Wereldprestatie natuurlijk...
+1/-0

willem van Hanegem (geschorst)
2 jaar geleden
Graag van Geel, van Gastel en Gio pleite dan kun je pas spreken van nieuw (technisch) bloed. Mijn vriend Martin Jol is nog niet gebeld. Hij tactisch zoveeeeeeeeeeeeeeeeeel beter en verder van Gio.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik ben ouder als Willem maar als ik zo'n oude zeikerd gaat worden dan neem ik al mijn pillen in. Willem ga met je kleinkinderen naar de speeltuin, laat je haar gewoon grijs worden en dan heb je veel meer plezier.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Rocopi,ben jonger dan van Hanegem,maar zelden een betere mddenvelder op de nederlandse velden en ver daarbuiten gezien.Kan met zijn linkerteen meer dan de gemiddelde speler die nu het rood-wit draagt.Heeft kijk op het spelletje,en zou nu op bijna 75-jarige leeftijd moeiteloos meedraaien in dit zielloos elftal.Hij staat voor mij op eenzame hoogte,gelijk aan Coen Moulijn!!!
+1/-0

2 jaar geleden
Gio is te soft , Fraser moet de zweep erover gaan leggen . Meer passie en beleving en een scorende spits . Geen hangende koppies ( o.a. Larsson ) en geen foutenmachine ( Nieuwkoop ) Type's zoals El Amadi moeten we hebben .
+1/-0

 
aliendwurf (geschorst)
2 jaar geleden
Fraser kan er ook niks van joh.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.096 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat bundesliga cambuur celtic conteh deugpolitie diallo fsv gespeelt gras hassel hooligans invulde inziens jansen jopie koevermans kuijt kuyt plafond plastic ramesoe rkc schadelijk slot sparta vakkiek werkelijkheid willykment