Transparent
Inloggen
Sluiten

Eric Botteghin: 'Volle bak gaan, agressief spelen. Dan zijn we toch moeilijk te verslaan'

24 oktober 2018 07:12 - Algemeen Dagblad

Voor Eric Botteghin is het duidelijk dat Ajax zondag de grote favoriet is. De Braziliaanse verdediger vindt echter wel dat Feyenoord onderschat wordt. "We weten dat we onze topvorm dit seizoen nog niet hebben laten zien. En we hebben helaas al punten laten liggen. Feyenoord zal zich moeten verbeteren, dat klopt allemaal", zo geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar dat betekent niet dat we nergens meer in geloven. Ajax en PSV ogen erg sterk, maar we spelen in een seizoen maar vier duels tegen die twee ploegen. Feyenoord moet in de andere wedstrijden zo weinig mogelijk laten liggen en zich wapenen in de topduels."

Botteghin gaat verder: "Ja, dat kan ook tegen Ajax. Natuurlijk, die ploeg speelde tegen Bayern München ronduit sterk. Maar aan de andere kant verloor Ajax ook gewoon kansloos van PSV. Ja, de statistieken zijn dramatisch. Wij winnen gek genoeg heel vaak van PSV en zelden van Ajax. Toch is het gevoel van toeleven naar de Klassieker echt mooi, daar doe je het voor."

Feyenoord haalt vaak weinig goede resultaten als het tegen Ajax speelt. "Hoe dat komt, is lastig te zeggen. Er zijn verschillen. Maar toen wij kampioen werden, vonden veel mensen ook dat wij een mindere selectie hadden dan Ajax en PSV", aldus Botteghin. "Toch bleven we die clubs voor. Omdat we ons echt konden vastbijten in tegenstanders. Dat gevoel moeten we zondag weer oproepen."

Het seizoen van Feyenoord is niet goed begonnen. "We winnen onze wedstrijden nog niet makkelijk. En we hebben één echt zeer slechte week gekend. Trencín en De Graafschap waren pijnlijke nederlagen voor ons", zegt hij daarover. "Ajax en PSV zijn beter begonnen, dat is duidelijk. Maar wij moeten blijven geloven in succes, dat is volgens mij cruciaal. Volle bak gaan, agressief spelen. Dan zijn we toch moeilijk te verslaan."




Tags

botteghin bayern graafschap klassieker toeleven trencin vastbijten wapenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Grapjes, geen greintje zelfkennis bij de SV Terugspelen op de keeper. Als jullie zo blijven spelen zullen die kneuzen er gemakkelijk 6 inschieten.
+3/-0

5 jaar geleden
Gaat een hele klus worden. Je hebt pas van ze gewonnen als je in de bus naar Rotterdam zit. Ze maken (bijna) altijd de winnende in blessuretijd. We missen (nog) de kwaliteit, die Ajax wel heeft. Maar wie weet. Ook zij kunnen een mindere dag hebben. Hopelijk is dat zondag. Maar ik vrees het ergste.
+2/-0

5 jaar geleden
Dat komt doordat de dunne angststront langs hun benen loopt zodra ze tegen die opgehemelde arrogante gasten moeten voetballen. Toon gvd eens wat branie en de beuk erin.
+3/-0

5 jaar geleden
Waarom alleen tegen 020? Je moet die instelling elke wedstrijd hebben. Geen woorden maar daden.
+1/-0

5 jaar geleden
3 A 4 nul zal het wel worden. Zelfs in de jaren dat we beter waren, verloren we er nog.
Geen idee wat het is? ik heb nog een kleine hoop op Clasie, die speelde altijd wel goed in Amsterdam. Maar mochten er geen bijzondere dingen gebeuren , gaan we er kansloos af.
+1/-0

5 jaar geleden
Ik verwacht helaas een zwaar verlies. Middenveld is totaal niet in balans en op de vleugels gaat nooit een speler buitenom, hooguit een keertje een back. Bij 020 staan sowieso de backs als buitenspelers geposteerd. Positiespel? Niet aanwezig bij Feyenoord. Nee svp Gio na dit seizoen uitzwaaien!
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Gio kan ze niet meer op scherp zetten denk ik,natuurlijk moeten de spelers het doen maar de wil is er gewoon niet meer
Ze moeten gvd hun leven geven tegen die kneuzen doorgaan totdat ze erbij neer vallen!maar ja ze stralen geen enkele zelfvertrouwen uit en dat doen ze bijna nooit tegen ajaks stumperds!
+1/-0

5 jaar geleden
Deze quotes al vaker gehoord van menige speler.Resulteert enkel in teleurstellingen,niet raar gezien de samenstellingen van beide kemphanen.Te gek voor woorden dat één enkele speler van hunnie meer transferwaarde heeft dan onze gehele selectie,hoewel die sommen te gek voor woorden zijn.Ik houd mijn hart en telraam vast.Sterkte mannen!!!!
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.401 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda