Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Ik vind ook dat ons positiespel kan en moet verbeteren'

19 oktober 2018 07:33 - Algemeen Dagblad

Ondanks dat Feyenoord het voetballend vaak moeilijk heeft dit seizoen laten cijfers van Opta zien dat Feyenoord dit seizoen meer mogelijkheden creëerde dan PSV en maar iets minder dan Ajax. In gesprek met het Algemeen Dagblad wordt Giovanni van Bronckhorst gevraagd naar die cijfers. "We maken meer goals uit standaardsituaties dan de afgelopen jaren. Dat gaat goed. En we creëren heel veel kansen", zo geeft hij aan. "Tegen Vitesse en FC Utrecht meer dan tegen Willem II, dat klopt. Maar we maken wel doelpunten, creëren kansen. Maar we krijgen ook nog te makkelijk goals tegen."

Veel kenners hebben echter kritiek op het positiefspel van Feyenoord. "Laat helder zijn dat ik ook vind dat ons positiespel kan en moet verbeteren. Een positiespel speel je om kansen te creëren. Hoe beter je dat doet, hoe sneller je bij het vijandige doel bent", aldus Van Bronckhorst. "Je kunt als elftal de bal ook in de ploeg houden en bijvoorbeeld achterin zonder enige druk de bal rondspelen, maar dat is zinloos. Het gaat om goals."

Van Bronckhorst gaat verder: "Je moet de momenten herkennen waarop je het spel moet versnellen. Wanneer je spelers tussen de linies kunt aanspelen. Dat staat in dienst van het maken van goals. Op dat aspect zijn we goed bezig, maar we scoren pas in de eindfase van wedstrijden. Als je eerder scoort, kun je de wedstrijden eerder beslissen."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Zijn we dan eindelijk af van dat zinloze heen en weer / balletje terug?
 
7 maanden geleden
Nee ! want ik acht Gio niet in staat om er een fatsoenlijk positiespel in te slijpen, dat is wel gebleken toch door de jaren heen
7 maanden geleden
Knap dat je dit na jaren pas gaat inzien. Gaat je niet lukken Gio, ga in de leer bij Fred Rutten, Erwin en of Ronald Koeman. Die hebben wel deze skills.
7 maanden geleden
Hij heeft toch bij grote clubs gespeeld dus hij zou moeten weten hoe dat eringeslepen wordt
7 maanden geleden
Dat eeuwige tikkie breed, tikkie terug voetbal en de verkeerde wissels van Gio doen ons de das om.
7 maanden geleden
Ik kijk al jaren naar zeer matig positiespel; vrijwel elke eredivisie trainer laat zijn ploeg beter combinatievoetbal spelen dan Gio. Statistieken vertellen niet het hele verhaal, zo blijkt. Ik heb de laatste weken vrijwel geen uitgespeelde kansen gezien; altijd was er een toevalligheid of een onoplettendheid of slipper bij de tegenstander nodig. Daarvan kun je als topclub niet afhankelijk zijn. Met dit spelersmateriaal moet je veldspel gewoon beter zijn dan minimaal 15 andere eredivisieclubs.
 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens het is niet om aan te gluren geen positiespel zit in de ploeg,Clasie laten staan terwijl hij geen pepernoot raakt,V Persie eruit en een exstra verdediger erin??Angst voetbal is dit ik zou wel een Peter Bosz willen zien,al mijn respect voor Gio maar hij gaat dit niet meer op de rit krijgen.
7 maanden geleden
Nog nooit gezien onder gio, zal nooit gebeuren ook.
Tijd voor drastische veranderingen binnen de club en heel snel.
7 maanden geleden
Ik vind dat jij weg moet. Kan me niet voorstellen dat het voetbal beter gaat worden onder jouw hoede. En neem vGeel mee.
7 maanden geleden
Ik denk GvB gewoon op safe wil blijven spelen. Zie je vaker bij trainers die eenmaal een prijs hebben gepakt. Daarmee gaan ze vervolgens de mist mee in. Want je kunt een selectie niet èn laten winnen èn kalmpjes aan laten doen, krijg je een vreemd soort anti-voetbal. Tijd om GvB te bedanken maar ook te vervangen.
7 maanden geleden
Nieuwe website, en in ieder geval de mogelijkheid om te reageren op de nieuwsberichten. Gaat de goede kant op!
7 maanden geleden
Er zit helemaal geen voetbal in deze ploeg,behalve als Gio Ayoup er in brengt de laatste 15 min.
Het wisselbeleid is een drama en wordt niet beter helaas,en nu weer V Persie op 10?Laat hem in godsnaam in de spits staan hij scoort iedere wedstrijd??

Laatste nieuws