Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanklager KNVB houdt vast aan eerder gestelde strafeis, vrijdagochtend uitspraak tuchtcommissie

4 oktober 2018 22:50

Donderdagavond diende in Zeist de zaak bij de tuchtcommissie over de mogelijke schorsing van Robin van Persie. De aanklager van de KNVB besloot om vast te houden aan de al eerder voorgestelde schorsing van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Vrijdagochtend volgt de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB.

Robin van Persie is echter van mening dat de rode kaart niet terecht was. "Clark heeft mij gezien. Het was een tackle van de zijkant. Hij heeft me dus zien aankomen. Ik zet mijn tackle laag in om de bal te blokken. Halverwege mijn actie merk ik dat hij de bal heeft weggespeeld. Dan trek ik mijn been in", aldus de aanvoerder van Feyenoord, geciteerd door RTV Rijnmond.

Van Persie ging verder: "Ik begrijp dat ik voor die tackle hier zit, maar ik denk dat het ook een beetje mee mag wegen dat ik geen enkele gele kaart heb gepakt sinds ik terug ben bij Feyenoord. Ik heb respect getoond naar spelers en de media."

Ook jurist Joris van Benthem was van mening dat een schorsing voor Van Persie niet terecht is. "Bij de definitie 'onbesuisd' hoort een gele kaart. Geen rood. We zijn van mening dat het moet leiden tot vrijspraak", gaf Van Benthem aan. "Het was hoogstens onbesuisd. Hij werd van de zijkant geraakt op de zijkant van de voetbalschoen. De bal was nog binnen speelbereik, dus er was geen kans op letsel. Mede door het inhouden van Robin van Persie bij de tackel. Er was geen verzorging nodig."




Tags

persie knvb tuchtcommissie aanklager benthem onbesuisd strafeis blokken clark definitie inhouden joris jurist rijnmond speelbereik tackel verzorging voetbalschoen vrijspraak zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.401 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda