Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Het is juist omdát het me aan het hart gaat, dat ik zeg wat ik zie'

13 augustus 2018 07:56

Willem van Hanegem is in zijn column in het Algemeen Dagblad hard in zijn oordeel over Feyenoord. "Al jaren vind ik dat Feyenoord tekort schiet in zijn voetbal. Maar toch zijn ze er in geslaagd een keer kampioen te worden. Ik ben er nog steeds niet achter hoe dat nou mogelijk is geweest, als je de huidige ellende ziet," zo geeft hij aan. "Het is de laatste jaren al voldoende om je goed te organiseren en als team te knokken. En als het dan ook nog een beetje meezit, kan het zomaar jouw jaar worden in deze kwaliteitsarme eredivisie."

Afgelopen twee wedstrijden was er van die organisatie echter niets terug te zien bij Feyenoord. "Iedereen die ook maar een beetje gevoetbald heeft, weet dat het middenveld het hart van je elftal is. Nou, bij Feyenoord gebeurde daar twee keer helemaal niks. Het lag telkens helemaal open voor de tegenstander," aldus De Kromme. "Dat er een keer een gat valt, is niet erg, maar vul het dan op door van achteruit door te schuiven. Maar ook daarvandaan kwam niks. Van Persie en Berghuis konden het ook niet forceren. Van Berghuis viel het me tegen dat ie het in Trencín na twee minuten al opgaf."

Van Hanegem krijgt regelmatig kritiek over zijn mening over Feyenoord in zijn columns. "Er zijn nu ongetwijfeld weer mensen die zeggen: Willem zit weer te zaniken en negatief te doen over zijn club, lekkere Feyenoorder is dat. Maar ik zal het nog een keer uitleggen: het is juist omdát het me aan het hart gaat, dat ik zeg wat ik zie," zo legt hij uit. "Ik zit me op zo'n zondagmiddag gewoon op te vreten en te denken: wat doen die gasten doordeweeks op het veld? Ik zou dat zo graag een keer zien, maar je mag tegenwoordig helemaal geen training meer bekijken. Ik denk dat ik ook snap waarom."




Tags

hanegem berghuis column daarvandaan doordeweeks eredivisie kwaliteitsarme meezit opgaf persie trencin vreten zaniken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.336 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda