Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord: speelveld heiliger dan ooit bij derby

4 mei 2017 15:20 - Feyenoord.nl

Excelsior en Feyenoord hopen komende zondag op een memorabele derby waar Rotterdam en alle Rotterdammers trots op kunnen zijn. De beide clubs gaan uit van een feestelijke stemming rond en tijdens de wedstrijd. In een al tijden stijf uitverkocht stadion in Kralingen verzekert Feyenoord zich bij winst van de landstitel.

Het is bekend dat hoge hekken rondom het stadion van Excelsior ontbreken om supporters zo goed mogelijk de wedstrijd te laten zien. Beide clubs willen om die reden nog eens benadrukken dat het speelveld het heiligdom is van spelers en technische staf. Zoals bij alle wedstrijden is het betreden van het veld door supporters zowel voor, tijdens als na afloop van de derby streng verboden.

Het kan ernstige gevolgen hebben voor de beide ploegen en zeker ook voor de supporters zelf wanneer zij toch proberen op het veld te komen. Zo kan het zijn dat de wedstrijd dan wordt stilgelegd of zelfs helemaal gestaakt, waardoor deze op een latere datum en eventueel zonder publiek moet worden overgespeeld dan wel uitgespeeld.

Feyenoord kan ook bij een voorsprong in dat geval mogelijk niet tot kampioen worden gekroond, waardoor het dan dus evenmin mogelijk is om de ploeg aanstaande maandag te huldigen op de Coolsingel. Voor individuen die het veld betreden geldt bovendien dat zij direct een stadionverbod tegemoet kunnen zien van maximaal 60 maanden en een geldboete.

Excelsior en Feyenoord rekenen er als gezegd op dat het zo ver niet zal komen, omdat iedereen het belang in ziet van een goed, ordentelijk en vooral feestelijk verloop van de Rotterdamse stadsderby. Alle aanwezigen wordt dan ook nu al een mooie voetbalmiddag toegewenst!

Meer op Feyenoord.nl




Tags

derby excelsior betreden heiliger aanwezigen coolsingel evenmin feestelijk feestelijke heiligdom hekken huldigen individuen kralingen landstitel memorabele ordentelijk overgespeeld stadionverbod stadsderby stijf streng toegewenst verboden verzekert voetbalmiddag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda