Transparent
Inloggen
Sluiten

Directe overeenkomst Kim en Excelsior noodzakelijk vanwege regelementen

28 januari 2003 22:27

Verslaggever: K

De huurovereenkomst voor de rest van het seizoen tussen Excelsior en Nam-il Kim leverde vele vragen op. Feyenoord verklaarde vanavond daarom nog maar eens duidelijk dat Feyenoord buiten de overeenkomst staat. Hij is door Excelsior gehuurd en staat daar ook op de loonlijst. Met name vanuit Korea leverde dat vele vragen op van journalisten en geschokte reacties van fans. De meesten vroegen zich af waarom er geen contract was getekend met Feyenoord waarbij hij vervolgens zou zijn uitgeleend aan satellietclub Excelsior.

De reden lijkt simpel. Feyenoord zit al aan het maximum aantal spelers dat het heeft uitgeleend aan Excelsior (5). Die regel is ingesteld om competitievervalsing te voorkomen. Aangezien er in de selectie geen directe behoefte is voor Nam-il Kim met de komst van Acuna en de nood bij Excelsior veel hoger is vanwege de blessures van Breuer en De Haan werd besloten dat de Koreaan het beste het seizoen bij Excelsior zou kunnen afmaken. Daar kan hij gewend raken aan de taal en speelstijl. Aangezien Feyenoord de speler niet zou kunnen verhuren en een (tijdelijke) verkoop van Nam-il Kim aan Excelsior niet mogelijk is wanneer het de Koreaan zelf huurt, moest er wel een directe huurovereenkomst komen tussen Excelsior en Nam-il Kim.





Kim wordt dus niet gehuurd door Feyenoord, maar direct door Excelsior. De international komt dus ook bij die club op de loonlijst.

Meer op




Tags

excelsior kim koreaan loonlijst regelementen uitgeleend acuna breuer competitievervalsing geschokte haan korea satellietclub speelstijl vroegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.541 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane achahbar bestuur betis danall demonstranten diao gaza geweld gronden grondwettelijke hamas iran israel kabinet macht middenveldert nederland nsc omtzigt palestijnse pgnl priske rapport religie slot stengs timber trump wilders