Feyenoord waarschuwt supporters voor zwarthandel
22 maart 2016 07:13 - Feyenoord.nl
Feyenoord heeft signalen ontvangen dat er voor de KNVB bekerfinale tegen FC Utrecht veel sprake is van zwarthandel. Feyenoord wijst alle supporters erop dat de club ten zeerste afraadt om - voor welke wedstrijd dan ook - kaarten buiten Feyenoord (of haar partners) om te kopen. Dit voorkomt teleurstellingen. Feyenoord kan geen enkele verantwoordelijkheid dragen als mensen door zwarthandel gedupeerd worden.
De KNVB en Feyenoord zullen controleren op (illegale) doorverkoop van kaarten voor de KNVB bekerfinale op zondag 24 april aanstaande. Op deze kaarten zijn de KNVB standaardvoorwaarden van toepassing. Hierdoor is het verboden om kaarten aan te bieden, (door) te verkopen of af te geven, tenzij sprake is van een individuele transactie in de privésfeer. In de KNVB standaardvoorwaarden wordt tevens aangegeven dat het gebruik van kaarten voor commerciële doeleinden verboden is. Overtreding van deze bepalingen kan leiden tot het verval van de geldigheid van de betreffende kaart en een landelijk stadionverbod van 18 maanden inclusief een geldboete van maximaal € 450,-.
Feyenoord geeft de bekerfinalekaarten uit op naam. Er worden alleen fysieke tickets verstrekt. Voor deze wedstrijd worden geen e-tickets verkocht. Supporters die via (illegale) doorverkoop in het bezit komen van een kaart lopen het risico dat ze a) te veel betalen en b) met deze kaart het stadion niet kunnen betreden.
Alsnog afzien van reeds gekochte kaart?
Seizoenkaarthouders die zijn ingeloot en al een kaart hebben gekocht maar hier alsnog van afzien, dienen niet zelf hun kaart te koop aan te bieden. Zij kunnen zich tot vrijdag 15 april 2016 melden bij Feyenoord Service & Tickets. Tegen inlevering van de kaart krijgen zij hun geld vergoed, waarna deze kaarten aan de wachtenden op de wachtlijst beschikbaar worden gesteld. Hetzelfde geldt voor seizoenkaarthouders die zijn ingeloot en nog geen kaart hebben gekocht. Zij zijn niet verplicht om daadwerkelijk gebruik te maken van hun aankooprecht en kunnen door ‘niets te doen’ hun kaart doorgeven aan wachtenden op de wachtlijst.