Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Voorbereiding 2021/2022

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 ... 11 12 13 14 15

Eens niet onnodig druk opleggen 3e/4e en goed doen in Europa en Beker dat zou al super zijn.

 

+1/-0

Derde plaats moet echt wel de doelstelling zijn.

Ik hoop dat we AZ en Vitesse voorblijven, toch lang kunnen meedoen om de tweede plek en in de tussentijd met positief voetbal meer waarde het veld krijgen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 09 augustus 2021 om 13:19:

Derde plaats moet echt wel de doelstelling zijn.

Ik hoop dat we AZ en Vitesse voorblijven, toch lang kunnen meedoen om de tweede plek en in de tussentijd met positief voetbal meer waarde het veld krijgen.


Het is afwachten met welke versterkingen az op de proppen komt. Vitesse vind ik sowieso geen concurrent, die hadden vorig jaar echt hun topjaar. Tweede plek gaat moeilijk worden de top 2 is daar gewoon te sterk voor.

 

+1/-0

Mee eens hoor, maar als we veel wedstrijden tegen de anderen winnen zou je lang mee kunnen blijven doen. Dat zou een prima resultaat zijn.

 

+1/-0

Moest toch wel lachen om Simeone eerst met die belg dan de scheidsrechters natuurlijk moet hij van Slot afblijven, maar met zijn temperament is dat lastig haha Goede reactie van Slot hopelijk spelen we snel nog een keer tegen Atletico.

 

+1/-0

Wat een schizofreen volk zit er toch op dit forum, nog geen twee weken geleden waren er hier figuren die het behalen van het linkerrijtje al heel wat vonden. Een vierde plek lijkt me reëel voor komend seizoen, heel misschien dat je het AZ lastig kan maken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 09 augustus 2021 om 16:39:

Wat een schizofreen volk zit er toch op dit forum, nog geen twee weken geleden waren er hier figuren die het behalen van het linkerrijtje al heel wat vonden. Een vierde plek lijkt me reëel voor komend seizoen, heel misschien dat je het AZ lastig kan maken.


Ik vind het anders nog steeds niet overlopen van kwaliteit en we komen nog steeds creativiteit tekort.
Bij blessures hebben we geen gelijkwaardige spelers achter de hand.

Ik vind de verdediging nog steeds het zorgenkindje. Gelukkig staat het met Trauner al veel beter. We hebben nu nog steeds maar 1 rechtsback, 1 rcv, 1 lcv en twee linksbacks. Geertruida is voorlopig nog uitgeschakeld. Dat is wel erg karig zo.

We zitten ook met een probleem als Sinistera en Jahanbaks afwezig zijn. De spits positie is natuurlijk een drama.

Het is voorlopig stukken leuker om naar te kijken en dat geeft gewoon vertrouwen.

 

+1/-0

Belangrijkste doelstelling blijft gewoon om door te bouwen aan de club. Zowel aan het financiële gedeelte, de organisatie, de jeugdopleiding alsmede de selectie.

Voor mij zijn de prestaties op het veld qua uitslagen dit jaar echt secundair. Wel is het belangrijk dat we een ploeg zien waar supporters zich qua spel mee kunnen identificeren. Als dat lukt dan zou het mooi zijn als we een 3e of 4e plaats mee nemen. Als het iets lager uit valt dan is dat ook helemaal prima.

 

+1/-0

Het kan snel gaan wie had verwacht dat ze de Spaanse kampioen zo onder druk konden zetten. Dat hoog druk zetten pakt gewoon erg goed uit tot nu.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 10 augustus 2021 om 00:17:

Het kan snel gaan wie had verwacht dat ze de Spaanse kampioen zo onder druk konden zetten. Dat hoog druk zetten pakt gewoon erg goed uit tot nu.Het mooie vind ik dat je progressie zie. De spelers moesten wennen aan wat de coach wilde met wat ze met hun taken moesten doen en nu zie je het verschil met de eerste oefenwedstrijd heel duidelijk.
Als de jongens dit volhouden, heb ik geen twijfel in het behalen van het afsnoepen van de top 2 aan punten. Wellicht ben ik een dromer, maar als je dit spel nu zo ziet en we in Til een afmaker hebben, dan zie ik het komende seizoen heel positief in. Ik ga voor de eerste plaats.

 

+1/-0

Vier talenten mee op trainingskamp Feyenoord

Feyenoord start de tweede seizoenshelft op in Zuid-Spanje. De selectie van hoofdcoach Arne Slot trekt aan het begin van het jaar 2022 naar Jerez, om daar achter gesloten deuren toe te werken naar de hervatting van de competitie.

Ömer Gündüz, Noah Naujoks, Mimeirhel Benita en Mike Kleijn sluiten volgens het Algemeen Dagblad aan bij het eerste van Feyenoord. De talenten krijgen in Spanje de kans om zich te bewijzen. Slot vliegt met zijn team op maandag 3 januari van Rotterdam naar Jerez.

Feyenoord sluit op zaterdag 8 januari het trainingskamp af met een oefenwedstrijd tegen Club Brugge op het Marbella Football Center. Het duel tegen de Belgen start om 12:30 uur. De eerste competitiewedstrijd staat op zaterdag 15 januari op het programma. Vitesse komt dan om 20:00 uur op bezoek in De Kuip.

 

+1/-0

Zó bereidt Feyenoord zich voor op een wedstrijd

De spelers van Feyenoord hebben de afgelopen paar weken vakantie gehad, maar speelden daarvoor vaak drie wedstrijden per week. Het spel dat trainer Arne Slot graag wil spelen kost veel kracht en energie, daarom is het belangrijk dat de spelers zich goed voorbereiden op een wedstrijd.

In een nieuwe special die Feyenoord heeft geüpload is te zien hoe de technische staf dat uitvoert. Zo begint de selectie met een 'activation session'. Leigh Egger, Head Performance bij Feyenoord, legt hier het principe van uit. ''Wanneer we langer dan een uur reizen en een houding aannemen waarin jij en ik nu zitten, dan zijn je heupen diep ingezakt en je rug een beetje gebogen. Het is goed dat er bij mensen in het algemeen, maar zeker ook bij onze spelers, een alarmpje afgaat dat een irritant gevoel geeft en ervoor zorgt dat ze niet te lang stil zitten.''

''Hierdoor wen je eraan om niet stijf te zijn en in beweging te blijven. We keren graag die periode waarin de spieren stijf worden om. Na de reis doen we mobiliteits- en stretchoefeningen om het bewustzijn over je lichaam te vergroten. Het geeft je een soepel en los gevoel zodat je in de middag weer kan trainen. In de avond ga je dan ook met een goed gevoel naar bed'', vervolgt Egger. Dat Feyenoord op een andere manier fysiek herstelt onder Slot werd al eerder duidelijk.

De medische staf probeert dat op verschillende manieren, zo ook met bijvoorbeeld een slaapbril. ''We zijn in december gestart met een kleine hersteluitdaging. We hadden bijvoorbeeld slaapbrillen om onze slaap te verbeteren. Spelers konden kiezen voor bijvoorbeeld het dragen van compressiekleding, koudwaterbaden en sauna’s. Het zijn opties om punten mee te scoren én te zorgen dat ze na de wedstrijd fit zijn. We dringen er ook op aan dat ze niet gewoon elke wedstrijd proberen te overleven. Ze moeten proberen om elke dag beter te worden, ook al is het maar iets kleins wat stimuleert'', sluit Egger af.

 

+2/-0

Jammer. Feyenoord cancelt het traininingskamp in zuid Spanje. Corona heeft toegeslagen bij spelers en staf. Dat moet een gezellige kerst zijn geweest. Was wel een beetje te verwachten als je de foto’s van spelers op Insta en Twitter voorbij zag komen.

 

+1/-0

ook Bayern, Juve en PSG zitten vol met corona

 

+1/-0

En Barcelona treedt morgen aan met 8 jeugdspelers in de wedstrijdselectie. Van de vaste selectie zijn maar 14 spelers beschikbaar waaronder twee keepers.

 

+1/-0

Zojuist Mikos Gouka op Twitter:

Feyenoord testte vanochtend de spelers en de technische staf op 1908, waar ook de boosters werden gezet. Er zijn helaas meer besmettingen bijgekomen. #Feyenoord

Slecht nieuws dit. Een totaal verstoorde voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Die feestdagen hebben erin gehakt…

 

+1/-0

Feyenoord zet in op doorgaan oefenduel met Club Brugge

Feyenoord gaat er vooralsnog vanuit dat de geplande oefenwedstrijd tegen Club Brugge van aankomende zaterdag 8 januari door kan gaan. De wedstrijd wordt dan gespeeld op het Marbella Football Center, waar om 12:30 uur wordt afgetrapt. Het is de bedoeling dat Feyenoord vrijdag al zal afreizen naar Marbella.

Feyenoord besloot afgelopen zaterdag noodgedwongen af te zien van het geplande trainingskamp in Zuid-Spanje. Dit aangezien in aanloop naar het trainingskamp meerdere coronagevallen waren geconstateerd binnen de staf en selectie. Maandagochtend kwam hier na een nieuwe testronde nog een aantal positieve gevallen bij, die in lijn met de coronamaatregelen in isolatie zijn gegaan.

Het overgrote deel van de selectie testte gelukkig negatief en kon de eerste training van 2022 op trainingscomplex 1908 afwerken. Spelers en staf worden ook de aankomende dagen nog getest, waarna vrijdagochtend de wedstrijdselectie definitief zal worden gemaakt.

 

+1/-0

'Feyenoord oefent tegen PEC Zwolle'

Feyenoord speelt morgen een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, zo meldt 1908. De Rotterdammers nemen het zaterdagochtend om 11:00 uur op in De Kuip tegen de Zwollenaren. De wedstrijd is besloten.

Feyenoord heeft gisteren bekend gemaakt zich verder in Nederland voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De oefenwedstrijd in Marbella tegen Club Brugge werd afgeblazen. Vanwege de ontwikkeling van de besmettingscijfers werd het niet verantwoord geacht om een trip naar het buitenland te maken.

De competitie wordt 15 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers komen op zaterdag om 20:00 uur op bezoek in De Kuip. Ook voor Vitesse loopt de voorbereiding op de eerste seizoenshelft anders dan gepland. Gisteren werd het trainingskamp in Marbella voortijdig afgebroken.

 

+1/-0

Kokcü scoort twee keer voor Feyenoord tegen PEC Zwolle

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd van PEC Zwolle met 3-1 gewonnen. Orkun Kokcü was twee keer trefzeker op Varkenoord. Ook Onder 21 spits Delano Ladan scoorde voor de Rotterdammers. Yuta Nakayama maakte in de eerste helft het enige doelpunt namens de Zwollenaren.

Trainer Arne Slot begon de wedstrijd met de bekende namen. Tyrell Malacia, Alireza Jahanbakhsh, Marcus Holmgren Pedersen, Bryan Linssen, Lutsharel Geertruida en Orkun Kokcü kregen onder meer speelminuten.

Scoreverloop
24' | 1-0 | Kokcu
39' | 1-1 | Nakayama
42' | 2-1 | Kokcu
76' | 3-1 | Ladan

Feyenoord wint oefenduel van PEC Zwolle

Feyenoord heeft zaterdag de oefenwedstrijd van PEC Zwolle gewonnen, zo meldt PEC Zwolle op Twitter. De wedstrijd eindigde in 3-1. De Rotterdammers zouden eigenlijk vandaag oefenen tegen Club Brugge in Spanje, maar uiteindelijk besloot Feyenoord om niet af te reizen naar Spanje vanwege de daar oplopende coronabesmettingen.

Bij Feyenoord scoorde vandaag Orkun Kökçü twee keer, en Delano Ladan één keer. Yuta Nakayama scoorde het enige doelpunt voor PEC Zwolle. De Rotterdammers kwamen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Kökçü. In de 39e minuut scoorde PEC Zwolle de gelijkmaker, maar een paar minuten later wist Orkun Kökçü de 2-1 te maken. In de tweede helft scoorde Ladan, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Feyenoord.

Start tweede seizoenshelft
Volgende week zaterdag start de tweede seizoenshelft voor de Rotterdammers. Dan is in De Kuip Vitesse de tegenstander in de Eredivisie. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt.

Kokcü scoort twee keer voor Feyenoord tegen PEC Zwolle

Feyenoord is het jaar 2022 zaterdag begonnen met een oefenzege op PEC Zwolle. Op Varkenoord eindigde het vriendschappelijke duel in 3-1.

Met de huidige hekkensluiter van de Eredivisie vond Feyenoord op de valreep toch nog een tegenstander om tegen te oefenen, een week voor de hervatting van de competitie. Vorig weekend zag de club af van het trainingskamp in Jerez, terwijl er donderdag ook een streep ging door het vriendschappelijke duel met Club Brugge dat in Marbella op het programma stond.

Zo was niet een zonnig Marbella Football Center, maar een waterkoud Varkenoord het decor van de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Feyenoord begon in vrijwel dezelfde opstelling als waarin het 2021 afsloot in Heerenveen, al was wel de terugkeer van Gernot Trauner het vermelden waard. De Oostenrijker miste de laatste duels voor de winterstop vanwege een blessure.

Met name Orkun Kökcü liet zien dat hij klaar is voor de herstart van de competitie. De Turkse international scoorde voor rust tweemaal, waardoor Feyenoord met een 2-1 voorsprong aan de thee ging. Tussen die goals deed PEC wat terug via Yuta Nakayama, die een vrije trap via de rug van Kökcü achter doelman Justin Bijlow in het doel zag belanden.

Voor Trauner en Guus Til zat het oefenduel er na 45 minuten op, terwijl de overige basisspelers met uitzondering van Fredrik Aursnes na een uur naar de kant gingen. Hun plaats werd ingenomen door voornamelijk jeugdspelers, waaronder Milan Hokke, Mike Kleijn en Delano Ladan. Voor hen betekende dat hun officieuze debuut in het eerste elftal van Feyenoord. Ladan was ook meteen trefzeker. Hij bepaalde de eindstand op 3-1 na een goede voorzet vanaf links van Jens Toornstra.

Met de eerste wedstrijdminuten in de benen werkt Feyenoord vanaf maandag verder toe naar de hervatting van de Eredivisie. Het eerste competitieduel staat op zaterdag 15 januari op het programma, als Vitesse de tegenstander is in De Kuip. De aftrap is om 20:00 uur.

Feyenoord – PEC Zwolle 3-1 (2-1)
Scoreverloop:
24’ 1-0 Kökcü
39’ 1-1 Nakayama
42’ 2-1 Kökcü
76’ 3-1 Ladan

Opstelling Feyenoord:
Bijlow (60’ Marciano); Pedersen (60’ Gündüz), Trauner (46’ Milambo), Geertruida (60’ Hokke), Malacia (60’ Kleijn); Aursnes, Kökcü (60’ Hartjes), Til (46’ Toornstra); Jahanbakhsh (60’ Ladan), Linssen (60’ Bannis) en Nelson (60’ Naujoks).

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 8 januari 2022, 17:48:27.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 15 pagina's: 1 2 3 4 ... 11 12 13 14 15

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Voorbereiding 2021/2022