Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » [Ere] FC Utrecht - Feyenoord

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

In de strijd om een Europees ticket wacht voor Feyenoord zondag een zware wedstrijd, want het uitduel tegen FC Utrecht staat dan op het programma. FC Utrecht staat op een zevende plaats in de Eredivisie op acht punten van Feyenoord. Wel heeft FC Utrecht een wedstrijd minder gespeeld.

De wedstrijd van zondag zal de 51ste keer worden dat Feyenoord een uitwedstrijd speelt tegen FC Utrecht in de Eredivisie. Tot nu toe werd er 22 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 12 keer verloren. De grootste overwinning voor Feyenoord is 0-4 en dat lukte drie keer. Vorig seizoen werd nog met 1-2 gewonnen.

Simon Gustafson en Eljero Elia spelen zondag tegen hun oude club. Beide spelers van FC Utrecht speelden eerder voor Feyenoord, waarbij Elia nog een belangrijke rol had in het seizoen 2016/2017 toen de titel werd behaald. Jens Toornstra speelde juist eerder voor FC Utrecht, terwijl Dick Advocaat trainer in de Domstad was. Bovendien maakte Nick Marsman vorig seizoen transfervrij de overstap van Utrecht naar Rotterdam.

 

+1/-0

Elia speelt al weken niet

 

+1/-0

Ik denk dat het 4-3 word.

 

+1/-0

Vitesse laat 2 punten liggen kunnen/moeten op twee punten komen dan is 4e plek binnen bereik.

 

+1/-0

Kökcü en Jørgensen afwezig; Sinisterra traint weer mee vrijdag.

Feyenoord kan zondag niet beschikken over Orkun Kökcü. De middenvelder is positief getest op het coronavirus en heeft nog altijd niet meegetraind. Luis Sinisterra is tegen FC Utrecht een twijfelgeval. De Colombiaan keerde vandaag na negen dagen afwezigheid weer terug bij Feyenoord.

''We zijn vanmorgen allemaal getest en vanavond horen we hoe dat eruit komt'', begint Advocaat. ''Kökcü is er nog steeds niet bij en Sinisterra heeft vandaag voor het eerst meegetraind. Ik weet niet of je daar iets aan heb.'' Marcos Senesi en Lucas Pratto trainen al een paar dagen mee met Feyenoord en zijn zondag inzetbaar.

Nicolai Jørgensen en Bart Nieuwkoop zijn er zondag niet bij. Christian Conteh is ook niet beschikbaar. Advocaat rekent ook niet meer op de aanvaller. ''Ik kan het niet mooier maken dan het is. Ik zie hem niet als een selectiespeler. Hij heeft het hele seizoen niks gedaan en traint nog steeds apart.''

Sinisterra is dus een twijfelgeval. ''Gisteren heeft hij apart getraind met de coach en dat ging al moeizaam. Vandaag deden we wat korte partij vormen en dan zag ik niet de Sinisterra die ik ken. Hij heeft er toch wat problemen mee gehad. Per dag moet je bekijken hoe het zich ontwikkelt.''

Advocaat maakt zich geen zorgen om zijn eigen gezondheid. De trainer gaat zich niet anders gedragen nu een aantal spelers positief getest zijn. ''Ik maak me geen zorgen om mezelf. Ik ben nu geprikt en ze zeggen dat dat voldoende is. Ik voel me heel goed.''

Vermoedelijke opstelling: Boženík, Senesi, Linssen.

Róbert Boženík krijgt tegen FC Utrecht wederom de kans in de punt van de aanval. Dick Advocaat kiest voor de talentvolle spits tijdens de lastige uitwedstrijd in de Galgenwaard. Luis Sinisterra begint op de bank. De Colombiaan trainde vrijdag voor het eerst mee en heeft nog tijd nodig om te herstellen van het coronavirus.

Linssen start daarom wederom als linksbuiten. De aanvaller presteert de laatste weken goed en is belangrijk voor zijn team met doelpunten. Vanwege de afwezigheid van Orkun Kökcü krijgt middenvelder Mark Diemers vermoedelijk de voorkeur op het middenveld. Marcos Senesi zit ook weer bij de selectie en start direct in de basis, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Diemers; Berghuis, Boženík, Linssen.

 

+1/-0

Het is moeilijk om iets te schrijven hoe het zondag gaat verlopen tegen Utrecht uit.

De reden is dat Feyenoord zo wisselvallig speelt en vaak ook zeer matig tot slecht, en dan ineens weer een wedstrijd er tussen dat het weer goed speelt.

Als Feyenoord de mouwen opstroopt en durft van achteren vandaan een pass naar voren te geven (die ook aankomt) en niet achterin naar elkaar spelen, dan vertraag je het spel wordt het voorspelbaar en de tegenstander heeft alle tijd, dan kan je het vergeten.

Utrecht is in vorm, Feyenoord zal moeten durven te spelen, tempo omhoog en de bal snel naar voren zien te spelen.

Ik hoop natuurlijk op winst dan hebben wij wat ingelopen op Vitesse.

 

+1/-0

Kom op jongens het is niet PSG waartegen we spelen zondag hoor. Wij zijn Feyenoord en we staan 8 punten boven hun dus er is maar een optie en dat is die wedstrijd winnen tegen Utrecht en serieus inlopen op Arnhem.

 

+2/-0

De levende muur en dan counteren, dat ligt ons het best tegen dit soort ploegen.

 

+1/-0

inderdaad zoals de vorige uitwedstrijd

 

+1/-0

Als ze niet het spel hoeven temaken is het wel makkelijker en Bijlow is erbij scheelt ook.

 

+1/-0

Vorige keer speelden we zwaar defensief en hadden we geluk met het resultaat, dit soort ploegen moet je bij de strot grijpen en ze dwingen fouten te maken. Dan win je met gemak.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 10 april 2021 om 16:02:

Vorige keer speelden we zwaar defensief en hadden we geluk met het resultaat, dit soort ploegen moet je bij de strot grijpen en ze dwingen fouten te maken. Dan win je met gemak.Utrecht en Groningen uit zijn altijd lastig voor Feyenoord maar een goed resultaat kan net zo goed.

 

+1/-0

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Spajic, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Diemers; Berghuis, Linssen.

Reserves
Feyenoord: Marsman, Ten Hove; Haps, Teixeira, El Bouchataoui, Sinisterra, Baldé, Bozeník, Pratto.

 

+1/-0

Vijf verdedigers dus. Ben benieuwd of het werkt.

 

+1/-0

onbegrijpelijke opstelling, dat gaat hem nooit worden. Dan nog Diemers voor Texeira.....pfft...

 

+1/-0

Wat een angsthaas is onze Dickie toch! :D

 

+1/-0

Angsthaas? Thuis werden we aardig weggespeeld door Utreg, het is dat ze zo moeilijk scoren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 10 april 2021 om 16:02:

Vorige keer speelden we zwaar defensief en hadden we geluk met het resultaat, dit soort ploegen moet je bij de strot grijpen en ze dwingen fouten te maken. Dan win je met gemak.Daar hebben we de kwaliteiten helemaal niet voor.

 

+1/-0

Tja...

 

+1/-0

Gaan we weer hoor.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » [Ere] FC Utrecht - Feyenoord