Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » [Ere] Feyenoord - CSKA Moskou

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Donderdag wacht voor Feyenoord een belangrijke wedstrijd als CSKA Moskou naar De Kuip komt voor de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Het lijkt voor de ploeg van Dick Advocaat al een vrij cruciale wedstrijd te worden, want als er ook van de Russische topclub wordt verloren is de kans op Europese overwintering opeens heel klein geworden. CSKA Moskou speelde de eerste twee wedstrijden in de groepsfase gelijk en staat in de eigen competitie bovenaan.

Twee keer eerder speelde Feyenoord in De Kuip tegen CSKA Moskou. De Russen waren in het seizoen 1996/1997 de tegenstander van Feyenoord in de eerste ronde van de UEFA Cup. In Rotterdam eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Omdat Feyenoord twee weken eerder had gewonnen in Moskou ging de ploeg naar de volgende ronde. In het seizoen 2008/2009 kwamen beide teams elkaar tegen in de groepsfase van de UEFA Cup. CSKA Moskou was toen met 1-3 te sterk.

Een goede balans kent Feyenoord niet tegen Russische ploegen in Rotterdam. Naast de nederlaag tegen CSKA Moskou verloor het ook al eens van Spartak Moskou (1992/1993) en Kuban Krasnodar (2013/2014). Eenmaal werd in De Kuip gewonnen van een Russische club. In het seizoen 2001/2002 werd de groepsfase van de Champions League afgesloten met een 2-1 overwinning tegen Spartak Moskou. Door die zege eindigde Feyenoord als derde in de groep en ging daardoor verder in de UEFA Cup. Ruim een half jaar later werd in De Kuip Borussia Dortmund verslagen en mocht Feyenoord de UEFA Cup toevoegen aan de prijzenkast.

Naast het feit dat de selectie van CSKA Moskou veel Russische internationals heeft, heeft het sinds dit seizoen ook weer een speler met een verleden in de Eredivisie. Chidera Ejuke, die ook in beeld was bij Feyenoord, werd overgenomen van sc Heerenveen.

 

+1/-0

4-1 verlies

 

+1/-0

Koploper in de sterke Premjer-Liga halverwege het seizoen daar al zijn dus stabieler/verder als Feyenoord. Maar de bal is rond haha..

 

+1/-0

Ondanks het gebeurde geef ik Feyenoord een kans. Weliswaar een jonge ploeg maar hebben het ook lastig gehad tegen Dinamo.

 

+1/-0

Als Feyenoordsupporter moet je positief blijven ook al is dat niet realistisch.

 

+1/-0

Vente is er ook bijgehaald, dus met Wehrmann toch 3 uit O21 goed bezig Dick.

 

+1/-0

Als Malacia weer in de basis mag beginnen, en Haps als linkerspits, dan lopen we er over heen

 

+2/-0

moeten we wel meer scoren, dan CSKA, anders wordt het zinloos overlopen.

 

+1/-0

Ik zou met Bannis beginnen en dan als het beste er van af is wisselen voor Vente.

 

+1/-0

Dat wordt weer een vechtwedstrijd, ik ben niet echt onder de indruk van CSKA maar evenmin van ons ploegie op het moment. Ik zeg krappe overwinning voor Feyenoord of een gelijkspelletje.

 

+1/-0

De schamele overwinning op Emmen zal dit Feyenoord ongetwijfeld een boost hebben gegeven. Daarom voorzie ik een kleine onverdiende 2 - 1 overwinning. Of iets in die marge. ... .

 

+1/-0

Toch opmerkelijk dat Dylan Vente erbij is gekomen. Wellicht laat hij Dylan de eerste helft en Nouafall de 2e helft. Dick?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Kökcü, Toornstra, Diemers; Berghuis, Narsingh, HapsHopelijk klopt het eindelijk eens een keertje geen Linssen.

 

+1/-0

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Diemers; Berghuis, Linssen, Haps

Reserves
Feyenoord: Marsman, Ten Hove; Narsingh, Johnston, Teixeira, Botteghin, Bannis, Vente, Wehrmann

Justin Bijlow, Steven Berghuis en João Teixeira deden de laatste training met de groep mee en lijken volgens RTV Rijnmond inzetbaar vandaag. Dat geldt nog niet voor Nicolai Jørgensen, Robert Bozeník, Leroy Fer, Luis Sinisterra en Sven van Beek. Ook Bart Nieuwkoop en Christian Conteh zijn er vandaag niet bij, zo liet Dick Advocaat op de persconferentie weten.

 

+1/-0

Toch wel een verrassing 2e helft zag er bij vlagen goed uit met een goede spits is er nog veel mogelijk dit seizoen.

 

+1/-0

Gelukkig is de wedstrijd gegaan zoals ik me had voorgesteld. CSKA een sterke ploeg en een aantal spelers zou ik graag bij ons zien spelen. Helaas is het tegendoelpunt nog een -1 saldo voor ons in het nadeel. We moeten de 3 wedstrijden winnend afsluiten om ons blazoen in ere hersteld te zien. Ik heb heerlijk genoten en ik hoop dat willem dit ook heeft gedaan.

 

+1/-0

Lekker toch, ik vond het z'n wedstrijd waarin het eerste team dat de goal maakt wint. Gelukkig waren wij dat, scheelt als je een normale scheidsrechter hebt lol. Maarja die Linssen, ik weet niet waar die last van heeft maar dat gaat niet goed. Tijd voor Bannis.

 

+1/-0

Diemers en Haps waren T O P. Geertruida scoorde el maar was echt de weg kwijt. Ik vind hem GEEN rechtsback!

 

+1/-0

Je zag ook weer dat tegen betere tegenstanders Feyenoord ook in een hoog tempo kan spelen, het wordt pas een probleem als Feyenoord tegen verdedigende teams speelt en het spel moet maken, daarom is dit mooi maar erg benieuwd hoe het over twee dagen tegen FCG gaat met deze wedstrijd in de benen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » [Ere] Feyenoord - CSKA Moskou