Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-AZ (12/11/2023-16:45)

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Gisteren was exemplarisch voor het gebrek aan kwaliteit op de vleugels bij ons, het is dat Timber zo weergaloos speelde want anders was dit een bloedeloze brilstand geworden. Hét verschil met PSV. Als Feyenoord een stap wil maken naar het aanvallende niveau van PSV zal er geïnvesteerd moeten worden in kwaliteit voorin. Verdedigend zit het wel goed en met Timber hebben wij de beste middenvelder op de Nederlandse velden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 13 november 2023 om 13:00:

Gisteren was exemplarisch voor het gebrek aan kwaliteit op de vleugels bij ons, het is dat Timber zo weergaloos speelde want anders was dit een bloedeloze brilstand geworden. Hét verschil met PSV. Als Feyenoord een stap wil maken naar het aanvallende niveau van PSV zal er geïnvesteerd moeten worden in kwaliteit voorin. Verdedigend zit het wel goed en met Timber hebben wij de beste middenvelder op de Nederlandse velden.Eens, PSV heeft daar meer kwaliteit. Maar die spelers daar komen ook veel meer in 1-1 situaties terecht. Het lijkt toch inherent aan het spel van Slot dat zoiets bij ons veel minder gebeurt.

 

+1/-0

De opbouw waarvoor Feyenoord zoveel lof krijgt, zorgt voor een overtal op het middenveld. Wat de ploeg nu moet doen, is dat overtal ook creeren in de voorhoede; in de aanval. Heel moeilijk, want daar heb je eigenlijk altijd een ondertal. Tegenstander houden 'een mannetje extra' achterin.

Waar het overtal en de overlap wel tot stand kan komen voorin, is op de flanken. Zeker als de backs 'bijschakelen' in de aanval.

Feyenoord heeft die dáár kwaliteit ook, met Minteh, Paixão en Ivanušec. De één is geblesseerd, de ander is momenteel niet gelukkig in zijn spel/rendement, en de laatste is op de weg terug van een blessure. Dan stokt het, en moet Feyenoord het op een andere manier doen.

Daarnaast zoekt PSV die flanken sneller, en die snelheid maakt het lastiger verdedigen. En veel tegenstanders zijn in de omschakeling vaak nog op de weg terug, waardoor er vaak al van een overtal sprake is.

Om zo te spelen, moet Feyenoord sneller opbouwen/omschakelen. En de backs moeten 'hoger' in balbezit komen, waar ze nu onderdeel zijn van de opbouw achterin. En bij PSV vooral overlap creeren voorin.

Het zijn de volgende stappen die Feyenoord moet zetten. Maar zoveel ontloopt het elkaar niet, in mijn ogen. En tot vorige maand, lukte het best aardig om zo te spelen. Er zit nu een beetje zand in de motor. Het is zaak om dat er weer snel uit te krijgen.

 

+1/-0

De sleutel ligt inderdaad op de flanken, dat draait nu even - door omstandigheden - niet optimaal. Maar het helpt natuurlijk ook niet als zowel Gimenez als Stengs een mindere dag hebben.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-AZ (12/11/2023-16:45)