Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-Almere City FC (27/08/2023-14:30)

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Feyenoord - Almere City in teken van Sophia Kinderziekenhuis

Honderden patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis komen aanstaande zondag naar De Kuip, waar ze te gast zijn bij Feyenoord – Almere City FC. Daarmee wacht een nieuwe editie van de jaarlijkse Sophiawedstrijd.

Sophiawedstrijd
Ieder seizoen staat een thuiswedstrijd van Feyenoord in teken van de band met het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, de traditionele Sophiawedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt er geld opgehaald voor een goed doel. De totaalopbrengst van de gulle giften die Feyenoord-supporters doen, draagt de club over aan het Sophia Kinderziekenhuis. Op de cheque staat standaard een bedrag van meerdere tienduizenden euro’s. Honderden kinderen uit het Sophia beleven jaarlijks een onbezorgde dag op de tribune van De Kuip óf in een van de vele Business Units, waar bedrijven geheel vrijwillig plaatsen beschikbaar stellen.

Het goede doel
Dit jaar gaat de opbrengst naar de projecten van Sophia Media (TV en speciale evenementen). De donaties zorgen ervoor dat het team van Sophia Media leuke activiteiten en evenementen kan blijven organiseren voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Hierdoor kunnen zij de kinderen, ondanks hun vaak langdurige ziekenhuisopname, een ontwikkeling bieden die zo veel mogelijk lijkt op het leven buiten de muren van het ziekenhuis.

In het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis doen ze er dus alles aan om een opname zo prettig mogelijk te maken voor de kinderen. Met Sophia Media laten ze de kinderen voor even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. Ook de Feyenoord-hoek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis draagt hieraan bij. Deze plek is bedoeld om alle kinderen in het ziekenhuis het echte Feyenoord-gevoel te geven tijdens hun verblijf. Van het geld dat wordt opgehaald zondag, zal ook een deel geïnvesteerd worden in het upgraden van de Feyenoord-hoek.

Doneren
Wie het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis graag wil steunen, kan dat voor én tijdens de wedstrijd doen via deze link. Tijdens de wedstrijd zal er ook een collectebus rondgaan en zullen er QR-codes door het stadion verspreid worden om via Tikkie geld te doneren. Dankzij jouw donatie wordt het mogelijk voor kinderen en hun ouders om tijdelijk aan de dagelijkse routine in het ziekenhuis te ontsnappen, waardoor ze hun angst of pijn kunnen vergeten. Hartelijk dank voor jouw support!

'Wedstrijd tegen Almere City komt te vroeg voor Ivanušec'

Luka Ivanušec zal vrijdagmiddag zijn medische keuring ondergaan bij Feyenoord. De supporters van de Rotterdamse club zullen echter nog even geduld moeten hebben voordat ze hem officieel in actie kunnen zien. De 24-jarige aanwinst zal zijn debuut nog niet kunnen maken tegen Almere City, zo wordt gemeld door het Algemeen Dagblad.

Feyenoord zal Ivanušec aanstaande vrijdagmiddag presenteren in De Kuip. Ook staat er voor Arne Slot vandaag weer een gebruikelijk persmoment op de agenda. Daarin zal de trainer ongetwijfeld uitgebreid ingaan op de aanwinsten Ondřej Lingr en Ivanušec. Voordat de Kroaat zich officieel een Feyenoorder mag noemen, moet hij echter nog wel zijn medische keuring doorstaan.

Ivanušec maakt voor een bedrag van maximaal tien miljoen euro de overstap naar Feyenoord. Wanneer de bonussen daadwerkelijk worden behaald, is de 24-jarige Kroaat de duurste aankoop in de clubhistorie van de Rotterdammers.

Ook Lingr nog niet inzetbaar tegen Almere City

Met een lichte opwinding in zijn stem vertelt hoofdtrainer Arne Slot tijdens de persconferentie van vandaag over zijn twee nieuwe aanwinsten. Deze opwinding verdwijnt echter enigszins als Slot moet vertellen dat beide nieuwelingen nog niet klaar zijn om mee te doen in de wedstrijd tegen Almere City FC aankomende zondag.

Ondřej Lingr, overgekomen van het Tsjechische Slavia Praag, heeft zijn geboorteland namelijk achter zich gelaten met een lichte blessure. ''Het is helaas niet zo dat ze zondag inzetbaar zijn. De één is nog niet speelgerechtigd Luka Ivanušec, de andere is met een lichte blessure bij ons gekomen. We gaan er van uit dat het een lichte blessure is. De verwachting is dat hij in de loop van volgende week met ons mee gaat trainen.''

De zwaarte van de blessure lijkt dus mee te vallen. Het is te verwachten dat Lingr snel zijn opwachting zal kunnen maken in de ploeg. De vraag is alleen of hij dan ook direct aan de aftrap zal verschijnen. Arne Slot is duidelijk: ''Als hij fit is, kan hij in de basis staan. Maar ik vind dat alle jongens in de selectie competitief genoeg zijn om in de basis te starten. Hij moet zijn eerste training bij Feyenoord nog meemaken, maar de verwachting is wel dat hij het niveau heeft om in de basis te staan.''

Feyenoord kan verder niet beschikken over Patrik Walemark en Antoni Milambo. De middenvelder en aanvaller zijn niet fit en behoren daardoor niet tot de wedstrijdselectie. Bart Nieuwkoop behoort ook niet tot de wedstrijdselectie, aangezien de verdediger nog een schorsing heeft openstaan voor een duel. Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht krijgt Nieuwkoop de kans om weer speelminuten te maken.

Beelen en Nieuwkoop ontvangen nieuw rugnummer

Thomas Beelen en Bart Nieuwkoop hebben een nieuw rugnummer gekregen van Feyenoord. De 27-jarige Nieuwkoop gaat spelen met rugnummer 2 en de 22-jarige Beelen speelt aankomend seizoen met rugnummer 3.

Feyenoord maakt na de transferperiode de definitieve lijst met rugnummers bekend. Tot die tijd kunnen de huidige nummers nog wijzigen, en er wordt geadviseerd om nog even te wachten met het bestellen van een shirt met bedrukking.

Vermoedelijke opstelling: Feyenoord tegen Almere City

Na twee Eredivisiespeelronden staat Feyenoord in de middenmoot van de ranglijst. De eerste twee wedstrijden eindigden onbeslist, maar aankomende zondag komt promovendus Almere City FC op bezoek in De Kuip. Dat is normaal gesproken de ultieme kans op de eerste overwinning van het seizoen. Het feit dat Almere City de eerste twee wedstrijden heeft verloren, zal dit gevoel versterken.

Toch ziet hoofdtrainer Arne Slot in dat het geen uitgemaakte zaak zal zijn. ''Ik vind het ontzettend knap van Almere dat ze na zoveel jaren gepromoveerd zijn. Vorig seizoen zaten ze niet bij de top-3 volgens mij. In de eerste wedstrijd, tegen Twente, werden ze wel even geconfronteerd met de wetten van de Eredivisie. Maar in de tweede wedstrijd presenteerden ze zich al op een veel betere manier.''

De havenstedelingen zijn gewaarschuwd voor de stijgende lijn van de bezoekers uit Flevoland. ''Je ziet vaak bij promovendi dat ze zich naarmate de wedstrijden vorderen zich steeds beter gaan wapenen tegen het niveau waarop ze moeten acteren. Ik denk dat ze vorige week, aan het eind, recht hadden op meer dan een 2-1 nederlaag. Een talentvolle groep met veel goede spelers. Maar ook een tegenstander die wij in onze eigen Kuip heel weinig tijd moeten geven om iets te laten zien.''

Om de eerste driepunter van het seizoen te kunnen bijschrijven, zullen veel ogen gericht zijn op de aanval. In grote delen van de wedstrijden tegen Fortuna en Sparta creëerden de Rotterdammers namelijk niet veel kansen. De zo succesvolle voorhoede van vorig seizoen lijkt op het oog niet veel veranderd, toch staan de aanvallers nog niet op scherp.

Verder zijn er nog een aantal spelers waar Arne Slot niet over kan beschikken: Patrik Walemark, Antoni Milambo en uiteraard Justin Bijlow zijn niet fit, Nieuwkoop is nog geschorst. Dat betekent dat Timon Wellenreuther zijn opwachting mag maken in het doel van de thuisploeg. Rechts voor hem zal aanvoerder Gernot Trauner zijn eerste basisplaats van het seizoen opeisen, waardoor reserve-aanvoerder Lutsharel Geertruida verhuisd naar de rechtsbackpositie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs, Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Buiten Wedstrijdselectie± -#32/Ondrej Lingr(Blessure), -#17/Luka Ivanusec(Niet Speelgerechtigd), -#23/Patrick Walemark(Blessure),-#27/Antoni Milambo(Blessure), -#02/Bart Nieuwkoop(Schorsing).


Feyenoord-Almere City FC 6-1 (3-0)
Scoreverloop: 04. Gimenez 1-0, 10. Paixão 2-0, 19. Geertruida 3-0, 50. Wieffer 4-0, 65. Gimenez 5-0(strafschop), 89. 5-1, 90+4. Timber 6-1.
Competitiewedstrijd: 3
Datum: 20/08/2023-
Tijd: 14:30-
Plaats: Rotterdam, De Kuip-

Competitie: 03-01-02-00 05 08-03
Thuis: 02-01-01-00 04 06-01
Uit: 01-00-01-00 01 02-02

Topscoorders: Gimenez/3, Sauer, Paixão, Geertruida, Wieffer, Timber/1

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther/#22; Geertruida/#04(C), Trauner/#18(C)(61. Beelen/#03), Hancko/#33, Hartman/#05(77. Zechiel/#64); Wieffer/#20(71. Zerrouki/#06), Stengs/#10, Timber/#08; Minteh/#19(61, Sauer/#62), Gimenez/#29, Paixão/#14(71. Ueda/#09).

Wissels Feyenoord: Lamprou/#31, Kasanwirjo/#28, Lopez/#15, Van den Belt/#16, Hendriks/#26, Jahanbakhsh/#07, Dilrosun/#11.

Ontbreken Feyenoord: -Bijlow/#01(Polsbreuk), -Nieuwkoop/#02(Schorsing),
-Ivanušec(Niet Speelberechtigd), -Wålemark/#23(Niet Wedstrijdfit), -Milambo/#27(Blessure),
-Linger/#32(Blessure), -Arnaud/#40(Buiten Wedstrijdselectie), -Berger/#41(4e Keeper),
-Candelaria/#42(Buiten Wedstrijdselectie), -Sanyang/#43(Buiten Wedstrijdselectie),
-Groen/#44(Buiten Wedstrijdselectie), -De Blok/#45(Buiten Wedstrijdselectie),
-Elmensdorp/#47(Buiten Wedstrijdselectie), -Van der Sluijs/#48(Buiten Wedstrijdselectie),
-Husselin/#49(Buiten Wedstrijdselectie), -Van der Heyden/#50(Buiten Wedstrijdselectie),
-Pušić/#51(Buiten Wedstrijdselectie). -Hokke/#52(Buiten Wedstrijdselectie),
-Rais/#53(Buiten Wedstrijdselectie), -Kleijn/#54(Buiten Wedstrijdselectie),
-Rust/#56(Buiten Wedstrijdselectie), -Valk/#57(Buiten Wedstrijdselectie),
-Zaal/#58(Buiten Wedstrijdselectie), -Kroesen/#59(Buiten Wedstrijdselectie),
-Slory/#63(Buiten Wedstrijdselectie),-Gündüz/#65(Buiten Wedstrijdselectie),
-Breinburg/#XX(Buiten Wedstrijdselectie).

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 27 augustus 2023, 18:17:29.

 

+1/-0

Geinig dat ze sinds ze betaald voetbal spelen (2005) nooit tegen elkaar hebben gespeeld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Opstelling Feyenoord: Minteh start in de basis
vandaag, 13:16 97 reacties

Trainer Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord tegen Almere City bekend gemaakt. De Rotterdammers trappen om 14:30 uur af in De Kuip. Het duel staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Slot houdt tegen Almere City vast aan het middenveld dat vorige week ook tegen Sparta Rotterdam aan de aftrap begon. Wel voert de trainer van Feyenoord een aanvallende wijziging door. Yankuba Minteh krijgt de kans zich te bewijzen als rechtsbuiten. Hierdoor moet Alireza Jahanbakhsh genoegen nemen met een plek op de bank.

Achterin keert Gernot Trauner weer terug in de basisopstelling. De Oostenrijker is aan het begin van het seizoen ook benoemd tot eerste aanvoerder en draagt zondagmiddag dan ook de aanvoerdersband. Verder staan de vertrouwde namen op het opstellingsformulier van Feyenoord.

Opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Wissels Feyenoord
Lamprou, Kasanwirjo, Lopez, Zerrouki, Van den Belt, Zechiël, Dilrosun, Sauer, Ueda, Beelen, Hendriks, Jahanbakhsh.Bijzonder dat Minteh ipv Sauer start...

Weer echt een Slot beweging waar ik de logica niet van snapt...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 27 augustus 2023 om 13:29:

open/sluit de onderstaande quote:

Opstelling Feyenoord: Minteh start in de basis
vandaag, 13:16 97 reacties

Trainer Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord tegen Almere City bekend gemaakt. De Rotterdammers trappen om 14:30 uur af in De Kuip. Het duel staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Slot houdt tegen Almere City vast aan het middenveld dat vorige week ook tegen Sparta Rotterdam aan de aftrap begon. Wel voert de trainer van Feyenoord een aanvallende wijziging door. Yankuba Minteh krijgt de kans zich te bewijzen als rechtsbuiten. Hierdoor moet Alireza Jahanbakhsh genoegen nemen met een plek op de bank.

Achterin keert Gernot Trauner weer terug in de basisopstelling. De Oostenrijker is aan het begin van het seizoen ook benoemd tot eerste aanvoerder en draagt zondagmiddag dan ook de aanvoerdersband. Verder staan de vertrouwde namen op het opstellingsformulier van Feyenoord.

Opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Wissels Feyenoord
Lamprou, Kasanwirjo, Lopez, Zerrouki, Van den Belt, Zechiël, Dilrosun, Sauer, Ueda, Beelen, Hendriks, Jahanbakhsh.Bijzonder dat Minteh ipv Sauer start...

Weer echt een Slot beweging waar ik de logica niet van snapt...Is 100% Slot actie idd, liever weer een huur speler dan eigen speler die het ook verdiend.
Niet omdat hij een jeugdspeler is alleen maar omdat hij het wel heeft laten zien al.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 27 augustus 2023 om 14:08:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 27 augustus 2023 om 13:29:

open/sluit de onderstaande quote:

Opstelling Feyenoord: Minteh start in de basis
vandaag, 13:16 97 reacties

Trainer Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord tegen Almere City bekend gemaakt. De Rotterdammers trappen om 14:30 uur af in De Kuip. Het duel staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Slot houdt tegen Almere City vast aan het middenveld dat vorige week ook tegen Sparta Rotterdam aan de aftrap begon. Wel voert de trainer van Feyenoord een aanvallende wijziging door. Yankuba Minteh krijgt de kans zich te bewijzen als rechtsbuiten. Hierdoor moet Alireza Jahanbakhsh genoegen nemen met een plek op de bank.

Achterin keert Gernot Trauner weer terug in de basisopstelling. De Oostenrijker is aan het begin van het seizoen ook benoemd tot eerste aanvoerder en draagt zondagmiddag dan ook de aanvoerdersband. Verder staan de vertrouwde namen op het opstellingsformulier van Feyenoord.

Opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Wissels Feyenoord
Lamprou, Kasanwirjo, Lopez, Zerrouki, Van den Belt, Zechiël, Dilrosun, Sauer, Ueda, Beelen, Hendriks, Jahanbakhsh.Bijzonder dat Minteh ipv Sauer start...

Weer echt een Slot beweging waar ik de logica niet van snapt...Is 100% Slot actie idd, liever weer een huur speler dan eigen speler die het ook verdiend.
Niet omdat hij een jeugdspeler is alleen maar omdat hij het wel heeft laten zien al.Ik vermoed dat hij hem liever later nog ff brengt ivm inhoud etc. Of dat terecht is vind ik lastig, maar Sauer verdient gewoon ECHT een kans en vandaag was wel DE kans voor mijn gevoel...

 

+1/-0

Feyenoord heeft een snelle goal nodig en dan kunnen ze los zijn.... Hopen op veel goals en 3 punten vanmiddag:pul

 

+1/-0

Slot verwacht goals van Minteh en hij is natuurlijk fysiek verder als Sauer heeft veel gespeeld en gescoord in Denemarken.

 

+1/-0

Hoppa nummer twee voor Santi !

 

+1/-0

3" 1-0: SANTIGOAL!


Het is even geleden, maar de muziek mag aan en we staan zowaar weer eens voor in de eigen :kuip:pul

Voor het eerst sinds 14-05-2023 ;)

 

+1/-0

!!!NA 10 MINUTEN IS DE WEDSTRIJD TIJDELIJK STIL GELEGD IVM ONWEER EN BLIKSEM!!!

 

+1/-0

Erg mooie steekbal van Timber.

 

+1/-0

!BINNEN 5 MINUTEN WORDT BEPAALT OF WE GAAN SPELEN OF DEFINITIEF STAKEN!

Doel is om te gaan spelen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 27 augustus 2023 om 15:18:

!BINNEN 5 MINUTEN WORDT BEPAALT OF WE GAAN SPELEN OF DEFINITIEF STAKEN!

Doel is om te gaan spelen.Hadden al half uur kunnen voetballen, lijkt niet zoveel aan de hand.
Zal je zien zodra ze beginnen het weer begint.

 

+1/-0

!WE GAAN MET 10 MINUTEN WEER BEGINNEN!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 27 augustus 2023 om 15:22:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 27 augustus 2023 om 15:18:

!BINNEN 5 MINUTEN WORDT BEPAALT OF WE GAAN SPELEN OF DEFINITIEF STAKEN!

Doel is om te gaan spelen.Hadden al half uur kunnen voetballen, lijkt niet zoveel aan de hand.
Zal je zien zodra ze beginnen het weer begint.Het ging om het onweer en de bliksem, dat kwam telkens terug.
Daarom was het te onveilig.

 

+1/-0

HERVATTING: GEEN WISSELS!

 

+1/-0

10" 2-0: Paixao

 

+1/-0

19" 3-0: Geertruida

 

+1/-0

Wieffer raakt geen weer bal goed. Tweede helft Zerrouki maar doen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Knakkie schreef op 27 augustus 2023 om 16:19:

Wieffer raakt geen weer bal goed. Tweede helft Zerrouki maar doen.
Leek wel ok te beginnen, zakt alleen opeens heel snel allemaal.
Daarvoor heb je idd Zerrouki gehaald in mijn ogen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-Almere City FC (27/08/2023-14:30)