Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Union Berlin-Feyenoord (04/11/2021-21:00)

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Vermoedelijke opstelling: Slot hint op wijzigingen

Feyenoord beschikt dit seizoen voor het eerst over een volledig fitte selectie. Dat betekent dat trainer Arne Slot aan keuze geen gebrek heeft. De Rotterdammers kunnen morgenavond bij een resultaat tegen Union Berlin Europese overwintering bijna niet meer ontgaan: als Feyenoord zelf wint en Maccabi Haifa bij Slavia Praag wint, is het zeker van deelname aan de knock-outfase van de Conference League.

Mark Diemers is meegereisd met de selectie richting Berlijn. De middenvelder is hersteld van een blessure, maar moet nog wedstrijdritme op gaan doen. Dat zal in de komende interlandperiode gebeuren, gaf Slot eerder al aan.

Hoewel de ploeg een drukke periode achter de rug heeft, ogen de spelers allemaal fit. ''Dat vind ik knap. Niet iedereen is dit ritme gewend en we begonnen aan het seizoen met een niet al te brede groep. Dat is nu al beter en hoe vaker je speelt hoe meer je lichaam eraan gaat wennen. Daarbij is dit ook een groot compliment aan de fysieke en medische staf. Ik vertrouw ze blindelings en dat is niet voor niets'', zei Slot op de persconferentie.

De oefenmeester hintte op de persconferentie wel naar wijzigingen in de basiself. Feyenoord speelde afgelopen zondag namelijk een slechte wedstrijd op Het Kasteel. Is er daarom reden om te wisselen in de basiself? ''Nou ja, die is er wel. Een aantal jongens hebben het zondag tijdens hun invalbeurt uitstekend ingevuld. De jongens die startten hebben het ook goed gedaan, maar het is niet zo dat het bij voorbaat zeker is dat we met dezelfde elf starten. Ik wil hier namelijk zeker niet de indruk wekken dat we zondag een goede wedstrijd gespeeld hebben'', lacht Slot.

De trainer lijkt dan ook wat veranderingen door te voeren. Het lijkt erop dat Feyenoord in dezelfde formatie gaat starten als in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Dat betekent dat Alireza Jahanbakhsh morgenavond genoegen moet nemen met een plek op de bank. Voor hem in de plaats komt dan Fredrik Aursnes, wat ervoor zorgt dat Feyenoord een 4-4-2 formatie gaat hanteren in Berlijn. In tegenstelling tot Union Berlin, hoeft Feyenoord morgenavond niet koste wat het kost te winnen. De Rotterdammers zouden bij een gelijkspel Europese overwintering namelijk nog steeds in eigen hand hebben.

Vermoedelijke opstelling:
Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Toornstra, Til, Kökcü; Linssen, Sinisterra.

Feyenoord met 22 spelers naar Berlijn

Feyenoord vertrekt woensdag naar Duitsland voor de uitwedstrijd tegen FC Union Berlin in de Europa Conference League. Arne Slot neemt 22 spelers mee naar Berlijn, waaronder Mark Diemers.

Diemers keert daarmee na lange afwezigheid terug in de wedstrijdselectie. Voor de middenvelder, die de afgelopen weken weer volledig meetrainde, is dat een nieuwe stap richting zijn rentree, nadat hij de eerste maanden van het seizoen miste vanwege een blessure.

Feyenoord kan verder beschikken over een fitte selectie. De Rotterdammers beschikken ook weer over Ofir Marciano. De ervaren doelman was de afgelopen twee wedstrijd niet inzetbaar vanwege nog onduidelijke redenen. Marciano is nu wel aanwezig bij de uitwedstrijd tegen de Duitse club.

De volledige selectie van Feyenoord
1. Justin Bijlow
21. Ofir Marciano
30. Thijs Jansen
49. Tein Troost
2. Marcus Pedersen
3. Lutsharel Geertruida
4. Marcos Senesi
5. Tyrell Malacia
6. Mark Diemers
7. Luis Sinisterra
9. Alireza Jahanbakhsh
10. Orkun Kökcü
11. Bryan Linssen
14. Reiss Nelson
17. Fredrik Aursnes
18. Gernot Trauner
20. João Teixeira
24. Naoufal Bannis
25. Ramon Hendriks
26. Guus Til
28. Jens Toornstra
33. Cyriel Dessers

Slot: ''Ik vertrouw ze blindelings en dat is niet voor niets''

Feyenoord neemt het morgenavond in het Olympiastadion in Berlijn op tegen Union Berlin. Europese overwintering kan bij een resultaat bijna niet meer misgaan. Er zullen morgenavond meer dan 5000 Feyenoord-supporters in het stadion zitten. Trainer Arne Slot ging vanavond tijdens de persconferentie in op de fans die de ploeg massaal zijn achterna gereisd.

''Dat er 5200 mensen bij zijn, is heel bijzonder. De wedstrijd vorige keer tegen Union Berlin was, in het stadion, ook heel indrukwekkend. Ik herhaal, ín het stadion, want wat daarbuiten gebeurde was niet goed natuurlijk'', begint Slot in gesprek met RTV Rijnmond. Hoewel Feyenoord in de eerste wedstrijd met 3-1 won van de Duitsers, verwacht Slot niet dat het morgenavond makkelijk wordt.

''Ik verwacht dat Union op dezelfde manier speelt als ze altijd doen en daar zijn ze zeer succesvol mee geweest. Het wordt lastig om telkens de ballen van hen achter onze verdediging tegen te houden, maar daar gaan we wel alles aan doen.'' De moeizame wedstrijd tegen Sparta was een goede 'generale' voor morgen, zegt Slot.

''Dat was voor ons een prima voorproefje van het duel voor morgen. Zij speelden ook verdedigend, iets dat Union ook doet. En wij gaan het niet anders doen dan tegen Sparta. Dus we gaan hoog druk zetten en via de opbouw over de grond tot kansen komen. Al moeten we ons daar ook niet blind op staren. Een goed resultaat is het belangrijkst.''

Ook Mark Diemers, die is meegereisd en is hersteld van zijn blessure, komt ter sprake. Wat is het perspectief voor de middenvelder? ''Voor zijn positie is er veel concurrentie. Maar Mark heeft keihard gewerkt om terug te komen en dat gunnen we hem allemaal.''

5200 uitsupporters
Slot wordt door een journalist gevraagd naar de Feyenoord-graffiti op de Berlijnse muur. ''Wij zijn hier om te voetballen', zegt Slot. ''En we kunnen alleen maar hopen dat het rustig blijft. Ik spreek me daar over uit, altijd. Maar ik verwacht nu gewoon dat de supporters ons op een positieve manier gaan steunen. Dan is het toch heel speciaal dat ze met zovelen zijn afgereisd.''

Fitte groep
De spelers van Feyenoord ogen allemaal fit na een drukke periode. ''Dat vind ik knap. Niet iedereen is dit ritme gewend en we begonnen aan het seizoen met een niet al te brede groep. Dat is nu al beter en hoe vaker je speelt hoe meer je lichaam eraan gaat wennen. Daarbij is dit ook een groot compliment aan de fysieke en medische staf. Ik vertrouw ze blindelings en dat is niet voor niets.''

 

+1/-0

Opstelling Feyenoord: Slot kiest voor Aursnes en Geertruida

Trainer Arne Slot heeft de opstelling voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Union Berlin bekend gemaakt. Marcus Holmgren Pedersen zit verrassend genoeg op de bank. Lutsharel Geertruida neemt zijn plek over in de basisopstelling.

Verder is de opstelling zoals gisteren gedeeld is op FR12.nl. Fredrik Aursnes moet voor meer zekerheid zorgen op het middenveld. Jens Toornstra schuift hierdoor naar de rechtsbuiten positie. Opvallend genoeg zit Alireza Jahanbakhsh ook niet op de bank. De aanvaller moet voor onduidelijke redenen op de tribune plaatsnemen.

Opstelling Feyenoord Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Toornstra, Til, Kökcü; Linssen, Sinisterra.

Wissels Feyenoord Marciano, Jansen, Pedersen, Diemers, Nelson, Teixeira, Bannis, Hendriks, Dessers.

Jahanbakhsh
Alireza Jahanbakhsh zit op de tribune vanwege een lichte blessure, zo meldt Feyenoord-watcher Sinclair Bischop.

Dit bericht is gewijzigd op 4 november 2021, 19:55:34.

 

+1/-0

Bier staat al koud veel plezier guys! :pul

 

+1/-0

Feyenoord kiest voor de controle en dat is gewoon verstandig.
Verdediging Union is zo lek als een mandje, maar aanvallend kunnen ze wel snel omschakelen.

 

+1/-0

0-1 Sinistera!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 21:16:

0-1 Sinistera!!!!!!!!!!!!!!!!!!Colombian Dynamite! Aursnes ook sterk.

 

+1/-0

Feyenoord geeft controle compleet weg en krijgt wereld goal om de oren: 1-1

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 21:43:

Feyenoord geeft controle compleet weg en krijgt wereld goal om de oren: 1-1Wel mooie goal, ze moeten zich even herpakken in de rust.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 november 2021 om 21:45:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 21:43:

Feyenoord geeft controle compleet weg en krijgt wereld goal om de oren: 1-1Wel mooie goal, ze moeten zich even herpakken in de rust.Focus houden, want voor zelfde geldt sta je gewoon 3-1 achter met rust...
Er zal echt meer power in moeten komen en ze moeten zich aan hun opdrachten houden.
Trauner heeft helemaal niks op het middenveld te zoeken, daar gaat het telkens mis, omdat Aursness dan moet inzakken.
Daardoor ontstaan die gaten telkens.

Daarnaast moeten ze er met veel meer uitkomen, Toornstra en Linssen lopen verloren rond voorin.

Til is weer drama vandaag, alleen maar verkeerde beslissingen en daardoor continue balverlies.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 21:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 november 2021 om 21:45:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 21:43:

Feyenoord geeft controle compleet weg en krijgt wereld goal om de oren: 1-1Wel mooie goal, ze moeten zich even herpakken in de rust.Focus houden, want voor zelfde geldt sta je gewoon 3-1 achter met rust...
Er zal echt meer power in moeten komen en ze moeten zich aan hun opdrachten houden.
Trauner heeft helemaal niks op het middenveld te zoeken, daar gaat het telkens mis, omdat Aursness dan moet inzakken.
Daardoor ontstaan die gaten telkens.

Daarnaast moeten ze er met veel meer uitkomen, Toornstra en Linssen lopen verloren rond voorin.

Til is weer drama vandaag, alleen maar verkeerde beslissingen en daardoor continue balverlies.Til is echt al weken niet normaal slecht. Die doet echt al sinds NEC helemaal niets goeds met een bal. Daar heb je dus écht geen ene klote aan als ie niet scoort.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 04 november 2021 om 21:51:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 21:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 november 2021 om 21:45:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 21:43:

Feyenoord geeft controle compleet weg en krijgt wereld goal om de oren: 1-1Wel mooie goal, ze moeten zich even herpakken in de rust.Focus houden, want voor zelfde geldt sta je gewoon 3-1 achter met rust...
Er zal echt meer power in moeten komen en ze moeten zich aan hun opdrachten houden.
Trauner heeft helemaal niks op het middenveld te zoeken, daar gaat het telkens mis, omdat Aursness dan moet inzakken.
Daardoor ontstaan die gaten telkens.

Daarnaast moeten ze er met veel meer uitkomen, Toornstra en Linssen lopen verloren rond voorin.

Til is weer drama vandaag, alleen maar verkeerde beslissingen en daardoor continue balverlies.Til is echt al weken niet normaal slecht. Die doet echt al sinds NEC helemaal niets goeds met een bal. Daar heb je dus écht geen ene klote aan als ie niet scoort.Klopt.

Beter Reiss brengen op de vleugel, spel breed maken voorin en dan heb je meer power voorin.

 

+1/-0

Slot is with us, Slot is with us, So our brave forefathers sang, Far across the field of battle.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 november 2021 om 21:54:

Slot is with us, Slot is with us, So our brave forefathers sang, Far across the field of battle.Soon the Slotman will come to bring us beer, tea and rum...

 

+1/-0

Pedersen komt er wel in lijkt me meer aanvallende power en Dessers mischien.

 

+1/-0

Wedstrijd lijkt een beetje te kantelen, hopelijk nu weer een goede fase van ons

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 november 2021 om 22:04:

Pedersen komt er wel in lijkt me meer aanvallende power en Dessers mischien.Geertruida naar centraal, want daar is het niet stabiel.

Reiss voor Til brengen.

Linssen doet trouwens laatste paar wedstrijden ook echt alles fout wat die fout kan doen.

 

+1/-0

Diemers?

 

+1/-0

Aursness speelt z'n beste wedstrijd tot nu toe.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Ga heel gauw je mond spoelen in de Maas!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 04 november 2021 om 22:15:

Aursness speelt z'n beste wedstrijd tot nu toe.Gaat zijn basisplek in principe niet meer kwijt raken.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Union Berlin-Feyenoord (04/11/2021-21:00)