Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » onder 21

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27

Bekerwinst, geen promotie. Blijft een vreemd systeem dat je als (*voorlopig) eerste in een competitie niet kan promoveren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 25 mei 2024 om 17:54:

Bekerwinst, geen promotie. Blijft een vreemd systeem dat je als (*voorlopig) eerste in een competitie niet kan promoveren.Wie dit allemaal bedacht heeft begrijpt er helemaal niets van. Zoals de trainer van O21 al zei het gaat hier om topsport en dan is het idioot dat als je kampioen wordt daar helemaal niets tegenover staat. Waarvoor speel je dan? Het is meer recreatiesport zo. Nou had dat allemaal geen punt geweest als Feyenoord toentertijd wel de juiste beleidsbeslissing had genomen en was ingestapt in de voetbalpiramide maar dat is een andere discussie.
Nu kan je voetballen tot je een ons weegt en hopen dat de twee jong elftallen in de derde divisie onder plaats 10 eindigen. Dus kan het zomaar dat je over 10 jaar nog steeds met O21 in een troosteloze, nietszeggende competitie speelt waar niets te winnen valt. Lekker voor de motivatie…..

 

+1/-0

Feyenoord Onder 21 kroont zich tot kampioen van Nederland

Zaterdagmiddag was er reden tot feest op Varkenoord. Feyenoord Onder 21 kwam voor de laatste keer dit seizoen in actie en streed tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles om de landstitel. Het duel tussen de najaars- en voorjaarskampioen werd met 2-0 gewonnen door de Rotterdammers.

Voorafgaand aan het duel was al duidelijk dat Feyenoord de favoriet was om kampioen van Nederland te worden. De Rotterdammers verkeren de laatste weken in een uitstekende vorm en eerder werd ook de beker al gewonnen. Toch moest het elftal van Melvin Boel wel de verwachtingen ‘gewoon’ waarmaken en dat begon goed met het doelpunt van Milan Hokke in de 13e minuut. Van een meter of 22 wist hij de score te openen. De middenvelder is de laatste weken in uitstekend bezig en wist de bal perfect in de hoek te plaatsen en liet de keeper aan de grond genageld.

In het vervolg van de wedstrijd waren beide teams redelijk gelijk aan elkaar, maar grote kansen kreeg de uitploeg eigenlijk niet. Een grote kans wist Fabiano Rust zoals gebruikelijk wel te benutten, want halverwege de tweede helft wist hij de wedstrijd te beslissen door de score te verdubbelen. Diverse spelers van Feyenoord O21 hebben hun laatste wedstrijd in de clubkleuren gespeeld.

Ook Melvin Boel stond voor de laatste keer langs de lijn op Varkenoord bij het oudste jeugdteam van Feyenoord. De 37-jarige trainer heeft een nieuwe uitdaging gevonden in de Keuken Kampioen Divisie bij FC Dordrecht. Daar zal Boel onder anderen gaan werken met Sem Valk, de huidige aanvoerder van Feyenoord O21. Daarnaast gaat ook sterkhouder Mike Kleijn vertrekken en gaat hij voor zijn kans bij het eerste elftal van Sparta Rotterdam.

Scoreverloop
13' | 1-0 | Hokke
65' | 2-0 | Rust

Opstelling Feyenoord O21: Berger; Arnaud, Valk (C), De Blok, Candelaria; Hokke (63' Giersthove), Kleijn (86' Zaal), Van der Sluijs (86' Netten); Rais (74' Redmond), Groen (63' Plug), Rust.

Wissels Feyenoord O21: Haksteeg, Van der Heijden.

Dit bericht is gewijzigd op 8 juni 2024, 19:04:06.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Knakkie schreef op 25 mei 2024 om 18:33:

(...)Daar moet de trainer niet over klagen. Dat dit kon gebeuren, wist hij toch van tevoren?

Feyenoord heeft de boot meermaals gemist, en in het traject wat nu tot toetreding van de voetbalpiramide leidt voor de O-21 is het afhankelijk van de prestaties van andere O-21 teams.

Feyenoord moet gewoon in Zeist gaan lobby'en om te kijken of de deur niet tóch een kier gezet kan worden. Laat Vitesse maar de licentie verliezen, dan kan Feyenoord die overnemen.

Betaal er desnoods een compensatie voor richting Eerste Divisie teams die het niet zien zitten, stel een fonds in. Als je daar 10M in moet kieperen, is dat het waard. Uiteindelijk kan je dat geld dubbel en dwars tereugverdienen.

 

+1/-0

Feyenoord strijdt met Club Brugge om Zuid-Afrikaans toptalent

Feyenoord is volgens Zuid-Afrikaanse media in de markt voor Shandre Campbell van SuperSport United. De achttienjarige buitenspeler is naar verluidt voor ongeveer twee miljoen euro te koop. De Rotterdammers krijgen echter concurrentie van Club Brugge, terwijl in Zuid-Afrika ook Mamelodi Sundowns, Orlando Pirates en Kaizer Chiefs interesse zouden hebben.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Als volger van het internationale rugby, heb ik meermaals artikelen gelezen over de problematiek in Zuid-Afrika met betrekking tot talentontwikkeling. De ondervoeding van vooral zwarte talenten uit de arme gebieden, is zodanig in de eerste 10 jaar van hun leven, dat veel van hen hun gehele verdere leven fysieke achterstanden oplopen.

Ze zijn kleiner, ontwikkelen soms zelf chronische aandoeningen; de fysieke inspanning van topsport is soms gewoonweg te veel en te groot voor de basis die ze hebben.

Er zijn tal van voorbeelden, van spelers die het ‘against all odds’ toch redden, of fysieke gezien tot beesten uitgroeien (zeker in het rugby). Maar het is wel iets om rekening mee te houden. Zuid-Afrika zelf geeft altijd aan dat hun ‘pool’ aan potentiële sporters/rugbyers hierdoor kleiner is dan het aantal inwoners doet vermoeden.

 

+1/-0

'Licentieproblemen Vitesse bieden geen uitkomst voor Feyenoord'

Supporters van Feyenoord hoeven niet te hopen op het definitief wegvallen van Vitesse. De KNVB heeft de licentie van de Arnhemmers ingetrokken en er is geen enkele mogelijkheid dat de Rotterdamse club hierdoor aankomend seizoen wel actief kan zijn in de Keuken Kampioen Divisie met de beloftenploeg. Dit meldt De Telegraaf.

De voetbalbond heeft de verschillende scenario's in kaart gebracht wanneer Vitesse definitief wegvalt. De degradant van afgelopen seizoen is in beroep gegaan tegen het intrekken van de licentie, waardoor er nog een mogelijkheid is voor Vitesse om alsnog alle problemen binnen de club op te lossen.

Mocht het toch zo ver komen, dan bestaat de Keuken Kampioen Divisie aankomend seizoen uit negentien clubs. De wedstrijden van de Arnhemmers worden geschrapt uit de speelkalender en clubs die tegen Vitesse in actie zouden komen, kunnen dan genieten van een vrij weekend. De Telegraaf verwacht verder dat er dan ook in de toekomst niet snel een vijfde beloftenploeg gaat deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie.

''De weerstand tegen de Jong-teams is groot in de Keuken Kampioen Divisie en vier Jong-teams in die divisie is het overeengekomen maximale aantal,'' is de uitleg. ''Bovendien is er een promotie/degradatie-regeling voor Jong-teams, dus Feyenoord kan (deels) op eigen kracht doorstoten naar het betaald voetbal, al is het daarbij wel afhankelijk van de Jong-teams die hoger in de piramide zitten en slecht moeten presteren.''

 

+1/-0

Officieel: Groen verlaat Feyenoord voor Excelsior

Nesto Groen maakt de overstap naar Excelsior. De Kralingers hebben een akkoord weten te bereiken met Feyenoord over een transfer van de negentienjarige spits. De uit Spijkenisse afkomstige Groen begon zijn voetbalcarrière bij VV Spijkenisse en stapte op negenjarige leeftijd over naar Feyenoord Academy. Op Varkenoord doorliep hij alle teams vanaf Feyenoord Onder 10 en gaat nu aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie.

Groen heeft bij Excelsior een contract getekend tot medio 2027. ''Ik heb een heel goed gevoel bij Excelsior'', vertelt de talentvolle spits op de clubwebsite van de stadsgenoot. ''Ik heb vandaag voor het eerst meegetraind en dat ging hartstikke goed. Ik merkte meteen dat iedereen hier kort op elkaar zit. Excelsior is een warme club. Dat had ik al gehoord van Lennard Hartjes en dat heb ik vandaag zelf voor het eerst mogen ervaren.''

''Ik heb bij Feyenoord aardig wat doelpunten gemaakt en die lijn hoop ik bij Excelsior door te kunnen trekken'', vervolgt Groen zijn verhaal. ''Excelsior heeft de ambitie om terug te keren naar de Eredivisie en wil dus bovenin gaan meespelen in de Keuken Kampioen Divisie. Die ambitie heb ik zelf ook. Ik kan mezelf straks hopelijk laten zien en kijk daar in elk geval erg naar uit.''

Na elf jaar bij Feyenoord was het even wennen voor hem om een ander shirt te dragen, maar hij heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. ''Het is een heel goede stap voor mijn ontwikkeling om voor Excelsior te kiezen. Ik wist dat de club mij al langer volgde en in de zomervakantie heeft Excelsior zich gemeld. Daarna is het snel gegaan, vooral ook omdat ik hier zelf een heel goed gevoel bij heb.’''

''Excelsior is een club die veel bezig is met ontwikkeling. Niet alleen van spelers, maar van de hele club’’, weet de aanvaller, die bij Feyenoord onder meer samenspeelde met Siem de Moes, Noah Naujoks en Lennard Hartjes. ''Er zijn genoeg voorbeelden van jonge spelers die via Excelsior een mooie stap hebben gemaakt en ik hoop natuurlijk dat ik de volgende ben. Ik wil hier zo snel mogelijk laten zien wat ik kan, belangrijk zijn voor het team en veel doelpunten maken.''

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » onder 21