Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » onder 21

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27

Bekerwinst, geen promotie. Blijft een vreemd systeem dat je als (*voorlopig) eerste in een competitie niet kan promoveren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 25 mei 2024 om 17:54:

Bekerwinst, geen promotie. Blijft een vreemd systeem dat je als (*voorlopig) eerste in een competitie niet kan promoveren.Wie dit allemaal bedacht heeft begrijpt er helemaal niets van. Zoals de trainer van O21 al zei het gaat hier om topsport en dan is het idioot dat als je kampioen wordt daar helemaal niets tegenover staat. Waarvoor speel je dan? Het is meer recreatiesport zo. Nou had dat allemaal geen punt geweest als Feyenoord toentertijd wel de juiste beleidsbeslissing had genomen en was ingestapt in de voetbalpiramide maar dat is een andere discussie.
Nu kan je voetballen tot je een ons weegt en hopen dat de twee jong elftallen in de derde divisie onder plaats 10 eindigen. Dus kan het zomaar dat je over 10 jaar nog steeds met O21 in een troosteloze, nietszeggende competitie speelt waar niets te winnen valt. Lekker voor de motivatie…..

 

+1/-0

Feyenoord Onder 21 kroont zich tot kampioen van Nederland

Zaterdagmiddag was er reden tot feest op Varkenoord. Feyenoord Onder 21 kwam voor de laatste keer dit seizoen in actie en streed tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles om de landstitel. Het duel tussen de najaars- en voorjaarskampioen werd met 2-0 gewonnen door de Rotterdammers.

Voorafgaand aan het duel was al duidelijk dat Feyenoord de favoriet was om kampioen van Nederland te worden. De Rotterdammers verkeren de laatste weken in een uitstekende vorm en eerder werd ook de beker al gewonnen. Toch moest het elftal van Melvin Boel wel de verwachtingen ‘gewoon’ waarmaken en dat begon goed met het doelpunt van Milan Hokke in de 13e minuut. Van een meter of 22 wist hij de score te openen. De middenvelder is de laatste weken in uitstekend bezig en wist de bal perfect in de hoek te plaatsen en liet de keeper aan de grond genageld.

In het vervolg van de wedstrijd waren beide teams redelijk gelijk aan elkaar, maar grote kansen kreeg de uitploeg eigenlijk niet. Een grote kans wist Fabiano Rust zoals gebruikelijk wel te benutten, want halverwege de tweede helft wist hij de wedstrijd te beslissen door de score te verdubbelen. Diverse spelers van Feyenoord O21 hebben hun laatste wedstrijd in de clubkleuren gespeeld.

Ook Melvin Boel stond voor de laatste keer langs de lijn op Varkenoord bij het oudste jeugdteam van Feyenoord. De 37-jarige trainer heeft een nieuwe uitdaging gevonden in de Keuken Kampioen Divisie bij FC Dordrecht. Daar zal Boel onder anderen gaan werken met Sem Valk, de huidige aanvoerder van Feyenoord O21. Daarnaast gaat ook sterkhouder Mike Kleijn vertrekken en gaat hij voor zijn kans bij het eerste elftal van Sparta Rotterdam.

Scoreverloop
13' | 1-0 | Hokke
65' | 2-0 | Rust

Opstelling Feyenoord O21: Berger; Arnaud, Valk (C), De Blok, Candelaria; Hokke (63' Giersthove), Kleijn (86' Zaal), Van der Sluijs (86' Netten); Rais (74' Redmond), Groen (63' Plug), Rust.

Wissels Feyenoord O21: Haksteeg, Van der Heijden.

Dit bericht is gewijzigd op 8 juni 2024, 19:04:06.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Knakkie schreef op 25 mei 2024 om 18:33:

(...)Daar moet de trainer niet over klagen. Dat dit kon gebeuren, wist hij toch van tevoren?

Feyenoord heeft de boot meermaals gemist, en in het traject wat nu tot toetreding van de voetbalpiramide leidt voor de O-21 is het afhankelijk van de prestaties van andere O-21 teams.

Feyenoord moet gewoon in Zeist gaan lobby'en om te kijken of de deur niet tóch een kier gezet kan worden. Laat Vitesse maar de licentie verliezen, dan kan Feyenoord die overnemen.

Betaal er desnoods een compensatie voor richting Eerste Divisie teams die het niet zien zitten, stel een fonds in. Als je daar 10M in moet kieperen, is dat het waard. Uiteindelijk kan je dat geld dubbel en dwars tereugverdienen.

 

+1/-0

Feyenoord strijdt met Club Brugge om Zuid-Afrikaans toptalent

Feyenoord is volgens Zuid-Afrikaanse media in de markt voor Shandre Campbell van SuperSport United. De achttienjarige buitenspeler is naar verluidt voor ongeveer twee miljoen euro te koop. De Rotterdammers krijgen echter concurrentie van Club Brugge, terwijl in Zuid-Afrika ook Mamelodi Sundowns, Orlando Pirates en Kaizer Chiefs interesse zouden hebben.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » onder 21