Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » onder 21

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Deal maken met de KNVB en andere clubs om toch in te stromen in de KKD is de enige oplossing. Kunnen niet voor eeuwig worden gestraft voor de fouten van Martin van Geel. Tot die tijd is het waarschijnlijk het beste om de beste talenten naar Excelsior of Dordrecht te sturen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 12 februari 2023 om 13:14:

Deal maken met de KNVB en andere clubs om toch in te stromen in de KKD is de enige oplossing. Kunnen niet voor eeuwig worden gestraft voor de fouten van Martin van Geel. Tot die tijd is het waarschijnlijk het beste om de beste talenten naar Excelsior of Dordrecht te sturen.
Denk niet dat dat zomaar kan zonder overeenstemming met de andere clubs.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12 februari 2023, 14:08:14.

 

+1/-0

Maar weer is verloren gisteren. Ook de graafschap is te sterk voor het rotzooitje van Melvin Boel. Dit is toch totaal Feyenoord onwaardig, het is gewoon schandalig. De ontwikkeling die arnesen inzette om met een fatsoenlijke selectie door te stromen naar de KKD ligt op de begraafplaats.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 19 maart 2023 om 13:48:

Maar weer is verloren gisteren. Ook de graafschap is te sterk voor het rotzooitje van Melvin Boel. Dit is toch totaal Feyenoord onwaardig, het is gewoon schandalig. De ontwikkeling die arnesen inzette om met een fatsoenlijke selectie door te stromen naar de KKD ligt op de begraafplaats.Het is ook niet gemakkelijk om een selectie samen te stellen met als doel drie keer achter elkaar te promoveren. Waarbij je ook nog eens uberhaupt afhankelijk bent van andere teams of je al dan niet hogerop kan komen, want zélf als eerste eindigen is niet genoeg.

En dan moet je ook nog rekening ermee houden dat spelers boven een bepaalde leeftijd niet meer speelgerechtigd zijn voor 'Jong'. Terwijl je een groep het liefst langer bij elkaar houdt om als collectief te groeien.

Het is rationeel gezien een welhaast ongemogelijke route als je heel eerlijk bent.

Is trouwens geen rechtvaardiging voor de beroerde prestaties van de Feyenoord-O21 van afgelopen seizoenen. Maar dat terzijde.


Ik geloof ook dat Feyenoord met de hernieuwde samenwerking met FC Dordrecht een beetje van het plan afstapt om via de bestaande route een eigen 'Jong' in de Eerste Divisie te krijgen. Volgens mij zet Feyenoord haar geld nu in op een samenwerking met Dordrecht, en hoopt men uiteindelijk nog een keer op enige coulance vanuit de KNVB waardoor Feyenoord alsnog met een 'Jong' elftal kan instromen in de voetbalpiramide.

Spelers verhuren aan Dordrecht is verre van ideaal, vergeleken bij een compleet eigen 'Jong'-elftal in dezelfde competitie. Een elftal wat je kan laten spelen volgens jou visie, waar je (jonge) spelers uit de A-kern of vanuit de jeugd in kan laten meespelen volgens officieel (ver)huurconstructie op te hoeven tuigen. Maar het komt op dit moment wel het dichtste in de buurt waarschijnlijk, en is de best haalbare optie.

Ondertussen maar flink lobby'en in Zeist. Al die achterkamertjes platlopen, zou ik zeggen. Al zal AZ daar weer iets van vinden...

Zou er ruimte ontstaan als Vitesse onverhoopt omvalt?

 

+1/-0

Dit seizoen had het wel geholpen als Feyenoord spelers zoals Bannis, Balde en Hendriks voor de O21 had kunnen gebruiken. Dan waren de kansen op een kampioenschap en daarmee instroming in de tweede divisie significant hoger geweest. De beweegredenen voor de keuzes die zijn gemaakt zijn natuurlijk eveneens te begrijpen, maar instroming van Jong Feyenoord in de voetbalpiramide vereist wel harde keuzes in het belang van de club.

Het lijkt er nu inderdaad op dat het 'viersporenbeleid' weer geactiveerd is, waarbij FC Dordrecht voor de buitenlandse talenten en wellicht enkele andere talenten een route zal worden om te ontwikkelen. Dat is geen optimaal scenario, want je hebt weinig invloed op de omstandigheden bij Dordrecht (manier van trainen, spelen, spelersbegeleiding, etc). Het heeft in het verleden sporadisch gewerkt, maar voor de incidentele succesgevalletjes kan het een prima route zijn. Zeker om spelers in de markt te zetten, zoals dat heel succesvol is gedaan bij Baldé.

Voor de grotere talenten geloof ik nog steeds in direct instromen bij Feyenoord 1 of verhuur aan een eredivisieclub die aanvallend voetbal speelt zoals wij en waar ruimte is voor het maken van speelminuten.

Het meest ideale scenario is wat hierboven beschreven wordt, de KNVB overtuigen dat we met ons Jong Elftal in de KKD horen te spelen. In het verleden gemaakte beleidsmissers zouden niet eeuwig consequenties moeten hebben, enkele andere Jong Teams zijn in het verleden ook 'random' ingestroomd zonder een bepaalde route vooraf. Dat voorrecht zou Feyenoord, dat Nederland in Europa momenteel het beste vertegenwoordigt en een hofleverancier is voor de Nederlandse jeugdteams, ook moeten krijgen van de KNVB. Zelfs na eerdere afwijzing.

 

+1/-0

Feyenoord zegt formeel vier aflopende spelerscontracten op

Feyenoord heeft vier spelers laten weten dat het de aflopende contracten niet zal verlengen en afziet van eventuele opties. Het gaat om de verbintenissen met Devin Remie, Twan van der Zeeuw, Tein Troost en Kars van Veldhoven.

In de overeenkomst met Van Veldhoven zat een eenzijdige optie voor Feyenoord om hem tot medio 2024 te binden. Nu deze optie niet gelicht wordt door de club loopt ook Van Veldhoven komende zomer formeel uit zijn contract.

Remie, Van der Zeeuw en Van Veldhoven behoorden tot de spelersgroep van Feyenoord Onder 21 en maakten dit seizoen hun minuten voor het beloftenelftal. Troost trainde als vierde keeper geregeld mee op 1908 en behoorde een aantal malen tot de wedstrijdselectie van Feyenoord 1.

In de praktijk betekent de formele opzegging of het afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking. Het is mogelijk dat de club op een later moment nog met één of meerdere van de betreffende spelers in gesprek gaat over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoord O21 uit bekertoernooi na penalty's in Leeuwarden
29 apr. 2023 17:20
4 reacties
Van de redactie
Feyenoord Onder 21 is zaterdagmiddag na penalty's uitgeschakeld in de beker tegen SC Cambuur Onder 21. Na 90 minuten voetbal was de stand 1-1 waarna penalty's de uitslag moesten bepalen. In de penaltyreeks miste de Rotterdammers twee van de drie strafschoppen, waarna de Friezen zich verzekerde van een plek in de finale.

Na 45 minuten voetbal was de stand 0-0. Na rust kwam SC Cambuur op voorsprong door een doelpunt van Amine Rhemi. Jaden Slory bracht de Rotterdammers op gelijke hoogte in de 68e minuut(zie onderstaande video). Beide ploegen wisten niet meer te scoren in de resterende 20 minuten, waarna strafschoppen moest bepalen wie mag aantreden in de finale van het bekertoernooi welke gespeeld zal worden tegen de winnaar van het duel tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag.Wie had dat nou gedacht :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 29 april 2023 om 22:06:

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoord O21 uit bekertoernooi na penalty's in Leeuwarden
29 apr. 2023 17:20
4 reacties
Van de redactie
Feyenoord Onder 21 is zaterdagmiddag na penalty's uitgeschakeld in de beker tegen SC Cambuur Onder 21. Na 90 minuten voetbal was de stand 1-1 waarna penalty's de uitslag moesten bepalen. In de penaltyreeks miste de Rotterdammers twee van de drie strafschoppen, waarna de Friezen zich verzekerde van een plek in de finale.

Na 45 minuten voetbal was de stand 0-0. Na rust kwam SC Cambuur op voorsprong door een doelpunt van Amine Rhemi. Jaden Slory bracht de Rotterdammers op gelijke hoogte in de 68e minuut(zie onderstaande video). Beide ploegen wisten niet meer te scoren in de resterende 20 minuten, waarna strafschoppen moest bepalen wie mag aantreden in de finale van het bekertoernooi welke gespeeld zal worden tegen de winnaar van het duel tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag.Wie had dat nou gedacht :DHet is werkelijk bedroevend. Met terugwerkende kracht deed Sipke Hulshoff het aanzienlijk beter dan Melvin Boel, met minder materiaal zelfs.

 

+1/-0

El Moussaoui verruilt Feyenoord voor SC Heerenveen

Illyas el Moussaoui maakt transfervrij de overstap van Feyenoord Onder 21 naar SC Heerenveen Onder 21. De 19-jarige aanvaller vertrekt bij de Rotterdammers na vijf jaar gespeeld te hebben in de jeugdopleiding.

Dit seizoen speelde El Moussaoui 24 wedstrijden in de competitie voor het Onder 21 elftal van Feyenoord. In Friesland zal hij ook beginnen bij het jeugdelftal van SC Heerenveen, maar hij droomt al van meer. "Ik hoop in de voetsporen van Sydney van Hooijdonk te treden", vertelt hij op de site van de club uit Friesland. De jeugdinternational van Marokko scoorde dit seizoen zes goals en drie assists.

 

+1/-0

'Feyenoord voegt Timo Zaal toe aan Onder 21'

Feyenoord heeft ook Timo Zaal weten te contracteren. De talentvolle centrale verdediger komt transfervrij over van sc Heerenveen en sluit in eerste instantie aan bij het elftal van Melvin Boel, zo meldt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad.

Zaal krijgt de kans om zich te bewijzen tijdens de voorbereiding bij Feyenoord Onder 21. Eerder gingen er ook geruchten dat de 19-jarige rechtspoot direct zou worden verhuurd aan FC Dordrecht, maar op dit moment is daar nog geen sprake van.

Zaal speelde afgelopen seizoen voornamelijk wedstrijden voor SC Heerenveen Onder 21. In totaal kwam de verdediger drie keer uit in de Eredivisie. Zijn debuut in het eerste elftal vond plaats tijdens het seizoen 2021/22, in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

 

+1/-0

'Geen plek voor Hall, Antonucci, Hartjes en Bannis bij Feyenoord 1'
vandaag, 20:53 1098 reacties
Trainer Arne Slot heeft geen plek meer voor vier talenten van Feyenoord. Francesco Antonucci, Lennard Hartjes, Naoufal Bannis en Denzel Hall trainen voorlopig mee met Onder 21, zo meldt journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad.

Feyenoord Onder 21 begint maandag weer met trainen. Lugene Arnaud, Jayden Candelaria, Amir Rais, Nesto Groen, Milan Hokke, Sem Valk en Jaimy Kroesen maakte afgelopen week deel uit van de eerste selectie, maar sluiten weer aan bij de beloftenploeg.

Hall, Antonucci, Hartjes en Bannis komen ook niet meer voor in de plannen van Feyenoord. De vier talenten mogen uitkijken naar een nieuwe club.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 09 juli 2023 om 22:43:

'Geen plek voor Hall, Antonucci, Hartjes en Bannis bij Feyenoord 1'
vandaag, 20:53 1098 reacties
Trainer Arne Slot heeft geen plek meer voor vier talenten van Feyenoord. Francesco Antonucci, Lennard Hartjes, Naoufal Bannis en Denzel Hall trainen voorlopig mee met Onder 21, zo meldt journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad.

Feyenoord Onder 21 begint maandag weer met trainen. Lugene Arnaud, Jayden Candelaria, Amir Rais, Nesto Groen, Milan Hokke, Sem Valk en Jaimy Kroesen maakte afgelopen week deel uit van de eerste selectie, maar sluiten weer aan bij de beloftenploeg.

Hall, Antonucci, Hartjes en Bannis komen ook niet meer voor in de plannen van Feyenoord. De vier talenten mogen uitkijken naar een nieuwe club.Zechiël, Kleijn, Slory en Sauer mogen er wel bij blijven.

 

+1/-0

Youssef Amyn verlaat Feyenoord voor Eintracht Braunschweig

Youssef Amyn vertrekt bij Feyenoord voor een avontuur in de tweede Bundesliga. Op de site van Eintracht Braunschweig is te lezen dat de Duitsers de aanvaller hebben overgenomen. Hij heeft een contract tot medio 2025 getekend in Duitsland.

In augustus 2022 kwam Amyn over van FC Viktoria Köln naar Feyenoord. De aanvaller kwam vorig seizoen zeventien keer in actie voor Feyenoord Onder 21 en mag na een seizoen alweer vertrekken uit de jeugdopleiding. Het is niet bekend of de Duitse club een transfersom betaalt aan Feyenoord. Zijn contract liep door tot medio 2024.

Peter Vollmann, directeur sport van Eintracht Braunschweig, is blij met het aantrekken van Amyn. "Met Youssef hebben we een perspectiefvolle speler kunnen aantrekken die de potentie heeft om direct speeltijd te krijgen. Hij heeft als zeer jonge speler in de 3e divisie al bewezen dat hij veel kan laten gebeuren op de aanvallende linkervleugel. We zijn erg blij dat we hem hebben kunnen overnemen van Feyenoord en hem voor ons hebben kunnen winnen.''

 

+1/-0

Misschien is het sneller om het eerste elftal van de amateurtak te adopteren, dat nu in de 4de divisie uitkomt. Drie keer promoveren, en je speelt in de Eerste Divisie. Zonder allerlei voorwaarden en moeilijk gedoe.

Er zullen allemaal haken en ogen aan zitten, vooral met contracten en betalingen die je waarschijnlijk niet via SC Feyenoord mag laten verlopen.

Maar Feyenoord moet de KNVB (en de Eerste Divisie) eens onder druk gaan zetten, met als doel zo snel mogelijk een 'Jong-elftal' in de voetbalpyramide te krijgen. Feyenoord heeft daartoe verschillende mogelijkheden. De argumenten voor- en tegen zijn duidelijk van de verschillende partijen, net als het feit dat het goed zou zijn voor het totale Nederlandse voetbal als ook Jong Feyenoord in de Eerste Divisie speelt. Zoveel heeft het meespelen van Jong PSV en Jong Ajax inmiddels wel aangetoond.

Feyenoord heeft de boot gemist, aan de huidige opzet lijkt niet te worden getornd zonder dat er wat geforceerd wordt. Het wordt tijd dat Feyenoord zich hierin harder gaat opstellen.

Ieder seizoen vertraging, is een verloren jaar en wordt de kloof tussen Varkenoord en de Kuip/1908 groter.

 

+1/-0

Stel dat de O21 het team van de amateurs gaan vormen, dan bereiken ze de KKD, worden winnaar en promoveren ze dus, want ze zijn dan geen jeugdteam maar een standaardelftal. Wordt wel lachen dat Feyenoord het andere Feyenoord in een competitie aantreft.

 

+1/-0

Amadou-David Sanyang maakt de overstap naar Feyenoord, zo meldt Fotbolltransfers. De 19-jarige aanvallende middenvelder gaat spelen in het beloftenelftal van de Rotterdammers.

Sanyang ondergaat spoedig zijn medisch keuring bij Feyenoord en wordt op huurbasis overgenomen van Nordic United FC. De Rotterdammers hebben tijdens de onderhandelingen ook een optie tot koop bedongen voor het Zweedse talent.

open/sluit de onderstaande quote:

there were scouts who watched him and other players during our practice matches. Feyenoord took a liking to him when he did well. Then it went quickly. We didn't expect to lose him so quickly, but we're always happy for players who can move on. He was on the radar of clubs before, but I'm surprised it came so quickly.

 

+1/-0

Update | Rudisil (17) naar Feyenoord
Feyenoord heeft definitief een akkoord weten te bereiken met LA Galaxy over Paulo Rudisill. De middenvelder is op dit moment in Rotterdam om zijn toekomstige teamgenoten in actie te zien op Varkenoord.

De 'Italian American' was eerder al op proef bij Feyenoord en liep stage bij Onder 18.

Dit bericht is gewijzigd op 29 juli 2023, 14:54:35.

 

+1/-0

Denzel Hall heeft na 15 jaar officieel afscheid genomen van Feyenoord. De 22-jarige rechtsback werd maandagmiddag gepresenteerd bij sc Heerenveen. In Friesland tekende hij een contract voor vier seizoenen.

Mooie club voor hem, met een trainer die hem goed kent.
Veel succes, behalve tegen Feyenoord.

 

+1/-0

Feyenoord O21 treft Crystal Palace, Everton, Fulham en Liverpool

Ook komend seizoen neemt Feyenoord Onder 21 deel aan de Premier League International Cup. De beloften van de Rotterdammers gaan diverse topwedstrijden spelen in Engeland.

Feyenoord Onder 21 is ingedeeld in Groep C, samen met Crystal Palace, Everton, Fulham en Liverpool. Ook Monaco, Athletic Club en Benfica behoren tot dezelfde groep. Het is echter niet mogelijk om een van deze teams te treffen. Clubs die niet uitkomen in Engeland kunnen elkaar in de groepsfase niet ontmoeten.

De top twee van elke groep gaan door naar de kwartfinale. Ook de beste nummer drie verdient een plekje in de volgende ronde. Alle wedstrijden worden afgewerkt in Engeland. Het volledige speelschema is op dit moment nog niet bekend.

Groep A
Blackburn Rovers, Leeds United, Nott'm Forest, Wolves, Sparta Praha, Sparta Praha, Nice, PSV Eindhoven

Groep B
Brighton, Chelsea, Southampton, West Ham, Celtic, Dinamo Zagreb, Olympique Lyonnais, Valencia

Groep C
Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Monaco, Athletic Club, Feyenoord, Benfica.

 

+1/-0

Officieel: Feyenoord neemt Korede Osundina over

Korede Osundina is de eerste speler die de overstap maakt van samenwerkingspartner Orange County SC naar Feyenoord. De 19-jarige Amerikaan zette woensdagochtend in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt.

Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord: ''Korede is een multifunctionele aanvaller die ondanks zijn nog jonge leeftijd al twee seizoenen in het eerste elftal van Orange County SC heeft gespeeld. Tevens behoort hij inmiddels tot de nationale jeugdselecties van de Verenigde Staten. Met zijn snelheid, kracht en doelgerichtheid zijn wij er van overtuigd dat hij onder onze vleugels zich verder kan ontwikkelen en de volgende stappen in zijn carrière kan maken.''

''Voor mij komt er een droom uit om bij een grote historische club als Feyenoord een contract te mogen tekenen'', zegt Osundina over zijn transfer naar Rotterdam. ''Ik zou mezelf omschrijven als een snelle aanvaller die graag doelpunten wil te scoren. Mijn doelstelling is om me hier verder te ontwikkelen tot een betere speler en mijn gevoel zegt dat Feyenoord mij daar goed bij kan helpen.''

De in Redmond (Washington) opgegroeide Osundina begon zijn voetballoopbaan bij Crossfire Premier, waar hij zes seizoenen actief was. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar Barça Residency Academy. Met het Onder 19-team van de jeugdresidentieclub van FC Barcelona was hij onder meer succesvol in de MLS Next Cup. De afgelopen seizoenen stond de aanvaller onder contract bij Orange County SC, dat uitkomt in de USL Championship en waar Feyenoord sinds begin dit jaar een samenwerkingsverband mee heeft.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » onder 21