Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Bas Dost

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

open/sluit de onderstaande quote:


Feyenoord denkt aan multi-inzetbare aanvaller maar heeft ook Bas Dost op lijst

Feyenoord denkt voor het verstrijken van de transferdeadline deze maand nog één aanvaller aan te kunnen trekken. Bas Dost staat daarbij op het lijstje.
Mikos Gouka 21-08-21, 16:25 Laatste update: 16:32

Door Mikos Gouka

De club weet dat als er in het Zweedse Boras donderdag geen gekke dingen gebeuren tegen IF Elfsborg dat er enkele miljoenen euro’s binnenkomen in Rotterdam-Zuid. De UEFA maakt immers sowieso bijna drie miljoen over aan elke deelnemer aan de groepsfase van de Conference League.

Technisch directeur Frank Arnesen en trainer Arne Slot overleggen deze dagen over de met dat geld aan te trekken of te huren aanvallende aanwinst. ,,Daar praten Arne en ik over”, zegt Arnesen. ,,Het gaat om één speler. Ideaal is dan iemand die op alle drie de posities in de voorhoede uit de voeten kan.”
Frank Arnesen.
Frank Arnesen. © Hollandse Hoogte / ANP
Dost staat open voor vertrek

Dat maakt de kans op de komst van Bas Dost minder groot. In de Kuip weten ze wel dat de lange spits openstaat voor een vertrek bij Club Brugge, waar hij niet meer op een basisplaats meer kan rekenen. Dost zou een stap naar Feyenoord ook wel zien zitten. Maar de voormalig speler van onder meer Sporting Lissabon en Eintracht Frankfurt kan natuurlijk alleen maar in de punt van de aanval spelen, niet aan de zijkanten. ,,Maar Bas Dost staat wel op ons lijstje”, is Arnesen eerlijk. ,,We kijken wat we kunnen doen.”

Feyenoord ontvangt morgen in de Kuip Go Ahead Eagles. Voor de aanvalslinie heeft Slot eigenlijk alleen Luis Sinisterra, Bryan Linssen en Alireza Jahanbakhsh voor handen. De Senegalees Aliou Baldé is nog niet wedstrijdfit na een knieblessure en de spitsen Robert Bozenik en Naoufal Bannis zijn voorlopig alleen in beeld als invallers. De Duitser Christian Conteh en de jonge Marouan Azarkan zijn verhuurd aan SV Sandhausen en Excelsior.Van de transfer is nog geen direct sprake, maar ik denk gezien z'n naam en carierre is het wel interessant om eens over deze speler te gaan praten.

Is hij een toegevoegde waarde, zodat een Bannis rustig gebracht kan worden bijvoorbeeld?

Of is het toch beter om voor een ander type spits te gaan?

Ik denk persoonlijk dat Dost er bij ons gewoon nog 20 inschiet, voor 2 seizoenen zou het een prima spits zijn.
Hopelijk dat Bannis dan het op kan pakken en over paar jaar komt er weer een van Persie naar het eerste, ook al is dat nog wat verder weg ;)

Ik ben wel positief over Bas Dost.

 

+1/-0

Ik had ergens gelezen dat Dost geen interesse had om de overstap naar Feyenoord te maken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Bestlander schreef op 21 augustus 2021 om 17:13:

Ik had ergens gelezen dat Dost geen interesse had om de overstap naar Feyenoord te maken.Dost wil wel, maar Brugge wilde nog niet meewerken vorige week.

 

+1/-0

Ik zie liever een ander soort speler komen. Aan een Dost waar de snelheid vanaf is schieten we niks mee op.

 

+1/-0

Als aanspeelpunt en afmaker is hij van toegevoegde waarde, maar hij past eigenlijk niet in het spel van Slot mijns inziens. Qua collectief druk zetten, snelheid en bewegelijkheid ga je er op achteruit voorin. Ik zou er in elk geval geen transfersom voor neerleggen, huur lijkt me logischer. Idealiter scout je echter door naar een multifunctionele aanvaller die beter in de tactiek van Slot past.

 

+1/-0

Dost is vtij ouderwetse voorhoedespeler die zonder flitsende vleugelspelers weinig toevoegd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

arrow1 schreef op 21 augustus 2021 om 22:41:

Dost is vtij ouderwetse voorhoedespeler die zonder flitsende vleugelspelers weinig toevoegd.Dost is een type Pelle, alleen dan een paar jaar jonger.
Hij is juist een type wat als kapstok gebruikt kan worden.

 

+1/-0

Maar dan als ( prijzige ) back-up ...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ramesoe schreef op 21 augustus 2021 om 17:22:

Ik zie liever een ander soort speler komen. Aan een Dost waar de snelheid vanaf is schieten we niks mee op.Ik deel je mening, want ook ik zie dat Dost aan snelheid, voor zover die er was, heeft ingeboet. Daarbij, terugkijkend naar het verleden, toen hij kon kiezen tussen Ajax en ons had hij gezegd dat hij voor Ajax ging. Laat hem daar asjeblieft blijven.

 

+1/-0

Ga weg met die gast niks voor Feyenoord bij Brugge is het ook niks!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 22 augustus 2021 om 02:37:

Ga weg met die gast niks voor Feyenoord bij Brugge is het ook niks!Waarom is die niks voor Feyenoord?

Over Pelle werd altijd hetzelfde gezegd voordat die naar Feyenoord kwam...

 

+1/-0

En daarom pleit ik dus WEL voor de komst van een Bas Dost (type).
Juist vandaag had je hem ideaal kunnen gebruiken, want juist daar ontbreekt het vandaag aan: Een afmaker.

Bryan Linssen is dat gewoon niet en daar gaat het mis vandaag, kans en genoeg, maar geen killer voor de goal.

Bas Dost prikt er nog makkelijk 20 in bij ons.

 

+1/-0

Hij is misschien wel een doelpuntenmaker maar vind hem niet passen in het team en het is een aparte vogel bedanken voor oranje enzo..we zijn net zo'n type kwijt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 22 augustus 2021 om 15:26:

Hij is misschien wel een doelpuntenmaker maar vind hem niet passen in het team en het is een aparte vogel bedanken voor oranje enzo..we zijn net zo'n type kwijt.Ben ik niet met je eens, je moet hem gebruiken in de wedstrijden waar die van nut is, Linssen is weer bij andere wedstrijden van nut.

Nu heb je een afmaker nodig en dat is Dost gewoon meer dan Linssen.

 

+1/-0

Die hebben we hard nodig.

 

+1/-0

Past in mijn ogen niet in het systeem. Bozenik 2.0 maar dan met wat meer scorend vermogen. Je moet een type zoeken die op meerdere plekken in de aanval uit de voeten kan en mee kan voetballen en de bal vasthoudt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Dirkteur schreef op 22 augustus 2021 om 19:09:

Past in mijn ogen niet in het systeem. Bozenik 2.0 maar dan met wat meer scorend vermogen. Je moet een type zoeken die op meerdere plekken in de aanval uit de voeten kan en mee kan voetballen en de bal vasthoudt.Yep. Een lopende speler met een actie die de bal kan vasthouden. En kan scoren. Eigenlijk gewoon een betere versie van Linssen :B

 

+1/-0

Ik kan bijna niet geloven dat ik dit nu schrijf -want ik blijf Linssen kwalitatief tekort vinden komen voor Feyenoord- maar ik denk dat een Dost deze Linssen in vorm niet uit de basis zou spelen onder Slot. Linssen brengt op dit moment precies wat je van een spits mag verwachten bij Feyenoord binnen deze tactiek: veel druk op de verdediging van de tegenstander, beweging in de aanval waardoor het niet statisch wordt, en rendement. Dost zou al niet eens kunnen voldoen aan de eerste twee voorwaarden. Wat Yoda hierboven schrijft is eigenlijk wel waar, je zult op zoek moeten naar de betere en jongere versie van Linssen. Mijns inziens zal je die sneller aantreffen in Zuid-Amerika, waar meer van dat soort types spelen.

 

+1/-0

Dost (transfervrij) is pas geleden gepolst, maar wil zelf waarschijnlijk niet om verschillende redenen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Bas Dost